Haberler

Türkiye, Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'na Ev Sahipliği Yapacak

3. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı, 10-16 Nisan tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek.

3. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı, 10-16 Nisan tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek. TÜBİTAK organizasyonuyla gerçekleştirilecek olimpiyata 28 ülkeden 110 öğrenci katılacak.

Kız öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini arttırmak amacıyla 2012 yılında düzenlenmeye başlanan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nın 3'üncüsü 10 Nisan'da Antalya'da başlayacak. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nın (BİDEB) organizasyonu ile yapılacak olimpiyatta, 28 ülkeden 110 öğrenci sonlu matematik, geometri, sayılar teorisi, analiz ve cebir alanlarında yarışacak.

Geçen yıl 22 ülkenin katıldığı olimpiyatlara bu yıl Türkiye'nin ev sahipliği yapması dünyanın çeşitli coğrafyalarından misafir ülkelerin yarışmaya ilgisini arttırdı. 21 Avrupa ülkesinin yanı sıra Endonezya, İran, Japonya, Meksika, Suudi Arabistan, Tunus ve ABD yarışmaya misafir ülke statüsünde katılacak.

TÜRKİYE İKİ TAKIMLA KATILACAK

Katılımcı ülkelerin 4 öğrenci, bir lider ve bir lider yardımcısından oluşan ekiplerle temsil edileceği olimpiyatta, bu yıl Türkiye ev sahibi olması nedeniyle iki ekiple yer alacak. İlk ekip Elif Aydın, Feyza Duman, Melike Ayşegül Kara, Başak Önder'den; ikinci ekip ise Zehra Erdem, Çağıl Kalender, Büşra Mirzamlı ve Feyza Yavuz'dan oluşuyor. Olimpiyatların akademik yöneticiliğini Doç. Dr. Azer Kerimov, Problem Komitesi Başkanlığı'nı ise Dr. Okan Tekman yapacak.

İlk kez 2012'de İngiltere'de düzenlenen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nın ikincisi Lüksemburg'da yapıldı. Ülkemiz olimpiyatta iki yıl üst üste 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Geçen yıl ülkemize altın madalya kazandıran öğrencimiz Berfin Şimşek, aynı zamanda puan sıralamasında da 1. oldu.

Yarışmalarda derece alan öğrenciler, kazandıkları bilgi birikimi ve tecrübeyle sonraki yıllarda Uluslararası Matematik Olimpiyatları'na hazırlanıyor. Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda derece almaları durumunda 20 bin TL'yi bulan para ödülleri, ilgili alanlarda devlet üniversitelerine sınavsız geçiş hakkı ve temel bilimlerde lisans eğitimlerine devam etmeleri durumunda aylık 2 bin TL burs imkanı kazanıyorlar. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title