Haberler

Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta

Konya Valiliği önünde toplanan çok sayıda vatandaş askeri kalkışmayı protesto etti.

Konya Valiliği önünde toplanan çok sayıda vatandaş askeri kalkışmayı protesto etti.

Kent merkezi valilik önünde toplanan kalabalık, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" sloganları atarak hükümete destek verdi.

Vatandaşlar, sloganların yanı sıra alkış ve ıslıklarla İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki gösterdi.

Protesto sırasında Vali Yakup Canbolat da makamına gelerek, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile görüştü.

Vali Canbolat, daha sonra valilik önünde yaptığı açıklamada, İstanbul ve Ankara'da yaşanan saldırıları protesto etmek üzere sokağa çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Menfur saldırının ve kalkışmanın amaca ulaşmadığını bildiren Canbolat, şunları kaydetti:

"Devletimiz de Hükümetimiz de dimdik ayaktadır. Memleketin birliğine, dirliğine Türkiye Cumhuriyeti bayrağına kastedenler, bu eşkıya tayfası bilsin ki; bunu hiçbir zaman başaramayacaklar. Devletimizin kurumları olarak Konya için söylüyorum, bu akşam haber almamızla birlikte her türlü tedbiri geliştirdik. Allah'a şükür Konya'mızda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı."

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de alanda toplanan kalabalığa teşekkür ederek, "Konya'da demokrasi ve milli iradeye sahip çıktığınız için şükranlarımı sunuyorum. Bizler de burada dimdik ayakta duracağımızı ifade ediyorum" dedi.

Konya İl Müftüsü Ali Akpınar'ın yaptığı duaya, alandaki vatandaşlar eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title