Haberler

40 Savaş Uçağıyla Kandil Vuruldu, TSK Görüntüleri Paylaştı

Güncelleme:

10 saat havada kalabilen HİK uçağı hedef belirledi, 5 ilden kalkan 40 uçak havadan yakıt ikmali yaparak Kandil'i vurdu. TSK operasyona ilişkin görüntüleri paylaştı.

Terörle mücadele harekatı kapsamında, dün gece boyunca çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 uçağı ile yapılan sınır ötesi harekatta, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde terör örgütüne ait tespit edilen hedefler, akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, terörle mücadele harekatı kapsamında, önceki gün gece boyunca Kandil bölgesine hava operasyonu düzenlendi.

5 İLDEN 40 UÇAK HAVALANDI

Diyarbakır, Malatya, Bandırma, Ankara-Akıncı ve Merzifon'daki üslerden havalanan 40 kadar uçak yakıt ikmali için üslere dönüş yapmadan tanker uçağından yakıt alarak uzun süreyle Kandil'i vurdu. Kandil'de 100'e yakın hedefi imhada lazer güdümlü bombalar ile sığınak delici nüfuz edici bombalar (NEB) kullanıldı.

Operasyonda, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde terör örgütüne ait tespit edilen hedefler, akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi.

KANDİL'E DÜZENLENEN EN KAPSAMLI OPERASYONLARDAN BİRİ

Operasyonda PKK'ya ait silah, mühimmat ve akaryakıt deposu ile teröristlerin barındıkları mağaralar tam isabetle vuruldu. Askeri kaynaklar, çarşamba günkü harekatın uzun süreden beri Kandil'e yapılan en kapsamlı hava operasyonu olduğunu söylediler.

HİK UÇAKLARI DA KATILDI

Operasyona Havadan İhbar Uçağı da (HİK) destek verdi. Türkiye'de 'uçan göz' olarak adlandırılan Havadan İhbar Kontrol uçaklarından 4 tane var. Yakıt ikmali yapmadan 10 saat havada kalabilen HİK uçağının üzerindeki sabit radarın 360 derecelik görüş açısıyla Hava Kuvvetleri, coğrafi engellerden etkilenmeden yüzlerce kilometrelik alanı tarayabilen kapasiteye sahip. Uçakla elde edilen istihbaratlar yer destek birimine iletilerek operasyonlarda kullanılabiliyor. Uçaktaki radar sistemi, 350 kilometre menzili içinde aynı anda 3 bin cismi tespit ve takip edebiliyor. Uçak, elektronik karıştırma ve şaşırtma da yapıyor.

OPERASYONUN GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Operasyona ilişkin görüntüler de kamuoyuyla paylaşıldı. Görüntülerde TSK'ya ait uçaklar, Kandil bölgesinde tespit edilen silah, mühimmat ve akaryakıt deposu ile teröristlerin barınma alanlarını imha ediyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Türkiye Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (154)

Sinan derviş Mobil-IOS:

Kobaniyi Vurun Kobaniyi, bütün hepsi orda

69
5
yanıtYanıtla
Sahi21212121:

Yahu tarihiniz yalan be sizin. 40 ucakla vurmusmus. Hadi ordan,hadi ordan

3
44
yanıtYanıtla
yiboMobil-ANDROID:

AKP TEROR ORGUTUDUR

15
21
yanıtYanıtla
Sosyalist bir Kürt:

Yaw değil 40 uçak değil akıllı mühimat değil hik uçakları 7 ceddiniz gelse bitiremez orayı 40 yıldır bombalıyorsunuz pkk bitti mi ?

5
24
yanıtYanıtla
miyuMobil-ANDROID:

kurtler akillanacaklar ama gec kalacaklar uzuldugum ermeni hayelleri icin benim musluman kurt kardesim kullaniliyor...

19
9
yanıtYanıtla
barbaros:

kürt beslemek icin degil, verdigimiz vergiler böyle vatan evlatlari icin olsn, vatan topraklari icin olsun. yerle bir edin köööpekleri

11
15
yanıtYanıtla
CANTÜRK:

YERLİ TÜNEL DELİCİLERLE VE GÜDÜMLÜ AKILLI FÜZELERLE ZATEN TOPRAGIN ALTINDAKİ İNLERİDE YOKEDİLİYOR O YÜZDEN COK BUYUK ZAİYATLAR VERİLİYOR ÖNCELERİ DAGI TASI BOMBALAYIP GELINIYORDU GELIRKEN KABER VERILIYORDU BOS ARAZI BOMBALANIYORDU VURDUK GELDIK DIYORLARDI SIMDI GERCEKTEN INLERINDE BILE RAHAT YOK O YUZDEN BEKLEMEDIKLERI BIR GUC KARSISINDA AKILLARI BASLA

24
2
yanıtYanıtla
AntikaMobil-IOS:

Bence 40 uçaksa 5000 terör(?) öldü derler yoksa 50.000.000 derler bilemedim ki şimdi. Çok yalancı bir tsk var o 100 dese basın 1000 Erdoğan 100.000 yapar :))

8
17
yanıtYanıtla
DEMOOOO:

RUSYA DA SİZE BOMBA YAĞDIRACAK KAÇINNNNNNN

3
22
yanıtYanıtla
SELÄNIKLI39:

yok edin o Kandili yikin yerle bir olsun, lesleride yakin gitsin

22
3
yanıtYanıtla
Tüm 154 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title