Haberler

Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı Namağlup Dünya Şampiyonu!

Güncelleme:

İstanbul Silivrikapı Buz Pisti'nde düzenlenen 2016 Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, final maçında Güney Afrika'yı 7-2 yenerek namağlup Dünya Şampiyonu oldu


Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası (3. Klasman) bu yıl İstanbul'da Silivrikapı Buz Pisti'nde düzenlendi. Organizasyonda Türkiye ; Gürcistan, Lüksemburg, Bosna Hersek, Hong Kong ve Güney Afrika ile karşı karşıya geldi. Yaptığı 4 maçın dördünü de kazanan Türkiye finalde karşılaştığı güçlü rakibi Güney Afrika'yı da 7-2 yenerek 3.klasmanda Buz Hokeyi Dünya Şampiyonu oldu.

Kıyasıya mücadeleyle geçen şampiyonada; Türkiye, Gürcistan'ı 5-4, Lüksemburg'u 10-2, Bosna Hersek'i 8-2 ve Hong Kong'u 5-1 yendi. İlk dört maçını kazanan milliler 12 puanla liderliğe yükseldi ve 9 puanı bulunan Güney Afrika ile final maçına çıktı.

Akan ter buzu eritti Türkiye maçı farklı kazandı

Akan terin buzu erittiği mücadelede Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı, maçın hemen başında bir gol yiyerek 0-1 geriye düştü.

NTV Spor Kanalı'ndan canlı yayınlanan ve yoğun ilgi gösterilen maçta tribün desteğini arkasına alan Milleler, ilk periyod bitmeden 3 gol birden atarak ilk 20 dakikayı 3-1 önde kapadı. 3. periyodun sonunda bitiş düdüğü çaldığında tabelada Türkiye 7 – Güney Afrika 2 yazdı. Güney Afrika'ya karşı farklı galibiyet alan Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı şampiyonayı 15 puanla tamamladı ve altın madalya alarak turnuvanın namağlup şampiyonu oldu. 3. klasman Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda namağlup Dünya Şampiyonu olarak adını tarihe yazdıran Tükiye Milli Takımı'nın gollerini; Serdar Semiz, Emrah Özmen (2 gol), Alec Koçoğlu (3 gol) ve Serkan Gümüş attı. Maçın adamı 7 numarayla Türkiye'den Alec Koçoğlu, Şampiyona'nın en iyi oyuncusu da Türkiye'den 14 numarayla Kaan Salt seçildi.

Milli Takım, 3.klasman Dünya Buz Hokeyi Şampiyonluğu kupasını müzesine götürerek Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattı.

Türkiye artık bir üst klasmanda mücadele edecek

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güney Afrika Silivrikapı İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title