Haberler

Türkiye Basketbol Takımı, Yunanistan'a 76-72 Yenildi

Güncelleme:

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, hazırlık maçında Yunanistan'a 76-72 yenildi. Başantrenör Ergin Ataman, maç sonrasında basın toplantısı yapmadı.

2014 FIBA Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren A Milli Erkek Basketbol Takımı, özel maçta Yunanistan'a 76-72 yenildi. Atina'da önceki gün yaptığı maçta Yunanistan'a 70-56 yenilen ay-yıldızlı ekip, rövanşta da rakibine mağlup oldu.

İLK PERİYODU ÖNDE KAPATTIK

Karşılaşmaya iyi başlayan A Milli Takım, Sinan, Barış, Ender ve Emir ile üst üste isabetli atışlarla 4 dakikalık sürede 11-0'lık seri yaptı. Hücumdaki etkinliğini yitiren ay-yıldızlı ekibe, Bourousis, Calathes ve Printezis ile bulduğu sayılarla 11-0'lık seriyle karşılık veren Yunanistan, 7. dakikada skoru 13-13 eşitledi. Bu dakikadan sonra savunmada toparlanarak baskısını artıran milliler, skor üstünlüğünü yeniden eline geçirdiği mücadelenin ilk periyodunu 22-19 önde tamamladı.

ÜÇÜNCÜ PERİYODA 39-39 EŞİTLİKLE GİDİLDİ

İkinci çeyreğe de tempolu başlayan milliler, 15. dakikada Cenk Akyol'un üçlüğüyle 32-24 öne geçti. Maçın 16. dakikasında 35-26'lık skorla farkı 9'a yükselten A Milli Takım, bu dakikadan sonra pota altı savunmasında boşluklar verince, Bourousis, Printezis ve Antetokunmpo ile etkili olan Yunanistan 19. dakikada bir kez daha beraberliği yakaladı: 35-35. Türkiye, Ender'in basketiyle tekrar öne geçtiyse de bitime 3 saniye kala Bourousis'le basket kazanan konuk ekip, devreyi kapatırken skoru 39-39 yaptı.

SON SÖZÜ YUNANLAR SÖYLEDİ

Dengeli bir mücadeleye sahne olan üçüncü çeyreğin son bölümünde, iki takımın üçlük atışları dikkati çekerken, son periyoda 57-57 eşit skorla girildi. Son çeyrekte temposu yükselen maçta, 38. dakikada 8 sayı farkla (65-73) geriye düşen Türkiye'nin gayreti farkı kapatmaya yetmeyince, Yunanistan mücadeleyi 76-72 kazandı.

ATAMAN BASIN TOPLANTISI YAPMADI

Milli takımda çift haneli sayılara Emir Preldzic (18) ve Ömer Aşık (12) ulaştı. Karşılaşmanın ardından, A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman basın toplantısı yapmadı. Bu arada, Turkcell Bandosu maç boyunca tribünde marşlar çalarak, basketbolseverleri coşturdu.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Ergin Ataman Yunanistan Türkiye Spor Haberler

500

Yorumlar (1)

aslan:

biz hiççbizaman denize döktüklerimize boyun eğmeyiz eymedikte adam gibi haber yapın

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title