Haberler

Türkiye 4'üncü sanayi devrimine hazırlanıyor

Güncelleme:

TESKOOP (MÜSİAD), ÖZ-AR ve BAHÇEŞEHİR Sanayii Kooperatiflerinin işbirliğiyle hayat bulan Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi, 30 Eylül Cuma günü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün katılımıyla yapılacak Açılış ve Temel Atma Töreniyle Türkiye'nin hizmetine arz edilecek.

"Üçlü, Güçlü Üretim"

DESB, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede konuyla ilgili yaptığı açıklamada;"Sanayi bölgemizde kurulacak büyük ve orta ölçekli 400 sanayi kuruluşuyla ülkemizin gücüne güç katmayı, istihdam ve refah üretmeyi hedefliyoruz. 2.3 milyon m2 büyüklüğü ile İstanbul'un en nitelikli sanayi bölgelerinden biri olan DESB'in tüm altyapı inşaat projelerini Eylül 2016 itibariyle tamamladık. 30 Eylül'de gerçekleştireceğimiz açılış töreniyle, ilk sanayi tesisinin temelini atacak; DESB'i tam anlamıyla ülkemizin hizmetine arz etmiş olacağız. DESB; ortak bir çalışmanın ve güven kültürünün ürünüdür. Hedefimiz, Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak ve istihdam yaratmaktır" dedi.

"30 bin kişiye istihdam"

Kentin sanayi ihtiyacını karşılamak ve sanayi alanlarının kontrollü bir şekilde büyümesini sağlamak amacıyla 2006 yılında inşaatına başlanan Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nin, 30 bin kişiye yeni istihdam alanı yaratması bekleniyor. Tam kapasiteye eriştiğinde 60 milyar dolarlık bir ekonomi üretmesi tahmin ediliyor.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Faruk Özlü Hadımköy Türkiye Eylül Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title