Haberler

Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta

Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine tepki gösterdi.

Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanlığı önünde vatandaşlarla toplanan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etti.

Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, darbe girişimi üzerine vatandaşların sokaklara çıkmasının demokrasi için önemli olduğunu vurguladı.

Şeyhanlıoğlu, "Bu darbeci bozuntuları yüzünden ülke ve millet kaybediyor. Milletin demokrasiye sonuna kadar sahip çıkması lazım." dedi.

Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Tayyip Elçi, halk olarak darbe girişimine karşı olduklarını söyledi.

"Halk sokakta olduğu sürece rejim bu şekilde değişmeyecektir, hükümetimizin arkasındayız." diyen Elçi, şunları dile getirdi:

"Tanklar bizi ezmedikçe, halk olarak tek bir ferdimiz hayatta kaldığı sürece hiçkimse iktidara bu şekilde gelemeyecektir. Bu girişimde bulunanları telin ediyoruz. Allah'ın izniyle hukukun önünde hesap vereceklerdir." diye konuştu.

Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, darbe girişiminde bulunanları kınadı.

"Bu halk, tanklara karşı yürüyecek, tankları durduracak bir halktır. Bu darbe girişiminin arkasında olanları, bu girişimi yapanları, Türkiye halkına zarar verenleri lanetliyoruz. Onların karşısında bu halk ve sivil toplum kuruluşları en sert şekilde duracaktır." ifadelerini kullanan Memiş, halkın darbecileri dize getireceğini aktardı.

Memiş, darbe girişiminde bulunanların tek tek hesap vereceğini dile getirerek, "Bu 80 milyona yapılan bir darbe girişimidir. Bu halk en güzel cevabı demokrasi ortamında verecektir." şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanlığı önündeki vatandaşlar sık sık, "Dik dur eğilme, bu ümmet seninle, darbeye karşı direneceğiz" sloganları attı.

Vatandaşların tepkisine yoldan geçen sürücüler de araçlarından korna çalarak destek verdi.

Valilik önünde toplanarak, darbe girişimini protesto eden vatandaşlardan Filiz Leblebici, devletin yanında olduklarını söyledi.

Leblebici, "Allah devletimizi korusun. Recep Tayyip Erdoğan, bu millet seninle. Bayrağımız ve vatanımız seninle." diye konuştu.

Mehmet Atsız, darbe girişimine tepki göstererek, Kürt halkı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında olduklarını belirtti.

Atsız, "Cumhurbaşkanı bizim liderimizdir, her şeyimizdir." ifadesini kullandı.

İbrahim Halil İnanç, Türk, Kürt ve Çerkez tüm halk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında olduklarını kaydetti.

Erdal Yılmaz, tüm vatandaşların Cumhurbaşkanı'nın arkasında olması gerektiğini vurgulayarak, "Cuntacılara, darbecilere, okyanus ötesindekilere fırsat vermemek adına buradayız." şeklinde konuştu.

Mehmet Aziz Güneş, darbe girişiminde bulunanların vatana ihanet ettiğini söyledi.

Bu girişimde bulunanların hak ettiği cezayı alması gerektiğini belirten Güneş, "Vatan hepimizin vatanı, bayrak hepimizin bayrağı Cumhurbaşkanı da hepimizin Cumhurbaşkanıdır. Allah'ın izniyle bu ülkeyi onlara dar edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title