Haberler

Türkiye Cimnastik Şampiyonası

Türkiye Cimnastik Federasyonu (TCF) tarafından Mersin'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu (TCF) tarafından Mersin'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Mersin Cimnastik Salonu'nda dün başlayan şampiyonanın ikinci gününde artistik, ritmik, trambolin ve aerobik branşlarında 250 sporcu mücadele etti.

Şampiyonada, erkekler ve bayanlar yıldız, genç ve büyüklerde dereceye giren sporculara TCF Başkanı Suat Çelen ve protokol üyelerince madalya verildi.

Çelen, şampiyonanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun yarışmacı branşları olan aerobik, ritmik, artistik ve trambolinde bayan ve erkekler yıldız, genç ve büyükler Türkiye şampiyonasının sakatlık olmadan tamamlandığını söyledi.

Çekişmeli müsabakaların yaşandığını belirten Çelen, şöyle konuştu:

"Özellikle milli takım düzeyindeki sporcularımızı takip ettik ve onların performansı bizleri mutlu etti. Artistik cimnastikte erkek ve bayanda olimpiyat yolunda olduğumuzu adım adım gözlemliyoruz. Bu bakımdan da bizim için verimli bir şampiyona oldu. Zaten Mersin'deki bu salon, Türkiye'nin belki de Avrupa'nın en elverişli salonlarından biri. Burada olmaktan gerçekten mutluyuz."

Çelen, Türkiye'de cimnastiğin öneminin günden güne arttığını ve anlaşılır olduğunu sözlerine ekledi.

Yarışmalarda kategorilerine göre ilk sırayı alan sporcular şunlar:

Artistik cimnastik

Yıldız:  erkekler Emre Dodanlı, kızlar İpek Bakar

Genç: erkekler Sercan Demir, kızlar İclal Özbay

Büyük: erkekler Ahmet Önder, kızlar Ekin Morova

Ritmik cimnastik

Genç: kızlar Ecem Çankaya

Büyük: kızlar İpek Vardar

Trambolin cimnastik:

10-12 yaş: erkekler İsmail Eren, kızlar Yaren Cesur,

13-14 yaş: erkekler Emre Yağmur, kızlar Sude Aydın,

15-16 yaş: erkekler Doğukan Büyükarslan, kızlar Aşkım Burce Tunay,

17-18 yaş: erkekler Atakan Gülyüz, kızlar Kardelen İşcen

18+ yaş: erkekler Gürkan Mutlu, kızlar Elif Kurudere,

Aerobik cimnastik:

12-14 yaş: erkekler Ahmet Çoruh, kızlar Ayşe Begüm Onbaşı,

15-17 yaş: erkekler Nihatcan Gül, kızlar Nazlı Özgör,

18+ yaş: kızlar Burcu Önal,

Aerobik cimnastik çiftler:

12-14 yaş: çift, M. Özsoy-C. Arslangiray

12-14 yaş: grup 3-5 kişi A. Onbaşı-D. Şahin-B. Kaplan

15-17 yaş: çift N. Gül- M. Morsünbül

15-17 yaş: grup R. Arsan-S. Karasu-C. Arpacı

Kaynak: AA / Yerel

Suat Çelen Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title