Haberler

Türkiye Bu Şehirleri Konuştu

Güncelleme:

MTM, 2012 yılında Türkiye gündeminde adından en çok söz ettiren il, vali ve belediye başkanlarını mercek altına aldı.

İşte, MTM verileriyle yıla damgasını vuranlar…

Medya Takip Merkezi tarafından hazırlanan araştırmaya göre İstanbul, geçtiğimiz yılın en çok konuşulan ili oldu. Birçok kültürel, sanatsal, spor faaliyetlerine ev sahipliği yapan İstanbul, bu yıl listede ön plana çıkmayı başardı.

Dünya Ekonomik Forumu'nun ilk kez İstanbul'da düzenlenmesi, Türkçe Olimpiyatları, AVM inşaatında 11 kişinin hayatını kaybetmesi, 1 Mayıs kutlamaları, James Bond ve Taken 2 filmlerinin çekimleri, Shopping Fest, Auto Show ve TÜYAP fuarları, Madonna, Jennifer Lopez, Enrique Iglesias gibi dünyaca ünlü isimlerin konserleri, İstanbul hakkında en çok konuşturan olaylar arasında yerlerini aldılar.

2012'nin adından söz ettiren Valileri

MTM'nin 2012 yılını değerlendiren araştırmasına göre, adından en çok söz ettiren mülki amir, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş oldu. Vali Coş, yıl boyunca zirvede yer alan konularla ilgili yaptığı açıklamalarla ve ziyaretleriyle gündemde yerini alırken, 8 bin 21 habere konu edildi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, medyada en çok yer alan bir diğer valiydi. Faal çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Güzeloğlu, yıl boyunca düzenlediği ziyaretlerle Mersin'in nabzını yoklamaya devam etti. Vali Güzeloğlu, 6 bin 737 haberle listenin ikinci sırasında yer aldı.

Yılın en çok konuşulan Belediye Başkanları…

MTM'nin aynı araştırmasına göre, medyada en çok yansıma sağlayan belediye başkanı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz oldu. Şiddete karşı yürüttüğü faaliyetlerle ön plana çıkan Aldırmaz, Adana için yaptığı çalışmalarla da Adanalıların sevgisini kazandı ve toplam 15 bin 281 adet haberde yer aldı.

Haberleriyle öne çıkan diğer bir isim, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu idi. Kocaoğlu, EXPO 2020 süreci ve hakkındaki çetecilik iddialarından dolayı 397 yıllık hapis istemi haberleriyle oldukça sık konuşuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Basri Güzeloğlu İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title