Haberler

Türkiye'de 2012 Böyle Geçti

Suriye tarafından 22 Haziran'da düşürülen Türk askeri uçağının pilotları Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un deniz dibindeki naaşlarına, 14 gün sonra ulaşıldı.

Suriye tarafından 22 Haziran'da düşürülen Türk askeri uçağının pilotları Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un deniz dibindeki naaşlarına, 14 gün sonra ulaşıldı.

Temmuz ayında, Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "Futbolda şike" davasıyla ilgili kararını açıklaması da gündemde önemli yer tuttu. Mahkeme, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı "örgüt kurmak" suçundan 2 yıl 6 ay, "şike ve teşvik primi vermek" suçundan 3 yıl 9 ay olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Aziz Yıldırım ile diğer sanıklardan Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ile Yusuf Turanlı "tutuklulukta geçen süreleri gözetilerek" Metris Cezaevi'nden tahliye edildi.

Temmuz ayının önemli gelişmeleri şöyle:

1 Temmuz

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye tarafından uluslararası sularda düşürülen Türk uçağıyla ilgili Wall Street Journal Gazetesi'nin "uçağın Suriye sınırları içinde vurulduğu" yönündeki haberlere ilişkin, "ABD'de yaklaşan seçimler var. Kısa bir süre önce aynı gazete yine bir farklı yayın yapmıştı. Haber yalan. Şimdi yine aynı şekilde maalesef doğru olmayan bir haberi yayınladılar" diye konuştu.

- Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'nin düşürdüğü askeri uçağa ilişkin yabancı basında yer alan iddialara karşılık, uçağın tanıtma sistemleri açık tek ve silahsız olarak bölgede mevcut radarın performansını test edilmesi maksadıyla görev uçuşu yaptığı esnada düşürüldüğünü bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'ye ait helikopterlerin 30 Haziran'da sınıra yaklaşması üzerine Türk uçaklarının Adana-Hatay, Adana- Kilis ve Batman-Diyarbakır üzerinde kontrol uçuşu yaptığını belirtti.

- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "askeri casusluk" iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 26 muvazzaf askerden 2'si tutuklandı.

- Ekmekte kepek oranını artıran, tuz oranını azaltan ve satışlara dönük yeni standartlar getiren "Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği" yürürlüğe girdi.

- Sağlıkta e-reçete ve avuç içi damar izi yöntemiyle sorgulama dönemi başladı.

2 Temmuz

- "Şike davası"nda karar açıklandı. Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 4'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı "Futbolda şike" davasında, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı "örgüt kurmak" suçundan 2 yıl 6 ay,

"şike ve teşvik primi vermek" suçundan 3 yıl 9 ay olmak üzere 6 yıl 3 ay; Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu'nun 1 yıl 10 ay 14 gün; yine yönetim kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu'nun 3 yıl 1 ay 15 gün; Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın 1 yıl 6 ay 22 gün; eski Fenerbahçe Alt Yapı Koordinatörü Cemil Turan ve teknik direktör Bülent Uygun'un 11 ay 7 gün ve futbolcu Gökçek Vederson'un 5 ay hapis hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ile Yusuf Turanlı "tutuklulukta geçen süreleri gözetilerek" Metris Cezaevi'nden tahliye edildi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in "iki maçta şike yapmak" suçundan "yeterli delil bulunamadığı" gerekçesiyle beraatına karar veren heyet, eski TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın da "suç örgütüne yardım etmek" ve "bir maçta şike yapmak" suçlarından "yeterli delil olmadığı" gerekçesiyle beraatını kararlaştırdı. Davada, futbolcular Sercan Yıldırım, Sezer Öztürk ve Serdar Kulbilge'nin de aralarında bulunduğu 43 sanığın beraatına karar verildi.

