Haberler

Türkiye'de En Çok Konutu Irak Vatandaşları Aldı

Güncelleme:

2015 yılında yabancılara 22 991 konut satıldı.

2015 yılında yabancılara 22 991 konut satıldı. Yabancılara yapılan satışlarda ilk sırayı 4 bin 228 konut ile Iraklılar aldı. Suudi Arabistan vatandaşları 2 bin 704 konut ile ikinci sırada yer aldı. Bunu sırasıyla Kuveyt (2 bin 130), Rusya Federasyonu (2 bin 36) ve İngiltere (Bin 54) vatandaşları izledi. Iraklılar, yaklaşık yüzde 70'i İstanbul, Yalova, Antalya ve Sakarya olmak üzere 44 ilde konut satın aldı.

SUUDİLER İSTANBUL'U KUVEYTLİLER BURSA'YI TERCİH ETTİ

Suudi Arabistan vatandaşları, yaklaşık yarısı İstanbul'da olmak üzere Trabzon, Yalova ve Bursa'dan konut sahibi oldu. Kuveytliler ise yaklaşık % 40'ı Bursa olmak üzere İstanbul, Aydın, Sakarya ve Kocaeli olmak üzere 15 ilde konut satın aldı.

RUSYA FEDERASYONU VATANDAŞLARININ TERCİHİ ANTALYA OLDU

Rusya Federasyonu vatandaşları, %75,2'si Antalya'da olmak üzere İstanbul, Mersin ve Muğla dahil 19 ilimizde konut sahibi oldu. İngiliz vatandaşları, %85,8'i Muğla, Aydın ve Antalya'da olmak üzere 16 ilden konut satın aldı.

YABANCILAR EN ÇOK İSTANBUL'DAN KONUT ALDI

Yabancılara yapılan satışların %93,5'i 10 ilde gerçekleşti. Yabancıların en çok konut aldığı il 7 493 konut ile İstanbul oldu. İstanbul'da en çok konutu Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt ve Afganistan vatandaşları aldı.

İstanbul'u 6 bin 72 konut satışı ile Antalya izledi. Antalya'da en fazla konutu Rusya Federasyonu, Irak, Ukrayna ve Almanya vatandaşları satın aldı. Bursa Bin 501 konut satışı ile üçüncü sırada yer aldı. Bursa'da konutların yaklaşık yarısı Kuveyt vatandaşları tarafından satın alınırken, bunu Suudi Arabistan, Irak ve Rusya Federasyonu vatandaşları izledi. 1 425 konut satışı ile yabancılara konut satışında dördüncü sırada olan Yalova ise Irak, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları tarafından tercih edildi. Beşinci sırada yer alan Aydın'da ise başta İngilizler olmak üzere Kuveyt, Almanya, İrlanda ve Belçika vatandaşları konut satın aldı.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Rusya Federasyonu İstanbul Antalya Irak Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

Teşekkürler AKP:

yakında arabiye olcaz

21
2
yanıtYanıtla
EnderMobil-ANDROID:

Türk olmayana ev, arazi, en ufak toprak parçası satmayacn

13
9
yanıtYanıtla
selda:

Türklerde baska ülkelerden ev, arazi aliyor. parasi olan düdügü caliyor.

yanıt11
yanıt7
asg:

yurt dışında yabancılara karşı tam mülkiyet verilmiyor. Hatta bazı ülkelerde ev sahibi bile olsanız devlete aylık para ödüyorsunuz.

yanıt4
yanıt1
milli:

ist istiklal cad araplardan geçilmiyor . arapça şarkılar kılık kıyafetler neler oluyor. vatanımda misafir gibi olduk.

18
1
yanıtYanıtla
Mr arab:

Herkes birgun arap olacak yegen

yanıt6
yanıt8
GERÇEK:

yazıklar olsun tc. vatandaşı kira vermekten canı çıksın sen yabancıya sat toki imiş herkes ev sahibi olacakmış yazıklar olsunnnnn

14
2
yanıtYanıtla
cehennemde yansın tokiciler:

toki de hikaye. Biz aldık ve çok pişmanız. Balkondaki fayanslar 2 günlük karın yaşmasıyla kabardı, tuvaletlerin tavanları süzgeç gibi, akıyor üstten, ana gider kanalizasyon borusu patladı, üst komşunun ışığı açıp kapama sesini bile duyuyorum acayip ses geçiriyor, eşim engelli rampa yok. Daha saymakla bitmez. Kısacası en kalitesiz malları en ucuz işçilerle, afgan ıraklım işçileri sigortasız çalıştırmışlar öğrendik. dava ettik ama sonuç hüsran Hakkım haramdır tüm yetkili yetkisizlere.

yanıt5
yanıt0
ahmet:

türkiye diye biyermi kaldı yabancı olup türkiyeye gelsem arabistanda falan zannederim kendimi türkten çok arap var artık

14
2
yanıtYanıtla
ahmet:

ıraklıların çoğu kaçakcı olduğu için para bol

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title