Haberler

"Türkiye Adım Adım Savaşa Sürükleniyor"

Güncelleme:

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kuzey Irak'ta Türkiye'nin aleyhine bir oluşum meydana geldiğini belirterek, AK Parti yanlış yapıyor. Türkiye'yi adım adım savaşa sürüklüyor, bataklığa sürüklüyor. Suriye'de sadece Suriye yok. Bugün Kandil'den Kuzey Irak'tan daha tehlikeli bir durum oluşmuş vaziyette Suriye'de dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin il başkanlığı tarafından Memurlar Lokali'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftardan sonra partililere konuşan Kamalak, islam aleminin bir olması gerektiğini belirterek, Bugün 60 küsur İslam ülkesi var. Bir zincirin halkaları gibi gelin bir araya gelelim. Bir barış halkası oluşturalım. Her bir islam ülkesininde bağımsız orduları vardır. Ama soruyorum sizlere, bu orduların dışarıdan gelecek Haçlı saldırılarını durduracak gücü var mı dedi.

TÜRKİYE'Yİ ADIM ADIM SAVAŞA SÜRÜKLÜYOR

Kuzey Irak'ta Türkiye'nin aleyhine bir oluşum meydana geldiğini de ifade eden Kamalak, AK Parti yanlış yapıyor. Türkiye'yi adım adım savaşa sürüklüyor, bataklığa sürüklüyor. Suriye'de sadece Suriye yok. Bugün Kandil'den Kuzey Irak'tan daha tehlikeli bir durum oluşmuş vaziyette Suriye'de. Her gün bu güzel ülkemiz en az üç beş şehit haberiyle sarsılıyor. Bu gün şehit vermemiş ilimiz yok, ilçelerimiz yok. Şunu net olarak ifade edelim ki; 1984'ten 2009 yılına kadar Güneydoğu'da kaybetmiş olduğumuz insan sayımız Kurtuluş Savaşı'nda vermiş olduğumuz şehitlerin yüzde 600 mislidir. Şu anda bir de Suriye belası ortaya çıkartılmıştır. Başbakan'a göre Esad nasıl olsa gidecekti. Rejimi çökecekti. Oraya yeni bir yönetim gelecekti. Bu yönetimi de AK Parti belirleyecekti. Plan onun üzerine kuruluydu. Oradaki hareketlere öncülük ediyordu. On yıldır 'Kardeşim' diye hitap ettiği Esad'la, biliyorsunuz aile fotoğrafları çektiriyorlardı, ortaklaşa basın toplantısı yaptılar, müşterek bakanlar kurulu toplantısı yaptılar. Ama ne oldu, bir iki dakika içerisinde, o kardeş düşman ilan edildi. Niye, çünkü büyük ağabey, stratejik ortak ABD Başkanı diyordu ki 'Esad yürüyen bir ölüdür, mutlaka gidecek'. Biz uyardık, 'Hayır' dedik. 'Türkiye oyuna gelmemelidir' dedikö diye konuştu.

SURİYE'DE DÜŞÜRÜLEN TÜRK UÇAĞI

Türk jetinin Suriye'de düşürülmesine de değinen Kamalak,

'Uçağımız düşürülmüştü. NATO'yu toplantıya çağırdık. Suriye'ye müdahale için. NATO o ilgiyi göstermedi. Bugün itibariyle şunu net olarak söylüyoruz, hükümet toplumu aydınlatmıyor. Bir takım bilgileri gizliyor, bu millete doğruyu söylemiyor. Bu hükümet bu millete gerekli doğruyu söylemiyor. Ne diyor hükümet 'Uçağımızın füze ile düşürüldüğünü söylüyordu, bu gün kesinlik kazandı uçak füze ile düşürülmedi. Uçağımızın füze ile düşürüldüğüne ilişkin bir emare var mı Yok. Uçağımız uçak savarla da düşürülmemiştir. Peki nasıl düşürülmüştür bu uçak. Ben buradan Başbakan'a, Milli Savunma Bakanı'na açıklama yapmaya davet ediyorum. Bunları öğrenmek bizim hakkımız değil mi. Uçak düşürüldü diye sen bu milletin evlatlarını savaşa sokmayı düşünüyorsun şeklinde konuştu.

HOROZ DÖVÜŞÜ İLE BİR YERE VARAMAYIZ

Türkiye'nin problemlerini çözmeye mecbur olduklarını ifade eden Mustafa Kamalak, 'Bu ülkenin problemlerini çözmeye mecburuz. Horoz dövüşü gibi kavgalar ile bir yere varamayız. Şu an İslam coğrafyasına bir bakın. Ben bu noktada siz değerli kardeşlerime hanım kardeşlerime, delikanlı kardeşlerime, Zonguldak'ın evlatlarına soruyorum sizler Haçlı Birliği'nden yana mısınız, İslam Birliği'nden yana mı Ama iyi düşünün. AK Parti nereye götürmek istiyor milleti. Allah aşkına bu milleti Avrupa'ya haçlı birliğine dahil etmek için Avrupa Birliği Bakanlığı'nı kuran AK Parti değil mi Zinayı suç olmaktan çıkartan AK Parti değil mi CHP gelse zinayı suç olmaktan çıkartmayı cesaret edebilir miydi 1995 seçimlerine gidilirken MHP'ye mensup bir milletvekili adayı Nusret Demiral, eski DGM Emekli Savcısı ne dedi, 'Biz iktidara gelirsek ezanı Türkçe okutacağız' dedi. MHP seçmeni ne yaptı MHP'yi sandığa gömdüö dedi.

'EŞCİNSELLİK MEŞRU HALE GETİRİLMİŞö

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title