Haberler

Türkiye'de Bir İlk: Katı Atık Karşılığında Alışveriş Kartı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 9 aylık çalışmalarını değerlendirdiği toplantıda evlerden katı atık toplama karşılığında alışveriş kartı vermeyi planladıkları proje üzerine çalıştıklarını söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 9 aylık çalışmalarını değerlendirdiği toplantıda evlerden katı atık toplama karşılığında alışveriş kartı vermeyi planladıkları proje üzerine çalıştıklarını söyledi. Başkan Uysal, 9 aylık görev süresince CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisini ziyarete gelemediğinden yakınarak Baykal'ın art niyet taşımadığını düşündüğünü söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 30 Mart yerel seçimlerin ardından geçen 9 aylık süreyi değerlendirmek üzere kent merkezinde bir restoranda gazetecilerle bir araya geldi. 9 aylık süre içerisinde en büyük projelerinden birinin insan olduğu vurgusu yapan Başkan Uysal, "İnsanları temel alan projeler yapacağımızı söylemiştik. 9 aylık icraatımızla ne demek istediğimizi biraz daha anlattık. Fiziki mekanlarda azami iyileştirdik. İyi kalite kaldırım, nitelikli kaldırım, turunç ağaçları yolda sıcak asfalt, yama değil sıcak asfalt. Bunları çok önemsiyoruz" dedi.

Daha yaşanabilir bir kent için özellikle çöp konteynerlerinin yer altına alınması için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Uysal, bu çalışmaları de belediyeye ait 3 atölyede gerçekleştirdiklerini kaydetti. Muratpaşa sınırları içerisinde 700 mezbelelik alanın bulunduğunu da belirten Başkan Uysal, "700 mezbelelik alan var ve bunlar çok mülkiyetli yerler. Buralar kamulaştırma gereksinimi duyulan kentin ayağına dolanmış yerler. Kent hayatını olumsuz etkilemesin diye buraları temizleyip çimlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

YENİ YILDA MURATPAŞA'YA 50 PARK MÜJDESİ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalardan da söz eden Başkan Uysal, 20 park çalışmasının devam ettiğini, yakın zamanda 8 parkı hizmete açacaklarını da duyurdu. Başkan Uysal, 2015 yılı içerisinde Muratpaşa'ya 50 adet park yapmayı hedeflediklerini söyledi. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Başkan Uysal, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" mantığıyla hareket ederek çalıştıklarını söyledi. Muratpaşa'daki yaşlı bakım evlerinde 500 yaşlıya hizmet verdiklerini ve engelliler içinde 24 saat aralıksız hizmet vermek adına bir çalışma yaptıklarını belirtti. Başkan Uysal şöyle konuştu:

"Sosyal hizmetler alanında da bir takım çalışmalarımız var. Yaşlı evimiz örnek bir çalışmadır. Almanya'dan gelen heyet bu çalışmayı örnek aldı. Bizde mutlu olduk. Yaşlılarımız için çok iyi bir mekanda oturma ve vakit geçirme yeri dışında eğitim mekanı olarak da düşünüyoruz. İsmi konusunda düşünüyoruz yaşlı evi değil de başka bir isim düşünüyoruz. 500 yaşlımız bundan yararlanıyor. Engellilerimiz 24 saat aradıklarında gezici ekiplerimiz müdahale edecekler. Buda bir standart hizmet. Önümüzdeki ay böyle çalışmayı da faaliyete almayı düşünüyoruz. Muratpaşa hedefli bir belediyedir."

21 OKULA SPOR SALONU

21 okula spor salonu yapmak için protokolleri tamamladıklarını belirten Başkan Uysal, "21 okula spor salonu yapmak için protokoller tamamlandı. Kitle sporlarını desteklemek istiyoruz. 20 mahallede sabah sporları yapılıyor. Üstelik bizim jimnastiklerimiz de türkülerimiz, yöresel müziklerimiz eşliğinde olur" dedi.

