Haberler

Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta

Muş'ta vatandaşlar alanlara toplanarak, askeri kalkışmayı protesto etti, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Muş'ta vatandaşlar alanlara toplanarak, askeri kalkışmayı protesto etti, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Konaktan çıkarak vatandaşları sakinleştirmeye çalışan Muş Valisi Seddar Yavuz, yaptığı konuşmada, "Bu vatana ve millete kastedenler dün olduğu gibi bugün de hak ettiği cezaya çarptırılacaktır" dedi.

Emir komuta zinciri dışında bir kalkışma hareketiyle karşı karşıya olduklarını dile getiren Yavuz, vatandaşların demokratik tepkisiyle bu girişimin en kısa zamanda sona ereceğini vurguladı.

"Askerimiz, tüm silahlı kuvvetlerimiz peygamber ocağıdır. Ordunun işi Türkiye'yi yönetmek değildir vatandaşının ve ülkesinin güvenliğini sağlamaktır." diyen Yavuz, şöyle devam etti:

"Hükümet ancak sandıkta değişir, silah zoruyla değişmez. Bu tepkinizi ortaya koyarken asla peygamber ocağı Türk Silahlı Kuvvetlerimizi rencide etmeyin, onlar bizim canımız, ciğerimizdir. Muş ili sınırlarında herhangi bir sorun olmamıştır ve olayın ardından emniyet güçlerimiz şehrin her tarafına konuşlandırılmıştır. Sizler demokrasiye, hukuka sahip çıktığınız sürece bu ülkede kalkışmalar başarıya ulaşamaz."

Van'da selalar okundu

Van Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla kentteki tüm camilerde sela okuttu.

Selanın, şerlerin def olması, hayırların hakim olması için sıkıntılı dönemlerde okunduğunu dile getiren Van Müftüsü Nimetullah Arvas, "İnşallah, efendimize okuttuğumuz selatı selamlar ülkemizin her türlü taarruzdan korunması için bir vesile olacaktır. Biz buna inanıyoruz. İslam alimleri bu gibi durumlara, zelzelelere, umumi hastalıklara karşı her zaman selatu selamda bulunmuştur. Allah'u teala, Kur'an-ı Kerim'de, 'Allah'a, peygambere ve yöneticilerinize itaat edin' buyuruyor. Bu ayetten çıkardığımız bazı dersler vardır. Fitne, fesat, kargaşalara sebep olacak tutum ve davranışlardan uzak durarak, bu gibi sıkıntılı anlarda birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi muhafaza etmemiz gerekiyor. Cenabı Allah ülkemizi, memleketimizi her türlü sıkıntılardan muhafaza eylesin. Bize iman şuuruyla hareket etmeyi nasip eylesin. Şu an camide cemaatimizle birlikteyiz." diye konuştu.

Bitlis

Bitlis'teki tüm camilerde sela ve ezan okunarak, "Değerli halkımız, devlet ve millet olarak darbeye karşıyız. Bu darbe girişimine karşı halkımızı meydanlara ve sokaklara davet ediyoruz. Darbe girişimine karşılık halkımızı dik duruşa ve meydanlara davet ediyoruz" anonsu yapıldı.

Parti binası önünde bulunan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Bitlis İl Başkanı Cabir Durak, bu gece talihsiz bir açıklamayla ülkenin gündemine oturtulmaya çalışılan bu darbe zihniyetini kesinlikle kabul etmediklerini söyledi.

Durak, Bitlis halkı olarak milli iradeye sahip çıkacaklarını bu uğurda gerekirse bedel ödeyeceklerini aktararak, şunları dile getirdi:

"Bitlis halkı şu anda meydanlarda. Memur-Sen il başkanı olarak bütün üyelerimi davet ettim. İl genelinde tepkimizi göstereceğiz. Türkiye'de bu işi gören ve bu bilinçte olan bütün vatandaşlarımızı sokaklara davet ediyoruz. Bu yapılanı kınıyoruz. Tüm gece boyunca sokaklarda olacağız. Milli iradeyi korumak için her türlü fedakarlığı yapacağız. Bunu Bitlis'ten bütün Türkiye'ye duyuruyoruz."

Sağlık-Sen Bitlis Şube Başkanı Baki Kaya ise bunun açıkça demokrasiye yapılmış bir darbe olduğunu belirterek, "Onların kendilerine zarar vermekten başka işi yoktur. Milletimiz, Türkiye genelinde alanlardadır. Herkes büyük şekilde tepki göstermektedir. İnşallah bu ülkeye uzanan eller hiçbir şekilde muvaffak olmayacaktır." dedi.

Parti önündeki bazı vatandaşlar da "Bu millete darbe yapılmaz. Bitti o eski Türkiye bitti" ifadelerini kullandı.

AK Parti binası önüne sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı siyasi parti temsilcileri, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title