- Kamuoyunda, "3. Yargı Paketi" olarak bilinen Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yoluyla İlişkin Deva Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısı yasalaştı. Kanunla özel yetkili mahkemeler kaldırıldı. Kişiler arasında haberleşmenin ve özel hayatın gizliliğini ihlal edenlere verilen cezalar artırıldı. Kanuna göre, hakim veya mahkeme; tutuklamaya, tutuklamanın devamına ve tahliye isteminin reddine ilişkin karar verirken, kuvvetli suç şüphesinin varlığını, tutuklama nedenlerinin varlığını ve tutuklama tedbirinin ölçülü olduğunu somut olgularla gerekçelendirecek. Hakimlerin tutuklama yerine adli kontrol uygulayabileceğine yönelik düzenlemedeki süre sınırı kaldırılıyor. 31 Aralık 2011'e kadar basın yayın yoluyla ya da düşünce açıklama yöntemleriyle işlenen, adli para cezası ya da üst sınırı 5 yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren bir suçtan dolayı kamu davası açılması ile kovuşturmanın veya kesinleşmiş olan mahkumiyet hükmünün infazı ertelenecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 1995 yılında üniversitedeki odasına bomba konulduğunu, bununla ilgili dönemin emniyet müdürünün kendisine "Sayın hocam ne diyeceğimi şaşırmış vaziyetteyim, sizin odanıza bombayı vali koydurdu" dediğini açıkladı.

- Yazar Musa Anter suikastında tetikçilik yaptığı iddia edilen Hamit Yıldırım, savcılıktaki sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklandı.

- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca "askeri casusluk" iddialarına yönelik başlatılan soruşturmada aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 30'un üzerinde şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 10'u tutuklandı.

- KESK'e bağlı sendikalarda yönetici ya da üye olan 15 kadına, "PKK/KCK terör örgütüne üye oldukları ve propagandasını yaptıkları" iddiasıyla dava açıldı.

-Samsun'da sel TOKİ konutlarını vurdu-

4 Temmuz

- Samsun'da yaşanan sel felaketinde 13 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 5'nin yaşamını, Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katlarında yitirdiği açıklandı.

- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "askeri casusluk" iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 30'un üzerinde şüpheliden 10'u tutuklandı.

5 Temmuz

- Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülen Türk askeri çağının pilotları Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un deniz dibindeki naaşlarına ulaşıldı. Genelkurmay Başkanlığı, pilotların naaşlarının TCG Çeşme gemisinin dip araması neticesinde tespit ettiği enkazın bulunduğu mevki civarında, Suriye sahilinden 8,6 deniz mili mesafede bulunduğunu açıkladı. Pilotların naaşı denizden çıkarılarak askeri helikopterle Malatya'ya getirildi.

- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u, Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'nde ziyaret etti. Görmez ile Fener Rum Patriği Bartholomeos, yaptıkları açıklamaların ardından patrikhane bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi'ni gezdi. Görmez, "Bu ülkede herhangi bir dini topluluğun kendi din adamlarını yetiştirmek için başka ülkelere muhtaç olması, bu ülkenin büyüklüğüne yakışmıyor. Elbette tarihte, tarih boyunca var olduğu gibi aynı şekilde yine kanun ve mevzuat çerçevesinde varlığını idame ettirmesinin, bu ülkenin büyüklüğüne yakıştığını ifade etmek istiyorum" dedi.

-Şehit pilotlar son yolculuklarına uğurlandı-

6 Temmuz

- Şehit pilotlar için Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda askeri tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve kuvvet komutanları katıldı. Hava Pilot Yüzbaşı Ertan'ın cenazesi Malatya'da, Şehit Teğmen Aksoy'un cenazesi ise İstanbul'da toprağa verildi.

8 Temmuz

- ÖSYM tarafından düzenlenen memurluk ve üniversite sınavlarına, sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan terör örgütünün şehir yapılanması KCK bağlantılı suç örgütüne yönelik İzmir merkezli gerçekleştirilen operasyonda, 34 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınanlardan 30'unun, terör örgütünün şehir yapılanması KCK ile bağlantısı olduğu belirlendi. Gözaltına alınanlardan 19'u, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "askeri casusluk" iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 39 muvazzaf askerden 4'ü tutuklandı.

- 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı, finalde rakibi Recep Kara'yı yenen Ali Gürbüz oldu.

- Türk tiyatrosuna "Midas'ın Kulakları" oyununun da olduğu birçok eser kazandıran Güngör Dilmen, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında yaşamını yitirdi.

- "Nasrettin Hoca" ve "Cem Sultan" gibi eserlerin bestelerine imza atan besteci ve orkestra şefi Sabahattin Kalender 93 yaşında Hollanda'nın Den Haag şehrinde vefat etti.