KATI ATIK KARŞILIĞINDA ALIŞVERİŞ

Başkan Uysal, ilerleyen zaman diliminde hayata geçirmeyi planladığı bir projeyi de paylaştı. Projenin Türkiye'de bir özelliği taşıdığını belirten Başkan Uysal, "Türkiye'de belki de dünyada ilk kez bir proje hazırlıyoruz. Evlerden katı atıkları alışveriş hakkı tanıyarak toplamak istiyoruz. Belki bir Turunç kart gibi bir karta bakiye yüklemek koşuluyla alışveriş hakkı tanıyacağız katı atık aldığımız evlere. Bu çalışma evlere ek bir gelir sağlar. Ham fikir halindedir ama bunun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

KALDIRIM İŞGALLERİ SORUNU

Araç kiralama ve oto yıkamacıların kaldırımları işgal etmesine yönelik gelen şikayetleri değerlendirdiklerini de belirten Başkan Uysal, "Evkurcular, galericiler, oto tamirhaneleri, yıkamacılar, bunların hepsinin sitelere şehir dışlarına aktarılması lazım. Büyükşehir Belediyesi'nin bununla ilgili bir çalışması olursa, destek vermeye hazırız. Kaldırım işgalleri ile çalışmalarımız sürüyor. Kitlesel bir sorunumuz bu yer bulamayınca kaldırıma çıkıyoruz. Bende zamanında yaptım itiraf edeyim. Bunları bir günde çözmemizin imkanı yok" açıklamasını yaptı.

"BAYKAL, HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNE GELEMEDİ"

Bir gazetecinin Başkan Uysal'a 9 aylık görev süresince CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisini ziyarete gelip gelmemesi konusunda sorduğu soruya şöyle yanıt verdi:

"Çok yoğun süreçler geçti Eski Genel Başkanımız Deniz Baykal, henüz ziyarete gelemedi. Bir art niyet yoktur diye düşünüyorum. İlçe başkanlığı seçimi içinde iki adayımızı da çok severim birbirlerini kırmadan seçimin sonuçlanacağını düşünüyorum: "

"KOORDİNATÖRLÜK SİSTEMİNİ DOĞRU BULMUYORUM"

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerine atanana koordinatörleri de değerlendiren Başkan Uysal, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyeleri ile sosyal barışı bozmadan hareket etmesi gerektiğini söyledi. Koordinatörlük uygulamasını doğru bulmadığını da belirten Başkan Uysal, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyemiz çatı beledimizdir. Büyükşehir Belediyemiz alt belediyelerle çatışmasa iyi olur. Aşırı yetki kullanmamak lazım. Sosyal barışın kaybolması en tepede kim yönetiyorsa ona kaybettirir. Sosyal barışı bozmadan hamle yapması lazım. Belediyeler üzerine koordinatörler atanacaksa koordinatörlerin belediyelerle iyi anlaşması ve iyi yaklaşması lazım. 'Ben senin üstündeki bir belediyeden atandım' diye yaklaşırsa sıkıntılar olabilir. Koordinatörlük sistemini de doğru bulmuyorum. Bir kere teknik olarak doğru değil. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen koordinatörlük konusundaki söylemlerinde bence prensip olarak haklıdır."

BİNALAR BEYAZA BOYANACAK

Kent estetiğine katkı sağlamak için çalışmalarının olduğun da belirten Başkan Uysal, özellikle bununla ilgili AK Partili Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile tabela konusunda işbirliği yapmak için görüşmelerin olduğunu söyledi. İki büyük ilçenin aldığı kararların diğer belediyelere de örnek olacağı vurgusunu yapan Uysal, bina boyaları hakkında ise düşündükleri çalışmaları şöyle açıkladı:

"Doğru temel rengin neler olduğuna bizde kafa yorduk. Akdeniz çanağında genel kabul gören rengin beyaz olduğunu tespit ettik. Bunu bir örnekle meydan ile Mevlana caddesi arasında bir boyama çalışması yapmak istiyoruz. Tabela konusunda diğer belediyelerle iş birliği yapabilirsek iyi olur. Kepez Belediyesi ile prensipte anlaşmıştık bu konuda. Ama bu konuda toplumumuzda bir direniş olabilir vatandaşlarımız bize kızabilir. O konuda bir elbirliği yaparsak daha iyi olacak. Diğer belediyeler girmese bile biz eninde sonunda gireceğiz bu konuya." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Deniz Baykal Ümit Uysal Muratpaşa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title