Haberler

Türkiye, Atletizm Avrupa Süper Ligi'ni 3.5 Puanla Kaçırdı

TÜRKİYE A Milli Atletizm Takımı, Finlandiya'daki Avrupa Atletizm Takımlar Şampiyonası 1'inci Ligi'nde son gün ikinci sıradaki yerini kaybederek sadece 3.5 puanlık farkla Süper Lig'i kaçırdı. Milliler, 302 puanla dördüncülüğü aldı.

Finlandiya'nın Vaasa kentinde yapılan ve 12 takımın yarıştığı Avrupa Takımlar Şampiyonası 1'inci Lig müsabakalarında Türkiye 302 puan toplayarak İsveç, Finlandiya ve İsviçre'nin ardından dördüncü sırayı aldı. İlk üçün Süper Lig'e yükseldiği grupta son ana kadar zirveyi kovalayan Türkiye'nin yalnızca 3.5 puan farkla gruptan çıkamaması takımda büyük üzüntüye sebep oldu.

İkinci günü ikinci sırada geçen Türkiye, son güne iyi başlayamadı. İlk yedi yarışmada tek podyum çıkarabilen Milliler, Ramil Guliyev'in 200 metreyi, Emel Dereli'nin de gülle atmayı kazanmasıyla yeniden ilk üçe girdi. Ancak 3000 metre su engellide Aras Kaya'nın yedinci sırada finişi görmesi, yüksek atlama ve uzun atlamada gelen düşük puanlar Ay-yıldızlıların pozisyonunu etkiledi. Türkiye'nin çekiştiği İsviçre'nin son yarışlarda iyi sonuçlar alması ve 4×400 bayrak yarışlarının ikisinde de ilk 6 içinde finişi görmesi de skoru etkiledi ve 40 yarışma sonunda 305,5 puan toplayan İsviçre, 302 puanlı Türkiye'nin önünde son bileti alan takım oldu. Grupta son üç sırada kalan Bulgaristan, Estonya ve Danimarka ise 2. kümeye geriledi.

Türkiye'nin son gün yarışmalarında aldığı puanlar şöyle:

12 puan

Milli Takım - 4×400 erkekler

Ramil Guliyev - 200 metre

Emel Dereli - Gülle atma

11 puan

Ali Kaya - 3000 metre

10 puan

Meryem Akdağ - 1500 metre

Esma Aydemir - 5000 metre

9 puan

Musa Tüzen - Üç adım atlama

8 puan

Levent Ateş - 800 metre

Emin Öncel - Cirit atma

7 puan

Ümit Sungur - Sırıkla atlama

6 puan

Aras Kaya - 3000m su engelli

5 puan

Mizgin Ay - 200 metre

Elçin Kaya - Disk atma

4 puan

Talat Erdoğan - Disk atma

3 puan

Milli Takım - 4×400 kadınlar

2 puan

Esmanur Alkaç - Yüksek atlama

1 puan

Emel Tuğrul - Uzun atlama

ÇİNTİMAR, TAKIMI TESELLİ ETTİ

Yarışmalar sonrasında üzüntü yaşayan takımını teselli eden Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Çifte bayram yaşamak istiyorduk, ama olmadı. Son ana kadar şansımızı sürdürdük. Son yarışı da kazandık, ancak 3.5 puan farkla hedefimize ulaşamadık. Bu kadar emek verdikten sonra bu şekilde kaybedince insan elbette üzülüyor. Bazı dallarda normaldeki derecelerimizin altında kalmamız, gün sonundaki puanımızı etkiledi. Yine de burada büyük mücadele örneği gösteren atletlerimize ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Vaasa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Finlandiya İsviçre Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title