-Askeri casusluk davasında toplam 85 asker tutuklandı-

9 Temmuz

- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan "askeri casusluk" iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 muvazzaf askerden 3'ü tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı, 53'ü emekli ve muvazzaf asker olmak üzere toplam 85'e çıktı.

- Salihli ilçesine bağlı Sart beldesinde bulunan Sardes Antik Kenti'ndeki kazılarda, Lidyalılara ait teraslar, üzerinde kuş ve üzüm figürleri yer alan duvarlar ve Bizans dönemine ait toplu mezar ortaya çıkarıldı.

10 Temmuz

- Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, "3. Yargı Paketi" olarak bilinen yasal düzenleme doğrultusunda, "Bahçelievler katliamı" davasının hükümlülerinden Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu hakkındaki cezanın infazının durdurulmasına karar verdi. Kararın ardından Osmanağaoğlu ile Adanalı, cezaevlerinden tahliye edildi.

- Şırnak'ın Silopi ve Uludere ilçelerindeki sınır bölgelerinde 1'i kadın 6 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

11 Temmuz

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye tarafından Akdeniz'de uluslararası hava sahasında Suriye karasularının bir mil dışında, yani Suriye'den 13 mil uzakta isabet almıştır. Uçağımız isabet aldıktan sonra süratle irtifa ve hız kaybetmiş, rotasından çıkmış, Suriye karasuları içine sapma yaparak 8,5 mile düşmüştür. Nihayetinde bulunduğunda da zaten bunu tespit ediyoruz" dedi. Erdoğan, Türk uçağının Suriye hava sahasını ihlal ettiğine dair Suriye tarafından bir uyarı yapılmadan vurulduğunu belirterek, "Şimdi bu parçalar çıkarıldıktan sonra bu bir füze vuruşu mudur yoksa bir uçaksavar mıdır bunlarda yapılacak incelemelerden sonra daha net ortaya çıkacaktır" dedi.

- Genelkurmay Başkanlığı, Suriye tarafından düşürülen uçakla ilgili su yüzeyinden toplanan malzemeler üzerinde petrol türevi herhangi bir yangın başlatıcı ve hızlandırıcı madde profiline, organik ve inorganik patlayıcı madde artığına ve herhangi bir mühimmata ait olduğu değerlendirilen bir bulguya rastlanmadığını bildirdi.

- Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyündeki Parion Antik Kenti kazılarında, 1800 yıl öncesine ait olduğu belirlenen Artemis heykeli bulundu.

- HSYK, kamuoyunda "3. Yargı Paketi" olarak bilinen yasa kapsamında kaldırılan Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri yerine görev yapacak mahkemeleri belirledi. Bu kapsamda, 11 ilde 13 mahkeme görevlendirildi. HSYK, yeni mahkemeler için yetki verilen hakim ve savcıların 41'ini, bulundukları yerde CMK 250'nci madde ile yetkili ağır ceza mahkemelerinde görevli olanlardan, geri kalan 104 hakim ve Cumhuriyet savcısını ise o yerlerde görev yapan diğer hakim ve Cumhuriyet savcıları arasından seçti.

-CHP, hava iş koluna grev yasağı getiren, 6321 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

-Erdoğan'dan Numan Kurtulmuş'a davet-

12 Temmuz

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'u kabul etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan Kurtulmuş, "Sayın Başbakanımızın, HAS Parti ile AK Parti'nin bütünleşmesi konusundaki tekliflerini, davetini bugün aldık. Konuyla ilgili görüşlerimizi paylaştık" dedi. Kurtulmuş, iki partinin bütünleşmesiyle ilgili konunun her iki partinin yetkili kurullarında değerlendirileceğini bildirdi.

- Anayasa Mahkemesi'ne tanınan bireysel başvuru hakkı 23 Eylül'de yürürlüğe gireceğinden Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü'nde değişikliğe gidilerek, bireysel başvurunun usulleri belirlendi. Bireysel başvuru, başvuru yollarının tüketildiği ve buna ilişkin kararın kesinleştiği tarihten, başvuru yolu öngörülmemişse ihlalin öğrenildiği tarihten itibaren otuz gün içinde yapılması gerekecek.

- Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, "3. Yargı Paketi" doğrultusunda 12 Eylül öncesinin Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul ile dönemin CHP Kayseri ve Antalya il başkanlarının öldürülmesi olaylarına karışmak suçundan hüküm giyen Muhsin Kehya'nın cezasının infazını durdurdu.

- Bazı kanunlarda değişiklik yapan "Torba Yasa", Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, bu yıl içinde 40 bin öğretmen ataması yapılabilecek, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne polis alımı için 30 bin kadro verilecek. MEB'e 30 bin 950, Diyanet'e 25, ÖSYM'ye 7, YÖK'e 5, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne 300 kadro ihdas ediliyor. Uludere olayı gibi olaylarda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine ve yaralananların kendilerine aylık ödenecek.

- Sezaryen düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, tıbbi zorunluluk olması halinde doğum sezaryen ameliyatıyla yapılacak.

-Prof. Dr. Ersanlı tahliye edildi-

13 Temmuz

- PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında 140'ı tutuklu 205 sanık hakkında açılan davada, Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

- Genelkurmay Başkanlığı, düşürülen savaş uçağı ile ilgili, "Kriminal inceleme sonucuna göre, uçağımızın düşürülme nedenleri arasında Suriye tarafından iddia edildiği gibi bir uçaksavar ateşi ile düşürülme ihtimalinin ortadan kalktığı görülmüştür. Deniz dibindeki önemli parçaların çıkarılıp teknik incelemeleri tamamlandıktan sonra uçağımızın Suriye tarafından nasıl düşürüldüğünü tespit etmek mümkün olabilecektir" açıklamasında bulundu.

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile yaptığı görüşmeyle ilgili, "Sayın Leyla Zana'nın bizimle görüşmesinden, çözüm umudunu dile getirmesinden hem BDP hem de terör örgütü çok ciddi şekilde rahatsız oldu. Art arda çok sert açıklamalar yaptı. Şu anda mahalle baskısı uygulayarak, tehdit ederek, korkutarak Sayın Leyla Zana'yı susturmaya çalışıyorlar" dedi.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Ergenekon" davasında tanık olarak dinlenildi.

14 Temmuz

- Gazeteci, yazar ve şair Abdurrahim Balcıoğlu İstanbul'da 84 yaşında İstanbul'da vefat etti.

- Van'ın Edremit ilçesindeki atış poligonundan dönen polisleri taşıyan servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 7 polis yaralandı.

- HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, il başkanlığı görevinden istifa etti.

15 Temmuz

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen Eskişehir 4. Olağan İl Kongresi'nde, "Verdiğimiz sözün gereği olarak 12 Haziran milletvekili seçimlerinde üçüncü dönem ve son kez milletvekili seçildik. Bir dönem ara vererek ondan sonra herkesin milletvekili olma şansı var. 30 Eylül'de büyük kongrede bu düzenlemeler de böylece zaten yerini buluyor. Verdiğimiz sözün gereği olarak dördüncü ve son kez genel başkanlığa aday olacağız" dedi.

17 Temmuz

- CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçildi.

- Oyuncu ve yönetmen Ergin Orbey 76 yaşında Ankara'da vefat etti.

18 Temmuz

- ÖSYM, YÖK'ün 30 Kasım-1 Aralık 2011 tarihli kararı ile yayımı uygun bulunan "2012-ÖSYS Kılavuzu"nun ilk halindeki hesaplama yönteminin uygulanmasına karar verildiğini duyurdu. Buna göre, üniversiteye yerleştirmede puan hesaplanırken Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) yerine adayların Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) esas alınacak.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Erdoğan, Suriye'de yaşananlar konusunda Türkiye ile Rusya Federasyonu'nun tavrına ilişkin, "Her şeyden önce Suriye'nin istikrarı, bölgenin istikrarı noktasında en ufak bir ihtilafımız yoktur. O konuda aynı şeyi düşünüyoruz. Suriye'nin bölünmesine kesinlikle karşıyız" dedi.

- Anayasa Mahkemesi, hekimlerin muayenehane açmasını yasaklayan 650 sayılı KHK'nın, devlet, üniversite hastaneleri, TSK, GATA gibi değişik kurumlarda çalışan hekimlere çalışma yasakları getiren maddelerini "Yetki Kanunu kapsamına girmediğinden" iptal etti.

