Haberler

Türkiye Birincilerine İftar Yemeği

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye şampiyonları arasında yer alan öğrencilerle iftar yemeğinde bir araya getirerek tebrik etti.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye şampiyonları arasında yer alan öğrencilerle iftar yemeğinde bir araya getirerek tebrik etti.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) kampusu kıl çadırda düzenlenen iftar yemeğine Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sabahattin Eke, Şube Müdürü Ali Çelik, Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Sait Yetkiner, TEOG Türkiye birincisi öğrenciler ve aileleri katıldı. İlk olarak üniversite kampusunu gezen TEOG Türkiye birincileri ve aileleri daha sonra Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'ın makamına geçtiler. Burada öğrencileri tek tek tebrik eden Rektör Polat, çeşitli hediyeler vererek başarılarının devamını diledi.

Bugün kendileri açısından son derece mutlu bir gün olduğunu belirten Rektör Polat, "Bütün programlarımızı bugün iptal ederek çok sevgili üç çocuğumuzu üniversitemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Aynı şekilde ailelerini, hocalarını, müdürlerini de burada ağırlamaktan ben çok büyük bir onur duydum" dedi.

Zor şartlarda eğitimine devam ederek Türkiye birincisi olan Ezgi Beytaş'ı ve diğer iki öğrenciyi örnek gösteren Rektör Polat, "Öğrencilerimiz hepsi bir birinden çok başarılı öğrenciler. Ezgi kızımızın hikayesini hepiniz biliyorsunuz, Muş dışına hiç çıkmamış bir kızımız hem de çok fazla imkanları olmayan bir yerde kendisi TEOG sınavına hazırlandı, ama buna rağmen çok önemli bir başarıya imza attı. Zeynep kızımız da bizim bir öğretim üyemizin kızı, bu anlamda da ben üniversitenin rektörü olarak çok sevinçliyim. Oğlumuz Melikşah Okulu'nda okuyor bundan dolayı da çok sevinçliyim, anne ve babalarını tekrar tebrik ediyorum. Üniversitemizi gezdiler. Liseyi de aynı başarıyla bitirsinler üniversite sınavlarında aynı başarıyı göstersinler ve bizim üniversitemizin de puanlarını biraz yükseltsinler diye ben çok arzu ediyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TERÖR OLAYLARININ BİR AN ÖNCE SON BULMASINI ARZU EDİYORUZ"

Bölgede yaşanan terör olaylarına da değinen Rektör Polat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Şu an özellikle bölgemizde mevcut olan terör olaylarının bir an önce son bulmasını arzu ediyoruz. Biz bu topraklarda artık barışın sesi duyulsun istiyoruz. Biz bu topraklarda bugün bu üç gencimizin bize yaşattığı bu mutluluğu her gün yaşamak istiyoruz. Her gün bayram yapmak istiyoruz, her gün düğün yapmak istiyoruz, biz bu topraklarda artık yas tutmak istemiyoruz. Ben burada özellikle Türkiye camiasına da kamuoyuna da bir mesaj vermek istiyorum, Muş dendiği zaman lütfen bizi bu çocuklarla hatırlayın, bizi bu başarımızla hatırlayın. Muş'ta gerçekten son derece başarılı öğrenciler var. Aynı zamanda Muş'ta Türkiye çapında derece yapan genç sporcu kardeşlerimiz var, kültürel anlamda, sanatsal anlamda çok fazla faaliyetler var. Biz Muş'un ve Doğu Anadolu bölgesinin bu başarılarla gündeme gelmesini istiyoruz. Öğrencilerimiz bugün beklide vilayette hiçbirimizin yapamadığı çok güzel bir reklamı Muş adına yaptılar. Biz bundan dolayı büyük gurur duyuyoruz, kendilerini tekrar huzurunuzda tebrik ediyorum ve inşallah üniversite sınavında da bu kardeşlerimizin birinci olarak Muş'un adını en yüksek yerlere getireceklerine inanıyorum. Muş halkını ve ailelerini de böyle çocuklara sahip oldukları için tebrik ediyorum."

Çok zor şartlarda eğitimini taşımalı sistem ile tamamlayarak TEOG Türkiye birincileri arasında yer alan Ezgi Beytaş da, "Çalışmaktan asla vazgeçmeyin. Elinizden geleni yaparsanız başarırsınız" ifadelerini kullandı.

2071 Melikşah Ortaokulu öğrencisi Ali Kemal Sipahi ise, "Biz bugün bu başarıları elde edebiliyorsak bütün Doğu Anadolu'daki kardeşlerimizde bunu elde edebilir. Bu imkanlarla olan bir şey değil, olanakları biz oluşturmalıyız ve bunu biz başarmalıyız. Bütün herkes yapabilir bu başarıyı. Şahsen ben bütün öğrenci arkadaşlarımızın bu başarıyı tatmasını istiyorum. Bu çok güzel bir duygu, inşallah herkese Allah nasip eder bu başarıyı" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Polat Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title