Haberler

Türkiye'de Demokrasi İnancı Dünya Ortalamasının Üzerinde

Güncelleme:

BAREM, global ortağı WIN/Gallup International ile birlikte her yıl gerçekleştirdiği "Yılsonu Araştırması'' kapsamında tüm dünyada demokrasi konusunu araştırdı.

62 ülkede 60 binden fazla kişiyle yapılan araştırma, demokrasinin tüm dünyada güçlü bir şekilde benimsendiğini gösteriyor. Araştırmaya göre dünya nüfusunun %76'sı demokrasinin en iyi yönetim şekli olduğuna inanıyor. Demokrasi anlayışı, kişilerin inancına göre değişiklik göstermiyor ancak eğitimi ve geliri daha yüksek olanlarda demokrasiye olan inanç daha güçlü.

TÜRKİYE'DE %94 İLE "DEMOKRASİ" DİYEN İLK GRUP, ÖĞRENCİLER

Türkiye'de demokrasiye inanma oranı yüzde 86 ile Dünya ortalamasının üstünde. Türkiye'de demokrasiye en yüksek inancı gösteren gruplar; öğrenciler (%94), üniversite ve üzeri eğitimli kişiler (%92) ile üst -AB- sosyoekonomik statü grupları (%91).

ALMANYA'DAN SONRA 10. SIRADAYIZ

Türkiye %86'lık oran ile, 62 ülke içinde Almanya'nın arkasından 10. sırada yer alıyor. Demokrasinin en iyi yönetim biçimi olduğuna inanan ilk 10 ülke şöyle sıralanıyor: İsveç (%93), Morokko (%92), Arjantin (%91), İsviçre (%90), Kenya (%89), Portekiz (%88), Finlandiya (%87), Fiji (%87), Almanya (%86) ve Türkiye (%86).

Avrupa, Türkiye'nin altında

Demokrasiye olan inanç, Batı Avrupa ülkelerinde %80 düzeyinde iken, en düşük oranlara sahip bölgeler Latin Amerika (%68), Doğu Avrupa (%64) ve Kuzey Asya (%55).

Kaynak: Bültenler / Güncel

Almanya Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title