Haberler

Türkiye Bülteni-6

1)çınarcık Belediye Başkanı: "'Con Çukuruna Çınarcık Çukuru Diyene Bilim Adamı Hakkında Dava Açacağım'

1)ÇINARCIK BELEDİYE BAŞKANI: "'CON ÇUKURUNA ÇINARCIK ÇUKURU DİYENE BİLİM ADAMI HAKKINDA DAVA AÇACAĞIM'

YALOVA'nın Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, yaşanan depremlerde, Marmara Denizi'nde 'Çınarcık Çukuru' diye bahsedilen yerin adının 'Con Çukuru' olduğunu belirterek, "Bahsedilen yer bize değil İstanbul'a yakın. Bundan sonra ısrarla bu adı kullanan bilim adamlarından davacı olacağız" diye konuştu.

"ORANIN ADI ÇINARCIK' DEĞİL, 'CON' ÇUKURU"

Son günlerde artan depremler sonrası yeniden ülke kamuoyuna giren Çınarcık Çukuru terimine Belediye Başkanı Murat Erdoğan'dan tepki geldi. Yıllardır bu terimin yanlış kullanıldığını ve bunun Marmara'nın en önemli turizm merkezi olan Çınarcık'a büyük zarar verdiğini kaydeden Belediye Başkanı Erdoğan, "Böyle bir yer yok. 'Çınarcık Çukuru denen yer, 'Con Çukuru'dur. O da burada değil, İstanbul-Adalar arasındadır" dedi. Erdoğan şöyle konuştu:

"İnsanlar bir 'Çınarcık Çukuru' tutturmuş gidiyor. Yok böyle bir şey. Bilim adamlarının 'Çınarcık Çukuru' diye bahsettiği yerin burayla alakası yok. 2 yıl önce Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan konuyla ilgili teknik rapor aldık. Bahsedilen yer İstanbul'a daha yakın. 'Kartal Çukuru' desinler. Son depremler sonrası yeniden bu laf çok sık edilmeye başlandı. İnsanların psikolojisini bozuyorlar. Buraya gelen tatilci, turizmci, yatırımcı etkileniyor. Bilim adamları olanı söylesinler. 5 tane bilim adamı var, 5'i de farklı konuşuyor" şeklinde konuştu.

"TAZMİNAT HAKKIMIZ VAR"

İnsanların bu konuda doğru bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Erdoğan, "Bu raporu bütün basına faksladık. 'Çınarcık Çukuru' diye bir şey olmadığını belirten bu rapora karşın hala bu söz söyleniyor. Bu lafı söyleyenler hakkında ilçe adına tazminat hakkımız var. Konuyu avukatımızla da görüştük. Ancak biz bu yola başvurmak istemiyoruz. Çınarcık Çukuru adı yanlıştır ve artık kullanılmasın" diye konuştu.

"İLÇENİN ADI, KÖTÜYE ÇIKIYOR"

Çınarcık'ın 1999 depreminde uğradığı zararın Yalova merkezin yüzde 10'u bile olmadığına değinen Erdoğan, "Deprem olasıdır. Ancak bunun Çınarcık ile ilgisi yok. Deprem, Yalova'yı, diğer bölgeleri ne kadar etkilerse bizi de o kadar etkiler. Zaten Çınarcık'ta mevcut binaların hemen hepsi sağlam yapılardır. Hiç olmadık yerde edilen bu laf ilçeye büyük zarar veriyor. İnsanlar Çınarcık'ı her yerde tanıyor, biliyor. Böylesine önemli bir turizm merkezinin adı tamamen yanlış bir kullanımla kötüye çıkıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title