Haberler

Türkiye'de En Yaygın Dolandırıcılık Yöntemi Telefon ve Para Dolandırıcılığı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Türkiye genelinde en yaygın olarak karşılaşılan dolandırıcılık yönteminin 'Kontör/Para Dolandırıcılığı' şeklinde gerçekleştirilen ve telefon yoluyla yapılan dolandırıcılık olduğunu açıkladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Türkiye genelinde en yaygın olarak karşılaşılan dolandırıcılık yönteminin 'Kontör/Para Dolandırıcılığı' şeklinde gerçekleştirilen ve telefon yoluyla yapılan dolandırıcılık olduğunu açıkladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, 'İletişim Cihazlarını Kullanmak Suretiyle Dolandırıcılık' olayını gerçekleştiren kişiler ve yöntemleriyle ilgili bilgilendirme yaptı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, dolandırıcılık suçunun genel anlamıyla bir kişiyi çeşitli hilelerle aldatarak, kendisine ya da başkasına menfaat sağlamak amacıyla yapılan kasıtlı eylem olduğu bildirildi.

ŞÜPHELİLER KENDİLERİNİ POLİS, ASKER VEYA SAVCI OLARAK TANITIYOR

Ankara Emniyeti'nden yapılan açıklamada, dolandırıcılık suçunun türlerine göre farklılık gösterdiği belirtilerek, telefon yoluyla dolandırıcılık olaylarında; şüphelilerin, gelişen teknolojik imkanları kullanıp mağdurları telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıttığı vurgulandı. Bu kişilerin birtakım gerçek dışı vaatlerle kurgu olaylar inşa edip, vatandaşların iyi niyetleri ve yardımseverlik duygularını istismar ederek dolandırdığı ifade edildi. Kendilerini polis, asker, savcı gibi sahte unvanlarla tanıtan dolandırıcıların farklı senaryolarla tehdit, korku ve panik hali oluşturarak vatandaşları dolandırdığı belirtilen açıklamada, dolandırıcıların kullandığı yöntemler şöyle sıralandı:

"Kendilerini polis, asker, savcı gibi sahte unvanlarla tanıtan dolandırıcılar, telefonla aradıkları şahıslara; terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından banka hesabının boşaltılacağı, terör örgütü veya suç şebekesi tarafından telefon hattının kullanıldığı, bir olayda suçlu olarak isminin geçtiği, hesaplarındaki paraların çekilerek devlet güvencesi altına alınacağı, şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla soruşturma başlatıldığı, gizli operasyon yürütüldüğü, deşifre edilmesi durumunda gözaltına alınacağı, ikamette bulunan altın ve ziynet eşyalarının hırsızlık olayında ele geçen eşyalar arasında olduğundan bahisle bir poşet veya çanta içerisine konularak belirtilen yere bırakılması gerektiği, banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığı öğrenildiğinden, banka hesabındaki paranın güvence altına alınması için verilecek hesap numarasına paranın aktarılması gerektiği, operasyon bitimi parayı iade edecekleri gibi senaryolarla tehdit, korku ve panik hali oluşturarak vatandaşlarımızı dolandırmaktadırlar." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title