Haberler

Türkiye 2015'te Ünlü İsimleri Kaybetti

Güncelleme:

Türkiye bu yıl sanat, basın ve sinema dünyasından tanınmış isimlerini kaybetti. Ölümü üzerine günlerce konuşulan isim ise balkondan atlayarak intihar eden Ankaralı Namık oldu.

Sanat dünyasındaki ilk kayıp, Türk müziğinin önemli bestecilerinden Yıldırım Gürses'in kendisi gibi sanatçı olan eşi TRT Klasik Türk Müziği sanatçısı 69 yaşındaki Ayla Gürses oldu.

Yazar Afet Ilgaz 78 yaşında, tiyatro ve sinema oyuncusu Oğuz Oktay 76 yaşında, ses sanatçısı Seyfi Doğanay 51 yaşında, sinema oyuncusu Hakkı Kıvanç ise 83 yaşında yaşama veda etti.

MÜZEYYEN SENAR, TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE ARAMIZDAN AYRILDI

Türk Sanat Müziği Sanatçısı Müzeyyen Senar, zatürre teşhisiyle tedavi altında tutulduğu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaşamını yitirdi.

İlk kadın şarkı sözü yazarı Fikret Şenes de şubat ayında hayata gözlerini yumdu.

TÜRK EDEBİYATININ ÇINARI YAŞAR KEMAL HAYATINI KAYBETTİ

Türk edebiyatının dünyaca tanınmış isimlerinden yazar Yaşar Kemal, 28 Şubat'ta tedavi gördüğü hastanede vefat etti.



Asıl adı Kemal Sadık Gökçeli olan "Türk edebiyatının koca çınarı" Yaşar Kemal, pek çok kez Nobel'e aday gösterilmesine karşın bu ödül kendisine verilmedi.

EROL BÜYÜKBURÇ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Türkiye'nin "Elvis Presley"i olarak tanınan Erol Büyükburç, 12 Mart'ta İstanbul'daki evinde ölü bulundu. Hayata 79 yaşında veda eden Büyükburç, 1992'ye kadar, futbol takımı şarkıları, şehirlere yönelik şarkılar, çocuk şarkıları, marşlar, kendi yaptığı kukla karakterleri ve kukla oyunları için çeşitli şarkılar hazırladı. Uzun yıllar "Efsaneler Orkestrası" ile çalışan sanatçı, 33 film, 20 fotoroman, 6 taş plak, 5 long play, 75 tane 45'lik, 9 kaset, bin 800 beste yaptı, 200'e yakın ödül aldı, çok sayıda turneye katıldı.


KAYAHAN SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Türk pop şarkıcısı, besteci ve söz yazarı Kayahan Açar, yumuşak doku kanseri tedavisi gördüğü hastanede yaşama veda etti.

Bugüne kadar 3 adet 45'lik, 1 longplay, 13 kaset ve CD ile bir single çıkaran sanatçı, 1986'da "Geceler" şarkısıyla ilk büyük ödülünü "Altın Portakal"la elde etti. 1989'da Eurovision Şarkı Yarışmasında "Gözlerinin Hapsindeyim" ile Türkiye'yi temsil eden Kayahan, 1991'de çıkardığı "Yemin Ettim" albümüyle büyük başarı yakaladı. Sanatçı, 66 yaşında yaşamını yitirdi.

İlgili Haberler

ZEKİ ALASYA 72 YAŞINDA HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

Tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya, 72 yaşında karaciğer hastalığı sebebiyle, tedavi gördüğü hastanede mayıs ayında yaşamını yitirdi.

İstanbul'da, 1943'te doğan Alasya, tiyatroya 1959'da amatör olarak başladı. Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer alan Alasya, 1972'den sonra filmlerde rol almaya başladı. Metin Akpınar ile Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturan ve birçok filmde rol alan Alasya'ya, 1998'de Kültür Bakanlığı'nca "Devlet Sanatçısı" unvanı verildi.


Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Aytaç Yörükaslan, 78 yaşında, oyuncu Ayla Arslancan 75 yaşında, yönetmen Tolgay Ziyal da 76 yaşında hayata veda etti.

SÜMER TİLMAÇ 12 HAZİRAN'DA SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, 67 yaşında geçirdiği kalp krizi neticesinde vefat etti.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan emekli yazar ve yönetmen Başar Sabuncu, 72 yaşında vefat etti. Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy, mayıs ayında kaldığı özel bakımevinde 82 yaşındayken hayatını kaybetti.

Sinema oyuncusu Pervin Par İzmir'de yaşamını kaybetti. Ajda Pekkan başta olmak üzere, Gülben Ergen ve Hande Yener gibi birçok ünlü ismin şan hocalığının yapan opera sanatçısı Erdem Siyavuşgil ile ünlü ressam Fikret Oytam, ağustos ayında yaşama veda etti.

Yeşilçam'da bir çok filmde rol olan emektar oyuncu Suat Geyik, Türk Sanat Müziği sanatçısı Ahmet Hatipoğlu ve oyuncu Yalçın Güzelce, ağustos ayında vefat etti.

