Haberler

Türkiye Çimse İş Sendikası Bozüyük Şubesinin 10'ncu Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Türkiye Çimse İş Sendikası Bozüyük Şubesinin 10.'uncu olağan genel kurul toplantısı, üyelerin ve konukların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Genel Başkan Zekeriye Nazlım'ın yanı sıra çevre illerin sendika başkanları, çok sayıda delege ve konuğun katıldığı kongre yoklama ve açılışın ardından divanın oluşturulmasıyla başladı. Misafir konuşmalarının ardından şubenin isim değişikliği konusunun görüşülmesi yapıldı. Sendikanın Bozüyük Şubesi isminin Bozüyük Ertuğrul Şubesi olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Bozüyük Şube Başkanı Hasan Emer, açılış konuşmasına, İstanbul Beşiktaş'ta yapılan hain terör saldırısını kınayarak başladı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Emer, sendikal faaliyetler hakkında bilgi verdi. Hasan Emer, "2010 senesi sonrası sendikamızda şeffaflık var, üretkenlik var, diyalog var, müzakere var, mücadele var, ortak akıl var. 2013 senesi sonrası devraldığımız bayrağı layıkıyla taşıyacağımıza söz vermiştik. Ekibimizle birlikte verilen emanete sahip çıkmaya çalıştık. Sendikamızı bölgemizde en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Kimseyi ötekileştirmedik. Kimseyi siyasi görüşüne, etnik kimliğine, inancına göre ayrıştırmadık. Tekrar bu görev bize emanet edilirse sendikamızın vizyon ve ilkeleri doğrultusunda yönetim kurulumuz ve şube temsilcilerimizle birlikte heyecanımız bitene kadar bu emanete sahip çıkacağımıza söz veriyorum" dedi.

Ardından CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün tarafından bir konuşma yapıldı. Milletvekili Tüzün, konuşmasına İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen hain saldırıyı kınayarak başladı. Milletvekilliği döneminde çalışanlar ve onların sıkıntıları ile kazanımları noktasında yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Türkiye Çimse İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım da konuşmasına İstanbul Beşiktaş'ta yapılan hain terör saldırısını kınayarak başladı. Çimse İş Sendikası Bozüyük Şubesinin önemine değinen Nazlık, Bozüyük'ün bölgenin lokomotifi olduğunu belirterek, "Bugün Çimse Sendikasının 10. ve bu yılın son genel kurulunu da Bozüyük'te yapıyoruz. Bozüyük bu bölgenin lokomotifi. Biz de Bozüyük'ün hem dünyada hem de ülkemizde marka sektörü ve marka sendikacılığı anlayışıyla Bozüyük Şubemizin ismini de Bozüyük Ertuğrul Şubesi olarak değiştiriyoruz. Bu tarihi günde de bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Bugün sendikam için, Bozüyük için, bugün işçi kardeşlerim için, emekçiler için yeni bir gün doğuyor. Biz çalışma barışını sağlayacağız. İş yerlerimizde adaletli ve adil bir ücret anlayışını ortaya koyacağız" dedi.

Konuşmaların ardından faaliyet raporunun görüşülmesi ve kurulların ibrası gerçekleştirildi. Sonrasında seçimlere geçildi. Şube Başkanının seçiminin ardından yönetim kurulu, denetim kurulu ve disiplin kurulu asil ve yedek üyelerin seçimi yapıldı. Tek aday tek liste ile gidilen ve 130 delegenin oy kullandığı seçimde oyların tamamını alan Hasan Emer Türkiye Çimse İş Sendikası Bozüyük Şubesinin başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeledi.

Kongrede Bozüyük Şube Başkanı Hasan Emer ve Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli tarafından Genel Başkan Zekeriya Nazlım'a plaket takdim edildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Bilecik Türkiye Bozüyük Yerel Haberler

title