Haberler

Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Vatandaşların geçişe izin vermemek için valilik önünde adeta etten duvar örmesi üzerine askerler zırhlı araçlardan havaya ateş açtı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Vatandaşların geçişe izin vermemek için valilik önünde adeta etten duvar örmesi üzerine askerler zırhlı araçlardan havaya ateş açtı.

Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta

Siirt(AA) Siirt'te vatandaşlar darbe girişimine tepki gösterdi.

Ak Parti İl Başkanlığı önünde toplanan yüzlerce vatandaş, valilik binasına yürüdü.

Burada toplanan vatandaşlara hitap eden AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, askerlerin Vali Mustafa Tutulmaz'ı almaya geldiğini, canları pahasına buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Askerler de vatandaşlardan valilik binası önünden ayrılmalarını istedi.

Vatandaşların geçişe izin vermemek için valilik önünde adeta etten duvar örmesi üzerine askerler zırhlı araçlardan havaya ateş açtı.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, İl JandarmaKomutan Vekili Albay Necati Metin ve İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Tutulmaz'a destek olmak için valiliğe geldi.

Daha sonra valilik binasından çıkan Tutulmaz, burada toplanan vatandaşlara seslenerek, Siirt'teki komutanların yanlarında olduğunu söyledi.

Tutulmaz, "Demokrasinin nimetini en iyi bilen bizleriz. Demokrasiye sahip çıktığınız için de sizi tebrik ediyorum. Şu anda ilimizde terörle uğraşıyoruz. Asker de bizim, polis de bizim. Demokrasiye sahip çıkacağız. Bu darbe kanunsuzdur. TSK'nın içinde de bu darbeyi benimsemeyen çok sayıda kişi var." dedi.

Zırhlı bir askeri aracın üzerinden vatandaşlara hitap eden İl Emniyet Müdürü Özkan ise Siirt'te sıkıntılı bir durum olmadığını ifade etti.

Vali Tutulmaz, Hükümet Konağının Türk bayrağı asılan balkonundan komutanlarla halkı selamladı.

İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar, Ebul Vefa Camisi'ne geçerek sabah namazını kıldı, dua etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tutulmaz AK Parti Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title