Haberler

Türkiye’de De, Avrupa’da Da En Hızlı 3G, Turkcell 3G

Güncelleme:

Turkcell 3G ile Diyarbakır Paris'ten hızlı çıktı

Paris, Berlin, Londra ile İstanbul, Diyarbakır, Trabzon'da yapılan saha ölçümlerinde Turkcell, "Ortalama Mobil İnternet Hızı"nda, 15 operatör içinde birinci oldu.

Türk ve Avrupalı operatörlerin müşterilerine sunduğu 3G mobil internet hızlarını kıyaslayan bağımsız ölçüm ve değerlendirme firması IRIS Telekom, yaptığı ölçümlerle Turkcell müşterilerinin en hızlı 3G servisinden faydalandığını tescilledi.

Ölçümler, Nisan ve Mayıs aylarında Paris, Berlin, Londra, İstanbul, Diyarbakır ve Trabzon'da yapılan hareketli ve durağan testlerde, şehir içi yollarda ve alışveriş merkezleri, turistik bölgeler, havaalanları gibi çeşitli mekanlarda, operatörlerin müşterilerine sunduğu şartlarda gerçekleştirildi. Y

apılan kapsamlı ölçümlere göre Turkcell, hem Türk hem de Avrupalı rakiplerine kıyasla ortalama mobil internet hızlarında bütün operatörler arasında birinci sıraya yerleşti.

IRIS Telekom, Almanya, Fransa, İngiltere ve Türkiye'de faaliyet gösteren tüm mobil operatörlerin SIM kartlarını kullanarak, hareketli ve sabit testler yaptı.

Almanya, Fransa ve İngiltere'nin başkentlerinin yanı sıra Türkiye'de örnekleme olarak seçilen İstanbul, Diyarbakır ve Trabzon'da gerçekleştirilen testlerde, Turkcell'in müşterilerine sunduğu mobil internet hızının hem download (veri indirme), hem de upload (veri gönderme) hızlarında, Avrupalı operatörlerin müşterilerine sunduğu hızlara oranla çok daha yüksek olduğu belirlendi.

Böylece IRIS Telekom tarafından verilen "Fransa, Almanya, İngiltere ve Türkiye'de Bütün Mobil Operatörler Arasında En Yüksek Ortalama Mobil Internet Hızı" sertifikasıyla Turkcell'in 3G alanındaki liderliği bir kez daha belgelenmiş oldu.

Ölçüm sonuçlarını değerlendiren IRIS Telekom Başkanı Johan Bruce, "Berlin, Londra ve Paris'te yaptığımız ölçümleri, Türkiye'nin 3 şehrinde yaptığımız ölçümlerle karşılaştırdık. Bu ölçümlerin sonucunda Turkcell'in 3G ile en yüksek ortalama veri hızlarına ulaştığını gördük. 3G yatırımı ile elde ettikleri bu sonuçlardan ve Avrupa'daki başarısından ötürü Turkcell'i tebrik ederiz " dedi.

Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu: "Turkcell olarak, Avrupa'nın önde gelen ülkeleri ve Türkiye'de faaliyet gösteren toplam 15 operatörden daha hızlı mobil interneti müşterilerimize sunuyoruz."

Terzioğlu, "Turkcell olarak 4 ülkede 15 operatör içinde en hızlı 3G'yi sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Daha önce de İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapılan bağımsız ölçümlerde 3G internet hızında liderliğimiz belgelenmişti. Bugün geldiğimiz noktada 3G altyapımızla mobil iletişim alanında dünya devi rakiplerimize fark attığımız sertifikalanmış oldu." dedi.

Terzioğlu, Turkcell olarak geçen yıl Türkiye'de, 3G lisans bedeli dahil, 2,2 milyar TL yatırım yaptıklarını ve 2010'da da yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti. Yılın ilk çeyreğinin bitiminde 3G abone sayılarının 5,2 milyona ulaştığını söyleyen Terzioğlu, bu rakamın giderek artmasıyla Turkcell'lilere karşı sorumluluklarının da büyüdüğünü ve müşterilerinin ihtiyaçlarını aynı kaliteyle karşılamaya devam etmek üzere yatırımlarını sürdüreceklerini vurguladı.

Turkcell'liler 3G'de Avrupa çapında en hızlı mobil internetten faydalanıyor

Berlin, Londra ve Paris'te IRIS Telekom tarafından belirlenen ana güzergahlarda yapılan hareketli testlerde Turkcell, ölçüm yapılan 12 operatöre kıyasla en hızlı veri indirme performansına sahip operatör çıktı. Turkcell, İngiliz "O2 UK" operatörünün 2,5 katı, en hızlı veri gönderme performansına sahip Alman "O2 Germany" operatörünün 1,6 katı ortalama hızlara ulaşmıştır.

Paris'teki Eyfel Kulesi, Berlin'deki Brandenburg Kapısı, Londra'daki Big Ben gibi turistik alanların yanı sıra ünlü alışveriş merkezleri, tren garları ve havalanları gibi nüfusun yoğun olduğu alanlarda yapılan sabit testlerde ise Turkcell, ölçüm yapılan 3 Avrupa başkentindeki 12 operatör arasında en yüksek veri indirme performansına sahip operatör oldu. Turkcell, en hızlı veri indirme performansına sahip Alman "Vodafone Germany" operatörünün 2,9 katı, en hızlı veri gönderme performansına sahip İngiliz "3 UK" operatörünün 2,3 katı ortalama hıza ulaştı.

Diyarbakır ilinde yapılan testin ortalaması dikkate alındığında Turkcell ortalama veri hızı, 3 Avrupa şehri içinde en iyi durumda olan operatörün veri indirme performansının (Berlin/Vodafone Germany) 3,1 katı olarak ölçüldü. Ölçümler sırasında IRIS Telekom tarafından Avrupa'nın önde gelen diğer operatörlerinin sıralamada Turkcell'in gerisinde kaldığı görüldü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title