Haberler

Türkiye Artık Su Zengini Değil"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı Toplantıya katılanlardan detaylar Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanı Hüseyin İlter'in konuşması Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı'nın konuşması "Türkiye artık su zengini değil" Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanı İlter: "Türkiye artık su zengini bir ülke değil, hatta su fakiri denebilecek kadar kişi başına düşen su miktarımız düşük" Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanı Hüseyin İlter, Türkiye'nin artık su zengini bir ülke olmadığını hatta su fakiri denilebilecek kadar kişi başına düşen su miktarının düşük olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı

Toplantıya katılanlardan detaylar

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanı Hüseyin İlter'in konuşması

Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı'nın konuşması "Türkiye artık su zengini değil"

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanı İlter: "Türkiye artık su zengini bir ülke değil, hatta su fakiri denebilecek kadar kişi başına düşen su miktarımız düşük"

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanı Hüseyin İlter, Türkiye'nin artık su zengini bir ülke olmadığını hatta su fakiri denilebilecek kadar kişi başına düşen su miktarının düşük olduğunu söyledi.

İlter, Sağlık Bakanlığıca bir otelde düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı"nda, suyun insanlık için önemine değindi.

Dünyada suyun yerine başka hiçbir şeyin konulamayacağını vurgulayan İlter, bunun içerisinde de şebeke sularının çok sektörlü yaklaşılması gereken bir alan olduğunu belirtti.

İlter, şebeke suları üzerinde birçok kurumun görev ve sorumluluğu olduğunu dile getirerek, "Biz de Türkiye Halk Sağlığı Kurumu olarak toplantılarla bu işi organize etmeye çalışıyoruz. Türkiye yıllarca su zengini bir ülke olarak anıldı. 'Suyumuz bol' diye konuştuk. Ama bugüne baktığımızda Türkiye artık su zengini bir ülke değil, hatta su fakiri denilebilecek kadar kişi başına düşen su miktarımız düşük. Suyu temin etmekle ilgili sıkıntılarımız var. Suyu temin etme sıkıntısını gidersek de temin ettiğimiz suyun kullanılabilirliğiyle ilgili sıkıntılarımız var." diye konuştu.

Türkiye genelinde yüzde 30'lara varan mikrobiyolojik kirliliği varan bölgelerin olduğunu belirten İlter, "Biz inşallah bu toplantılarla bir farkındalık oluşturmayı, sahada yaşanan sıkıntıları yerinde tartışarak yerinde çözüm üretmeyi amaçlıyoruz. Bizim insanımızın en temel hakkı olan suyu güvenli, kaliteli bir şekilde halka ulaştırmak için çözüm yolları bulmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Toplantıya, Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Sivas, Kayseri ve Tokat'ın İl Özel İdaresi genel sekreterleri, kaymakamlar ile ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Kaynak: AA / Sağlık

Türkiye Sivas Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title