Haberler

Türkiye'de Altyapı Yatırımları Hız Kesmeyecek"

Deloitte Türkiye Kamu sektörü değerlendirmesine göre, 2017'de ihtiyaçların somut eylemlerle desteklenmesi, yatırım çekmek için güvenilir adımların atılması ve altyapı yatırımlarının hız kesmeden devam etmesi bekleniyor.

Deloitte Türkiye Kamu sektörü değerlendirmesine göre, 2017'de ihtiyaçların somut eylemlerle desteklenmesi, yatırım çekmek için güvenilir adımların atılması ve altyapı yatırımlarının hız kesmeden devam etmesi bekleniyor.

Deloitte Türkiye, Kamu Sektörü 2016 Değerlendirmesi ve 2017 beklentilerini açıkladı.

Buna göre, dünya için olduğu kadar Türkiye için de hareketli geçen 2016'da, tüm sektörlerde olduğu gibi öncelikli olarak kamu sektöründe de pek çok kurumsal yapının ve standardın mevzuat, yönetişim ve insan kaynağı başlıklarında tekrar gözden geçmesi gerekiyor.

Değerlendirmede, gereksinimler doğrultusunda 2017 yılı içerisinde en büyük beklenti, kurumların güvenliğini, güvenilirliğini ve işlerliğini azami düzeyde sağlayacak eylemlerin bir an evvel hayata geçmesi konusunda atılacak adımları destekleyen bir yönetim anlayışının devam etmesi, vatandaşların beklenti ve ihtiyaçlarını odak noktasına alan merkezi ve yerel yönetim prensiplerinin somut eylemlerle desteklenmesi, Türkiye'ye katma değerli altyapı ve teknoloji yatırımlarının çekilmesi konusunda güvenilir adımların atılmaya devam edilmesi 2017'nin öncelikleri arasında sayıldı.

Değerlendirmede,Türkiye'deki büyük altyapı yatırımlarının hız kesmeden devam edeceği belirtilirken şunlara vurgu yapıldı:

"Çok sayıda yatırım programı altında yer alan farklı projelerin birbirleriyle uyum içerisinde ve merkezi program yönetimi anlayışı ve yapılanması ile yönetilmesi ihtiyacı giderek daha fazla önem kazanacak. Altyapı yatırımlarının kamu özel iş birlikleri gibi farklı finansman yöntemleri ile desteklenmesi, finansman yöntemlerinin fizibilite ve etki analizi çalışmalarının yürütülmesi gibi ihtiyaçlar da önümüzdeki sene içerisinde kamu kurumlarının üzerinde fazlasıyla yoğunlaşacağı konular olacak"

Deloitte, dünyada giderek artan Endüstri 4.0 dönüşüm trendini Türkiye'de hükümet nezdinde destekleyecek programların da artacağını öngördü.

Değerlendirmede ayrıca Endüstri 4.0'a geçişi destekleyecek şekilde katma değerli istihdamı ve ihracatı teşvik edecek mekanizmaların tasarlanması, mevzuat önerilerinin geliştirilmesi, teknoloji ve Ar-Ge programlarının oluşturulması gibi alanlarda farklı kamu kurumlarına düşecek görev ve sorumluluklar olacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Deloitte, Türkiye Kamu Sektörü Lideri Cem Yılmaz, 2017 akıllı şehir dönüşümü ile ilgili şunları kaydetti:

"Şehirlerimizin sürdürülebilir bir yapılanma ve yönetim anlayışı ile desteklenmesi gerekiyor. Dahası, inovasyona dayalı ve katma değerli yeni bir ekonomiyi destekleyecek akıllı şehir dönüşümlerinin merkezi ve yerel hükumet programları ile uyumlu olacak şekilde hazırlanacak temel stratejik planlar doğrultusunda hızlandırılması mutlak bir ihtiyaç. Ayrıca yıl içinde kamu kurumlarının yönetiminin, iş süreç odaklı tasarımlar temel alınarak iyileştirilmesi, Türkiye'nin açık veri stratejisinin ve kamu verilerine dayalı somut eylem planlarının belirlenmesi bekleniyor. E-Devlet Stratejisi ile Siber Güvenlik Eylem Planındaki diğer aksiyonların bir an evvel hayata geçirilmesi gibi konular da 2017'de öncelikli toplumsal fayda sağlayacağını düşündüğümüz programların başında yer alıyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title