Haberler

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, halk oylamasına ilişkin, "Kendi evlatlarınızın kahramanı olacaksanız, gün bugündür.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, halk oylamasına ilişkin, "Kendi evlatlarınızın kahramanı olacaksanız, gün bugündür. Bugün, her vatandaş kahraman olmak için bu eşsiz fırsattan yararlanmalıdır." dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesince, Genel Maden İşçileri Sendikası Konferans Salonu'nda düzenlenen "Anayasa değişikliğini tartışıyoruz" konferansında konuşan Feyzioğlu, anayasa değişikliğinin gelmemesi için uğraştıklarını, geri çekilmesini talep ettiklerini ancak değişikliğin referanduma götürüldüğünü söyledi.

Feyzioğlu, maddi menfaat beklemeden, ülkeyi karış karış gezerek referandumda "Hayır" oyu istediklerini anlatarak, "Kendi evlatlarınızın kahramanı olacaksanız, gün bugündür. Bugün, her vatandaş kahraman olmak için bu eşsiz fırsattan yararlanmalıdır. Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. 16 Nisan'da da düğünümüz, bayramımız vardır." diye konuştu.

Feyzioğlu, milletin ülkeyi yönetenleri de kurtaracağını savundu. 16 Nisan'da tapuyu vermeyeceklerini ifade eden Feyzioğlu, şunları belirtti:

"Anayasa değişikliği, başkana, illeri ayrı bir kamu tüzel kişiliği ile birleştirip eyalet benzeri coğrafi bir yapı kurma yetkisi veriyor. Küresel kuklacının yerleştirdiği tuzağı gördünüz mü? Meclise sormadan, kendi başına, bakan imzası yok. Tek başına. Şimdi 'Bu böyle değil' diyecek birini bekliyorum. Böyle bir tüzel kişilikle şehirleri birleştireceklerini sanmıyorum çünkü bu yetkiden haberdar değiller. İddia ediyorum, bu anayasayı kendileri yazmadılar."

Konferansa, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, eski CHP Milletvekili Süheyl Batum, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Feyzioğlu Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title