Haberler

"Türkiye, Bizi Üye Yapın Diye Yalvarmaz"

Güncelleme:

AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir Avrupa Birliği müzakerelerinin haziran içinde tekrar hızlanacağını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir, "Türkiye hiçbir şekilde hiçbir platformdan geri kalmaz ama kimseye de gidip, 'bizi üye yapın' diye yalvarmaz. Eşit şartlarda eşit statüde üye olursa olur" dedi.

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Dün Bugün Yarın Avrupa Birliği" konulu konferansa katılan Hasdemir, program sonunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği müzakerelerinin haziran içinde tekrar hızlanacağını söyledi.

Haziranda yeni bir faslın başlayacağını belirten Hasdemir, önümüzdeki dönemde İrlanda'nın dönem başkanlığının biteceğini kaydetti.

Son 2,5 yılda AB müzakere sürecinin durma noktasına geldiğini dile getiren Hasdemir, şöyle konuştu:

" Birliği'nin krize girmesi nedeniyle, Türkiye'nin de kriz sırasında dahi yüksek büyüme hızları kaydetmesi neticesinde bazı ülkeler büyük ölçüde yaptıkları hataların farkına vardılar. Müzakere sürecinin durdurulmasının ne bize ne de kendilerine fayda sağladığını gördüler. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte ilişkilerin ve müzakerelerin daha da hızlanacağını düşünüyoruz. İnşallah daha kısa sürede daha fazla fasıl açar kapatırız. Biz Türkiye olarak 18 ay içinde bütün fasılları açıp kapatmaya kendimizi hazır hissediyoruz. Yeter ki, Avrupa Birliği de buna hazır olduğunu göstersin. Bu yönde olumlu işaretler var. Ama bekleyip görmek lazım."

Hasdemir, üyelikten çok daha önemli şeylerin bulundugunu belirterek, "Türkiye'nin bu üyelik süreci içinde gerçekleştirdiği ve vatandaşımızın hayat standartlarını yükselten reformlar. Bu reformlar bizim için sonuçtan çok daha önemli. Neticede amaç insan mutluluğu ise bu reformlar da bizim vatandaşımızın mutluluğunu, refahını, hayat standardını geliştiriyor, artırıyorsa zaten amaç hasıl olmuş demektir" diye konuştu.

Üyeliğin gerçekleşmesi durumunda sürecin taçlandırılmış olacağını ifade eden Hasdemir, "Olmazsa da dünyanın sonu değil. Türkiye neticede güçlü bir ülkedir. Bölgesinde saygın bir ülkedir hem Orta Doğu hem Asya hem de Avrupa ile iyi ilişkileri olan bir ülkedir. Dolayısıyla Türkiye, hiçbir şekilde hiçbir platformdan geri kalmaz ama kimseye de gidip bizi üye yapın diye yalvarmaz. Eşit şartlarda eşit statüde üye olursa olur. Olmazsa da bunun dışında hiçbir alternatifi de kabul etmez" ifadesini kullandı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Bandırma Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title