Haberler

Çalışan Bir Kişinin Günlük Ortalama Kazancı 57 Lira

Güncelleme:

Türkiye'de 4/A statüsünde çalışan 12 milyon 486 bin kişinin günlük ortalama kazancının 57.5 lira olduğu belirlendi. Milletvekilleri günlük 470 lira kazanıyor.

Bağımsız Sağlık-Sen'in Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) çalışanların prime esas ortalama günlük kazanç verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, Şubat 2014 itibarıyla Türkiye'de 4/A statüsünde çalışan 12 milyon 486 bin kişinin günlük ortalama kazancı 57.5 lira.

İnsan sağlığı hizmetlerinde çalışan 240 bin 462 sağlık çalışanı ise günlük ortalama sadece 70.4 lira kazanıyor.

MADENCİ YER YÜZÜNDE DE KARANLIKTA

Soma'da yaşanan maden faciası sonrası maden çalışanlarının gündeme gelen kazanç miktarları da bir kez daha anlaşıldı ki madenciye yeryüzünde de karanlığı yaşatıyor.

Kömür ve linyit çıkartılması faaliyetlerinde çalışan 49 bin 131 kişinin günlük ortalama 82.6 lira, madenciliği destekleyici hizmetlerde çalışanların 86 lira, kok kömürü imalatında çalışanlar ise günlük ortalama 131.4 lira kazandıkları belirlendi. Türkiye'de en az ücreti ise gündelikçiler kazanıyor. Gündelikçilerin günlük ortalama kazancı 38 lira seviyesinde.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK PİLOTLAR KAZANIYOR

Araştırmaya göre, Türkiye'de günlük ortalama kazancı en yüksek olan grup ise havayolu taşımacılığı faaliyetiyle uğraşan pilotlar.

Bu kapsamda çalışan 19 bin 798 kişinin günlük ortalama kazancı 176 lira. Daha sonra ise en yüksek kazanan sıralamasında 158 lira ile bilimsel Ar-Ge faaliyetinde bulunanlar, 143 lira ile ham petrol ve doğalgaz çıkarımında çalışanlar, 140 lira ile finansal hizmet çalışanları, 139 lira ile tütün imalatında çalışanlar, 105 lira ile bilgisayar programcıları geliyor.

GÜNDELİKÇİ GÜNLÜK KAZANÇTA EN ALTTA

Türkiye'de en az ortalama günlük kazanca sahip grup ise gündelikçiler. Gündelikçiler günlük sadece 38 lira kazanırken bunu 39 lira ile kumar ve müşterek bahis işi çalışanları, 41.8 lira ile deri ve ilgili ürünler imalatında çalışanlar, 42.6 lira ile giyim eşyaları imalatında çalışanlar, 43 lira ile yiyecek ve içecek hizmetinde çalışanlar ve 43.2 lira ile mobilya imalatında çalışanlar izliyor.

BAYRAKTAR: VEKİL GÜNLÜK 470 LİRA, SAĞLIKÇI 70 LİRA KAZANIYOR

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, sağlık çalışanlarının aldığı düşük ücretlere dikkat çekerken, sağlıkçıların döner sermayelerinin iyileştirilmediği için her geçen gün elde ettikleri kazancın da eridiğini söyledi.

Çalışanların sorunlarını çözmekle mükellef milletvekillerinin günlük ortalama 470 lira ortalama kazanca sahip olduğunu ifade eden Bayraktar, sağlıkçıların ise günlük 70 lira kazanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Sağlık hizmetinin her aşamasında görev yapan sağlık çalışanlarının maaşları için gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyen Bayraktar, "Bizler sağlık çalışanları olarak, halk sağlığı için insan üstü bir çaba harcarken, bizlere reva görülen bu ücret insanlık dışıdır. Sağlık çalışanlarının ailelerine hak ettikleri gibi bir yaşam sunabilmesi için ücretler dünya ortalamasına çekilmelidir. Tüm sağlık çalışanları bilmeli ki biz Bağımsız Sağlık-Sen olarak bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Mehmet Bayraktar Türkiye Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (2)

ELVAN ARSLAN:

ASGARI ÜCRETLI GÜNLÜGÜ KAÇAGELIYOR ONUDA YAZIN VEKILLER BELKI GÖRÜRLER INSAHA GELIRLER

1
0
yanıtYanıtla
asgari ücret düşsün:

en fazla parayı asgari ücretli kazanıyor ayda 800 ye ye bitmez...haa ev kiralarıda 500 cıvarıdır..15 milyon asgari ücretli eş çocuklarıyla 45 milyon kişi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title