Haberler

Türkiye Cumhurbaşkanını Seçiyor

Mersin'in turistik mahallesi Kızkalesi'nde, tatilciler oy kullanmaya gidince sahil çocuklar ve gurbetçilere kaldı.

Erdemli ilçesine bağlı turistik Kızkalesi Mahallesi'nde tatil yapan vatandaşlar oy kullanmaya gidince sahil çocuklara ve gurbetçilere kaldı.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, yaptığı açıklamada, Kızkalesi'ndeki turistik tesislere genellikle Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Konya, Kayseri, Niğde ve Karaman gibi yakın illerden tatilcilerin geldiğini söyledi.

Tatil yapanların oy kullanmak için günübirlik memleketlerine gittiğini bildiren Öztop, "Oy kullanmaya gidenler, aynı gün geri gelecekleri için çocuklarının tatilini bölmek istemedi. Anne ve babalar oy kullanmaya gitti ama sahiller de çocuklara kaldı" dedi.

Öte yandan çocukların yanı sıra gurbetçi vatandaşlar da sahilde yoğunluk oluşturdu. Yakın çevrede oturan bazı vatandaşlar da oylarını kullandıktan sonra sahile gelerek denizin tadını çıkardı.

Almanya'dan Kızkalesi'ne tatile gelen Mehmet Mor, kendisinin gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oyunu kullandığını belirterek, "Herkes oyunu kullanmalı. Kimse 'Ben tatildeyim' deyip de oyunu kullanmamazlık yapmasın" diye konuştu.

Ahmet Çalışkan da gümrük kapısında oylarını kullandıkları, herkesin vatandaşlık görevini yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Kızkalesi Erdemli Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title