Haberler

Türkiye Büyük Erkekler 3. Grup Boks Şampiyonası Sona Erdi

Bayburt'ta 4 gün devam eden şampiyonanın son gününde dereceye giren sporculara madalyaları verildi

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Bayburt'ta düzenlenen 3. Grup Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası sona erdi.

Bayburt Merkez Spor Salonu'nda devam eden şampiyonanın son gününde 49 kiloda Fatih Dumlupınar, 52 kiloda Barış Bostancı, 56 kiloda Barış Alkaş, 60 kiloda Remzi Uyan, 64 kiloda Bulut Haykır, 69 kiloda Hasan Demir, 75 kiloda Sefa Karadeniz, 81 kiloda Cem Karlıdağ, 91 kiloda Hamza Karakulaklı, +91 kiloda Erham Muhammet Acı altın madalya kazandı.

Şampiyonada dereceye giren sporculara madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, törenin ardından yaptığı konuşmada, boksta kaliteyi arttırmak için grup sistemini hayata geçirdiklerini belirterek, "Önceki sistemde her isteyen sporcu Türkiye şampiyonasına katılıyordu ve sayıca çok fazla oluyordu. Hem kaliteyi arttırmak hem Türk boksunu geliştirmek amacıyla 30 yıl önce denenen ama başarılı olunamayan bir sistem. Gruplar sistemine bu sene biz yeniden geçiyoruz.  Bütün ilerde önce il birincilikleri yapıyoruz. İl birinciliklerinde birinci olanlar gruplara katılma hakkı elde ediyor. Gruplarda ilk dörde giren sporcular Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde ediyorlar. Yani üç aşamalı bir seçim sistemi gibi olacak" diye konuştu. - Bayburt

Kaynak: AA / Spor

Bayburt Merkez Dumlupınar Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title