- İstanbul'daki 2. KCK davasında tutuklu yargılananlardan 9'unun, "3. Yargı Paketi" olarak bilinen 6352 sayılı Kanun kapsamında tahliyelerine karar verildi.

- Suriye'deki olaylardan kaçan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 120 Suriyeli, Yayladağı ilçesinin Topraktutan ve Kızılçat köyleri sınırlarına gelerek Türkiye'ye sığındı.

20 Temmuz

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Ulusal Meclis Başkanı Usame Nuceyfi ile görüştü. Ataşehir'de açılışı yapılan Mimar Sinan Camisi'nin VIP salonunda gerçekleşen görüşme, basına kapalı yarım saat sürdü.

- Diyarbakır'da, polis ve jandarma ekiplerince yapılan operasyonda, 500 dekar alanda 3 milyon 188 bin kök Hint keneviri, 2 ton toz esrar, 327 kilogram kubar esrar ele geçiril; operasyonda 7'si PKK/KCK mensubu olduğu tespit edilen 32 şüpheli gözaltına alındı.

- Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, "3. Yargı Paketi" olarak adlandırılan düzenlemenin ardından, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, "Hizb-ut Tahrir terör örgütü üyesi olmak" suçundan hükümlü 2 kişinin infazının durdurulmasına İnfaz Savcılığınca yapılan itirazı kabul etti.

21 Temmuz

-"Balyoz Planı" davası kapsamında tutuklu yargılanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun hastaneye kaldırıldı.

-Askeri helikopter kazasında 5 şehit-

22 Temmuz

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında 5 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

26 Temmuz

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın Suriye uzantısı olarak bilinen Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Suriye'de bazı kentleri ele geçirdiği iddiaları konusunda, "PKK-PYD dayanışması ve yanlarına farklı oluşumları da almak suretiyle bir adım atmaya kalksalar dahi, bu konuda bizim bu işe müsamahayla bakmamız, bunu seyretmemiz mümkün değil. Konuyla ilgili bütün tedbirler alınmaktadır. Gerek şu anda silahlı kuvvetlerimiz gerek diğer bu konudaki ilgili birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

- Van'daki depremlerde hasar gören binalarla ilgili raporların rüşvet karşılığı değiştirildiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen 10 kişiden 9'u, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Depremde yıkılan Bayram Otel'in sahibi Tevfik Bayram hakkında da "bilinçli taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle 2 Ağustos-ta dava açıldı.

- Organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, "Ergenekon" davası kapsamında tanık olarak dinlendi.

27 Temmuz

- Londra Olimpiyat Oyunları, resmi açılış törenindeki renkli gösterilerle başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in, 2012 Londra Olimpiyatları dolayısıyla devlet ve hükümet başkanları onuruna verdiği resepsiyona katıldı. İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya gelen Erdoğan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Suriye'deki gelişmelere ilişkin,

"Orada kendi halkını öldüren, katleden rejim söz konusu. Bu rejime karşı tabii el birliği, güç birliği yapmak durumundayız. Gerek BM Güvenlik Konseyi'nin gerek İslam İşbirliği Teşkilatı'nın gerek Arap Ligi'nin bu süreçte çok daha önemli adımlar atması gerekiyor" dedi.

- "Ergenekon" davasında, kamuoyunda "3. Yargı Paketi" olarak bilinen 6352 sayılı Kanun kapsamında yapılan tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, CHP milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal, gazeteci Mustafa Balbay, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Albay Dursun Çiçek, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 65 sanık hakkında tutukluluk halinin devamına karar verdi.

28 Temmuz

- Sağlık Bakanlığı, İstanbul genelinde faaliyette olan ve uygunsuzluğu tespit edilen damacana suyu markalarını açıkladı.

30 Temmuz

- Suriye'deki olayları izlemek üzere Halep'te bulunan Anadolu Ajansı ekibinden foto muhabiri Sinan Gül, çatışmalar sırasında keskin nişancıların açtığı ateşte ayağından yaralandı.

31 Temmuz

- Sinan Gül, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın desteğiyle Şaar bölgesinden Kilis'e getirildi ve buradan İstanbul'a götürülerek tedaviye alındı.

Muhabir: Fatma Can - Aylin Sırıklı Dal

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Suriye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
title