Haberler

Türkiye Birincileri İzmir'den

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Birincileri İzmir'den Çıktı. İzmir Fen Lisesi Öğrencisi Hayrullah Mert Şahinkoç, İzmir Yamanlar Koleji Öğrencisi Faruk Pekgül ile Ödemiş Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ceren Durmaz, Ea, Say ve Söz Alanlarında Türkiye Birincisi Oldu.

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) birincileri İzmir'den çıktı. İzmir Fen Lisesi öğrencisi Hayrullah Mert Şahinkoç, İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Faruk Pekgül ile Ödemiş Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi öğrencisi Ceren Durmaz, EA, SAY ve SÖZ alanlarında Türkiye birincisi oldu.

Türkiye birinciliğini paylaşan üç öğrenci, Körfez Dersanesi'nde düzenlenen basın toplantısında mutluluklarını dile getirdi.

ÖSS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından basın toplantısına katılan Türkiye birincileri Ceren Durmaz ve Faruk Pekgül, ÖSS sınavına nasıl hazırlandıklarını anlattı. Aldığı tam puanla birincilik elde eden Yamanlar Koleji öğrencisi Faruk Pekgül, sınav öncesi sadece ders çalışmadığını belirterek, "Son güne kadar playstation oynamayı bırakmadım. Playstation oynamayı çok severim. Sadece ders çalışarak başarılı olunur ama hayatın tadını da çıkarmak lazım" dedi. Sınava hazırlandığı süre boyunca ailesi ve

arkadaşlarının kendisini desteklediklerini ifade eden Faruk, "Bana emeği geçen aileme, öğretmenlerime ve arkadaşlarıma teşekkür ederim. Özellikle ilkokul öğretmenlerimin benim üzerimde çok emekleri var" dedi. Sınava hazırlanırken sosyal aktivitelerden de uzak kalmadığını anlatan Faruk, okulda basketbol ve sinema kulüplerine devam ettiğini belirtti.

ÖSS Türkiye birincisi Ödemiş Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi öğrencisi Ceren Durmaz ise, sınav sonuçları açıklanana kadar cevapları kontrol etmediğini belirterek, "Ben sonuca bakmamanın uğruna inanıyordum. O yüzden son ana kadar bakmadım. Türkiye birincisi olduğumu televizyondan öğrendim. Duyunca şok oldum" dedi.

Tercihini mühendislik fakültelerinden yana kullanmak istediğini belirten Ceren, ailesinin hep doktor olmasını istediği için tercihini tıp fakültesinden yana kullanabileceğini ifade etti. Sürekli ders çalışmanın başarı getirmeyeceğine inandığını anlatan Ceren Durmaz, "Önemli olan öğrenileni zaman içinde pekiştirmek. Önemli olan bir başka konu da farklı kaynaklardan soru çözmek. Bundan sonra sınava girecek arkadaşlara mutlaka farklı kaynaklardan sorular çözmelerini öneririm" diye konuştu.

Ceren Durmaz'ın matematik öğretmeni olan babası Ali Durmaz ise sonuçtan dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek, "Kızımızın böyle bir sonuca ulaşmasını bekliyorduk. Çok sistemli çalışan bir öğrenciydi. Okulumuzdan böyle bir başarı bekliyorduk ama kızımın birinci olması beni daha da mutlu etti" dedi. Sınava hazırlanacak öğrencilerin velilerine de seslenen Ali Durmaz, "Aileler çocuklar üzerinde çok fazla baskı oluşturmasın, onlara destek olsun" diye konuştu.

Kızları Ceren'in birinciliğini televizyondan öğrendiklerini belirten anne Fatma Durmaz ise sonucu ilk duyduğunda büyük bir şok yaşadığını söyledi.

Türkiye birincisi İzmir Fen Lisesi öğrencisi Hayrullah Mert Şahinkoç yurt dışında olduğu için basın toplantısına babası Doktor Emin Şahinkoç katıldı. Oğlunun birinciliğini beklediklerini belirten baba, ödül olarak Hayrullah'ı yurt dışı gezisine yolladığını söyledi. Oğlunun çok sistemli ve düzenli bir çalışma yürüttüğünü belirten Emin Şahinkoç, "Şu an tarif edilemeyecek bir heyecan yaşıyorum. Oğluma destek veren ve yardımcı olan öğretmenlerine, arkadaşlarına teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki

hayatında da çok başarılı, memleketine sahip çıkan iyi bir yönetici olur" dedi.

Toplantıya katılan Türkiye ikincisi İzmir Fen Lisesi öğrencisi Oğuz Yerli ise, "Başarımda en büyük pay psikolojik olarak beni destekleyen ailem ve arkadaşlarımda. Onlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Tercih konusunda kesin bir karar veremediğini belirten Oğuz, "Mühendislik fakültelerinden birini tercih edeceğim ama Bilkent ve ODTÜ arasında karar veremedim" ifadelerini kullandı.

Körfez Dersanesi öğrencileri olan Türkiye birincileri, dersane yetkilileri tarafından otomobille ödüllendirildi.

(YB-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title