Haberler

Türkiye 7 Temmuz'dan İtibaren Kavrulacak

Güncelleme:

Türkiye'ye asıl yaz 7 Temmuz'dan itibaren gelecek. Avrupa'yı kavuran Afrika sıcakları gelecek hafta Türkiye'yi etkisi altına alacak, sıcaklıklar bazı kentlerde 40 dereceyi aşacak.

Aşırı sıcak hava ve nem Türkiye'nin kapısına dayandı. Önümüzdeki günlerde Türkiye'yi etkisi altına alacak sıcak hava, uzmanlara göre Türkiye'ye zor günler yaşatacak. İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, "Sıkıntılı günler bizi bekliyor" dedi.

Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla kasıp kavrulan Avrupa'da sıcaklık 40 dereceleri aşarken, Türkiye ise gelecek hafta sıcaklardan nasibini alacak. Meteoroloji uzmanları "Asıl yaz gelecek hafta başlıyor" dedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, hafta sonundan itibaren yağışların kesileceğini vurguladı.

SALIDAN İTİBAREN ARTACAK

Tek, "Yağışlar artık yerini sıcak havalara bırakacak. Önümüzdeki hafta salı ve çarşamba gününden sonra sıcaklıklar artacak. Marmara'nın güneyinde önümüzdeki haftalarda sıcaklıklar 34-35 derecelere çıkacak. İstanbul 31-32 derecelerde seyredecek. Poyrazdan esen rüzgar olduğu için nemin bunaltıcılığı var. Yurdun doğusunda ise özellikle Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak. Ayın 7'sinden sonra beklediğimiz yaz gelmiş olacak. Bunaltıcı sıcaklar bizi bekliyor" dedi.

"SIKINTILI GÜNLER BİZİ BEKLİYOR"

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen ise şunları aktardı: "Avrupa'daki sıcak havanın şu anda Türkiye'ye ulaşması söz konusu değil. Tüm dünyayı saran sıcak dalga var, bunun nedenlerinden birisi küresel ısınma birisi de Doğu Pasifik'teki deniz yüzeyinin ısınması. Bu ısınmadan kaynaklanan dünyadaki sıcak dalgaların hakim olduğu bir havaya doğru gidiyoruz. Bütün dünyada sıcaklıklar artacak. Türkiye'yi etkisi altına alacak sıcak hava güneyden, Arap Yarımadası üzerinden gelecek. Önümüzdeki hafta sıcaklar başlayacak. İstanbul 30 derecelerin üzerine çıkacak. Güneydoğu Anadolu 40 dereceleri geçecek. Bu yaz sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde. 'Keşke biraz daha serin olsaydı' diyeceğimiz günler bizi bekliyor. Kısaca sıkıntılı günler bizi bekliyor. Özellikle Marmara ve Ege bu yaz biraz sıkıntı yaşayacak."

El NİNO ETKİSİ

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin İncecik de okyanus bölgesinde oluşan sıcak hava dalgasının El Nino etkisiyle şiddetleneceğini ve dünyayı etkileyeceğini belirterek, "El Nino etkisinin Türkiye'ye az da olsa bir etkisi var. Türkiye okyanus ülkesi olmadığı için bu etki okyanus ülkelerine oranla daha az ama bu etkinin iklim değişikliği nedeniyle arttığını biliyoruz. El Nino etkisinin, ısı şoklarıyla birlikte bu sene ortaya çıkan değerleri diğer yıllara göre çok yüksek. Bu sene rekor sıcaklıklar yaşayacağız" diye konuştu. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Orhan Şen Türkiye Afrika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

Hasan çevrimmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

sıcakda oruç zor tutulur ama cehennem ateşi daha sıcak allah niyetimizi kabul eylesin

48
1
yanıtYanıtla
Bir müslümanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Zorla oruç tutma diye bir şey yok.herkes kendisi için tutar. Bu zor ve sıcak günler her Müslüman için bir imtihandır. Îmanı zayıf olan bu sıcaklığı nimet bilip oruç tutmaz . Rabbim cümlemizi feraset sahibi kılsın

19
2
yanıtYanıtla
KadirmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sali.dan itibaren hapi yuttuk.

11
2
yanıtYanıtla
Halkın adamimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İstanbul serin gidince heryer serin oluyo Size göre de mi.

7
1
yanıtYanıtla
Bir müslümanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

5052 ye cevabım . Insanın yaşantısı İslam üzere olmadı mı o kimse için hayatta bir düzen ve huzur beklemek imkansız. Dini alet etmek diye bir şey yok din zaten yaşamasını bilen için hayatımızın merkezinde. Müslüman isen oruç tutmak senin üzerine vazifedir. Yapılan her savunmayı fikriyatınıza uymadığı dini alet ediyorlar gibi göstermek kendini kurtarma aklama yöntemidir. Allah için orucunu tutmak istersen tutarsın zaten bunun için bişeyleri bahane etmeye gerek yok

4
2
yanıtYanıtla
CCC Mobil-IOS:

Bu güzelle kavrulacak?!! Şimdiden bile kavruldum:)

0
5
yanıtYanıtla
aklı kadarmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

hiç bir ibadete ALLAH ın ihtiyacı yoktur kendin için ibadet anlamak idrak etmek ders çıkarmak için olgunlaşmak için yapılır sorun yok herkesin dini aklı kadardır

3
1
yanıtYanıtla
sizden birimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Oruç tutarak bazı şeyleri oğrenmemizi ister yuce Allah bunlardan biride aç olmanın nedenli zor olduğudur .bunu bilmemizi ister çünkü dünyada herkes tok yatmıyordur.fakat uzun yıllardır biz musluman ülkeler oruç tutuyoruz ama hala dünyada açlıktan olenler var ve hiçbir musluman ülke çıkıpta yardım çağrısı yapmıyor onlar için Bi adım atmıyor .musluman ülkeler diyorum çünkü bizler açlığın ne olduğunu test ediyoruz diğerleri zaten bilmezler açlığı tok açın derdini anlamazmış denirya .o nedenle tuttuğumuz oruç bize bişeyler oğretsin yoksa beslenme şeklini gunduzden geceye geçirmekten oteye gidemiyor çoğumuz için

2
1
yanıtYanıtla
doguluyum amamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Cogu inanci zayif olan insanlar buraya toplanmis sen her seyi Allah icin yapacaksin Allahtan kork oruca saygin olsun ulu ortamda sigara lokontalarda yemek ye zehir zikim olur bunlar tutmuyosan ama tutanlara saygin olsun

0
3
yanıtYanıtla
KeremmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

inananlar icin bu bir imtihandir.iman etmekle alakalidir.icinden nasil geliyorsa oyle davran.psikoloji ni bozma..

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title