TOMRİS İNCER 5 EKİM'DE VEAFT ETTİ

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tomris İncer, 5 Ekim'de kanser nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Adana Altın Koza Film Şenliği'nde, "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü, Ankara Uluslararası Film Festivali, Sadri Alışık Ödülleri ve Afife Tiyatro Ödülleri'nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülleri gibi çok sayıda önemli ödülün sahibi olan sanatçı, 1974'te Şehir Tiyatroları'na girdi.

Başarılı sanatçı, "Bahar Noktası", "Mikado'nun Çöpleri", "Altı Derece Uzak", "Canlı Maymun Lokantası", "3. Richard", "Eskici Dükkanı", "Romeo ve Juliet" ve "Gerçek Hayattan Alınmıştır" gibi oyunların yanı sıra "Azap", "At Gözlüğü", "Kuşatma Altında Aşk", "Aylaklar", "Aşk ve Gurur", "Bir İstanbul Masalı", "Karşılaşma", "Binbir Gece" ve "Böyle Bitmesin" isimli film ve dizilerde rol aldı.


ÜNLÜ KOMEDYEN LEVENT KIRCA HAYATA VEDA ETTİ

Ünlü komedyen Levent Kırca karaciğer tedavisi gördüğü hastanede 67 yaşında yaşama veda etti.


USTA YÖNETMEN MEMDUH ÜN ARAMIZDAN AYRILDI

Türk sinemasına unutulmaz filmler kazandıran yönetmen Memduh Ün, Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.


ANKARALI NAMIK, İNTİHAR ETTİ

Ankaralı Namık lakaplı şarkıcı Namık Uğurlu, 18 Ekim'de evinin balkonundan düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Yapılan inceleme sonucunda Uğurlu'nun intihar ettiği anlaşıldı.


ÇETİN ALTAN 88 YAŞINDA VEFAT ETTİ

Gazeteci, yazar Çetin Altan, 22 Ekim'de tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında vefat etti.

Ulus gazetesinde muhabir olarak başladığı gazeteciliğe Hür Ses'te fıkra yazarlığıyla devam eden Altan, daha sonra Halkçı, Tan, Akşam, Milliyet, Yeni Ortam, Hürriyet, Güneş gazetelerinde ve Çarşaf dergisinde köşe yazıları yazdı.

Büyük Gözaltı, Bir Avuç Gökyüzü, Viski ve Küçük Bahçe isimli romanlarının da aralarında bulunduğu birçok esere imza atan Altan, dünyanın en çok köşe yazısı kaleme alan yazarlarından biri olarak biliniyor.

YILMAZ KÖKSAL, SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

Türk sinemasının ünlü isimlerinden Yılmaz Köksal, 76 yaşında vefat etti.


Akademisyen, yönetmen, dramaturg ve oyuncu Nurhan Karadağ 72 yaşında hayatını kaybetti.

Oyuncu Atilla Arcan, yazar Hasan Pulur ve oyuncu İsmail Aydın ise kasım ayında yaşama veda etti.


ŞAİR GÜLTEN AKIN HAYATINI KAYBETTİ

Şair ve İnsan Hakları savunucu Gülten Akın 82 yaşında hayatını kaybetti.

Kaynak: AA / Magazin

Ankaralı Namık Zeki Alasya Türkiye Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (15)

deli bunlar:

bu artist tayfasi tam delidirler, cünkü ahirete hicbir sey götürmüyorlar, , yaptiklari seylerin hepside dünyada mirascilara kaliyor, , namaz yok, abdest yok, hac yok, zekat yok, ibadet yok, taat yok, , ama dünya dolusu günahlari var, , onlari sayarsam sayfalar yetmez, , kusura bakmayin sayin okuyucularim.

28
25
yanıtYanıtla
Kim gonderdi seni:

Yeni peygamber sensin galiba. . :))

yanıt10
yanıt31
aziz esen:

Allah hepsine rahmet eylesin

36
7
yanıtYanıtla
ZIR DELi:

iclerinde bir tane hayirli kisi yok. ,

6
26
yanıtYanıtla
hayırlı sanatçı:

sen varsın ya hayırlı öl de yazalım arkandan

yanıt2
yanıt1
geldigimiz nokta:

Kimlerin oldugu degil (herkes oluyor birgun) bu dunyada ulkeye, halkina kimler daha cok iyi seyler yapmis onu konusmali. Bence, en buyugu Yasar Kemal''dir.

20
5
yanıtYanıtla
Ceylin:

Hepsine Allah rahmet eylesin Namık abi çok üzdü bizi hani ecel dersin kaza olur kalp krizi olur kanser olur neyse de intihar etmesi herkesi üzdü

20
4
yanıtYanıtla
Gurbetçi:

En çok angaralı Namık üzdü genç yaşda

12
5
yanıtYanıtla
GERÇEKLER:

Allah hepsine gani gani rahmet eylesin, hepsinin kendine göre seveni sayanı vardı, sevmeyenlerde hakkın rahmetine kavuşmuş kişiler için kötü söz sarfetmesin

11
3
yanıtYanıtla
gaziliMobil-ANDROID:

zeki Alasya gibi oyuncu gelmicek bu dunyaya

7
5
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title