Haberler

Türkiye 5. Sektörel İş Formu Diyarbakır'da

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Uluslar arası Katılımlı Türkiye 5. Tohumculuk Kongresi ve Sektörel İş Forumu gerçekleşiyor.

Diyarbakır'da gerçekleşecek olan Türkiye 5. Tohumculuk Kongresi ve Sektörel İş Forumunun bölge çiftçisi için çok önemli olduğunu belirten Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, Sektörel iş formunun Diyarbakır'da düzenlenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Başbağ, Doç. Dr. Sema Başbağ ile Doç. Dr. Tuğba Biçer Diyarbakır'da gerçekleşecek olan Türkiye 5. Tohumculuk Kongresi ve Sektörel İş Forumu ile ilgili olarak Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal ile Yönetim Kurulu Üyeleriyle görüştü.

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim görevlisi Prof.Dr.Mehmet Başbağ yapılacak olan Kongrede çeşit geliştirme, çeşit tescili, biyoteknoloji, fizyoloji, üretim yöntemleri, bitki koruma ve tohum patolojisi, tohum kalitesi ve kalite kontrolü, mekanizasyon, muhafaza, pazarlama, ekonomi ve tohumculuk mevzuatı ile ilgili konuları ele alınacaktır" dedi.

DTB'DE DESTEKLEYECEK

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal ise tohumculuk alanında çalışanlara ve bu alana yeni katılacaklara yol açmak, önlerine çıkabilecek engellere karşı bilimsel ve ticari alanda uzman kişiler tarafından yol göstermek açısından çok yararlı olacaktır. Diyarbakır Ticaret Borsası olarak Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesinin gerçekleştireceği kongrede yer almaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.


Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Başbağ son olarak Uluslararası Katılımlı Türkiye 5. Tohumculuk Kongresi ve Sektörel İş Forumu 2014 Diyarbakır ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen katılımcıların www.tohumculukkongresi2014.org internet adresinden bilgi alabileceklerini söyledi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title