Haberler

Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı 26 Ay Sonra Özgür

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Türkiye Cumhuriyetinin 26. Genelkurmay Başkanı terör örgütü kurmaktan ve yönetmekten tutuklandı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Türkiye Cumhuriyetinin 26. Genelkurmay Başkanı terör örgütü kurmaktan ve yönetmekten tutuklandı. Takdir yüce Türk milletinindir" diyerek gittiği cezaevinden 26 ay sonra ayrılacak.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir eski Genelkurmay Başkanı 2012 yılında tutuklandı. Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "İnternet Andıcı" davası kapsamında, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'a ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne gitti.

-İFADE 7 SAAT SÜRDÜ-

Başbuğ, yaklaşık 7 saat süren ifade işlemlerinin ardından savcı Kansız tarafından "terör örgütü üyesi olmak" ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmaya kısmen veya tamamen engellmeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, yaklaşık 1.5 saat süren ifadenin ardından, gece yarısından sonra Başbuğ'un tutuklanmasına karar verdi.

-TANIK OLARAK DİNLENMESİ TALEP EDİLMİŞTİ-

"İnternet Andıcı" davasında bazı sanıkların tanık olarak dinlenmesini talep ettiği, tutuklu sanıklardan dönemin Genekurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın, "İnternet Andıcı"nda bilgisinin olduğunu söylediği Başbuğ hakkında, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine yazı yazmış ve bunun üzerine Başbuğ hakkında soruşturma başlatılmıştı.

-"TAKDİR TÜRK MİLLETİNİN"-

Emekli Orgeneral Başbuğ, mahkemenin tutuklama kararının ardından geniş güvenlik önlemleri altında İstanbul Adliyesi'nden çıkarılırken yaptığı kısa açıklamada, "Türkiye Cumhuriyetinin 26. Genelkurmay Başkanı terör örgütü kurmaktan ve yönetmekten tutuklandı. Takdir yüce Türk milletinindir" demişti. İnternet Andıcı davasının Ergenekon davası ile birleştirilmesinin ardından bu dava kapsamında yargılanan Başbuğ hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ağustos 2013'te müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Adliyesi Cihan Kansız İlker Başbuğ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title