Haberler

Alman Hükümeti: 3 Milyar Euronun 428 Milyonluk Kısmını Karşılayacağız

Güncelleme:

Alman hükümeti, AB'nin Türkiye'deki mülteciler için Türkiye'ye vereceği 3 milyar Euro'nun 428 milyon euroluk kısmını karşılayacağını söyledi.

Alman hükümeti, AB'nin Türkiye'deki mülteciler ile ilgili projeler için vermeyi vadettiği 3 milyar avroluk paranın yaklaşık 428 milyon avroluk kısmını karşılayacağını açıkladı.

1 MİLYAR EURO ORTAK BÜTÇEDEN

Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Friederike von Tiesenhausen, Federal Basın Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AB'nin mülteciler için vereceği 3 milyar avronun 1 milyar avroluk kısmının ortak AB bütçesinden, diğer 2 milyar avronun ise AB'ye üye ülkeler tarafından ayrı ayrı karşılanacağını söyledi.

ALMANYA'NIN ÖDEYECEĞİ 428 MİLYON EURO'NUN GÖNDERİLECEĞİ TARİH

Tiesenhausen, bu paranın şimdilik AB bütçesinden ödenmeye başlandığını, Almanya'nın ödeyeceği 428 milyon avronun ise 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarının üçüncü ve dördüncü çeyreklerinde Türkiye'ye gönderileceğini belirtti.

BU YIL 127 MİLYON GELECEK

Tiesenhausen, Alman hükümetinin Türkiye'ye bu yıl 127 milyon, 2017 yılında 188 milyon, 2018 yılında 94,5 milyon, 2019 yılında da 18,4 milyon avro vereceğini ifade etti.

MERKEL ZİYARETİ SORULDU

Basın toplantısında ayrıca bir gazetecinin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Türkiye ziyareti sırasında bazı kiliselerin kamulaştırılması konusunu gündeme getirip getirmediği şeklindeki sorusuna karşılık, hükümet sözcü vekili Christiane Wirtz de bu konunun gündeme gelmediğini söylemekle yetindi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer ise konuyla ilgili açıklamasında, bunun yeni bir şey olmadığını, Türk hükümetiyle geçmişte bu konuda görüşmelerin yapılmış olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Almanya Türkiye Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500

Yorumlar (3)

abcd:

karşılamanıza gerek yok bizim halktan toplanan vergiler yeterde artar bile

0
0
yanıtYanıtla
CEMILO:

EUROLAR GELIYO COCUK BAKICISI OLMUS TC KOMSU KALMADI TICARET BITMEK ÜZERE BALE SÜRYELI BAKICISI OLALIM PARA GELSIN;

0
0
yanıtYanıtla
Yörük:

Yav siz para verseniz de vermeseniz de Suriyeliler oraya akacak :D. Başka çaresi yok :D:D. Bide söz verildi falan diyerek tuğladıklarını sanıyorlar. Merak etmeyin bu yaz 500 bin kişi daha göndeririz size :D:D. Biraz da siz uğraşın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title