Haberler

2. Ahlak Şurasında Siyasetin Ahlaki Kriterleri Sorgulandı

Güncelleme:

Konya'da düzenlenen Türkiye 2. Ahlak Şurası'nın 2. gününde uluslararası siyasetin ahlaki kriterleri sorgulandı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye 2. Ahlak Şurası'nın 2. gününde uluslararası siyasetin ilkeleri konuşuldu.

Bera Otel'de gerçekleşen Şura'nın, bugünkü oturum Başkanlığını  Prof. Dr. Şükrü Karatepe yaptı.

Prof Dr. Muhittin Ataman, Prof. Dr. Birol Akgün, Prof. Dr. Ramazan Gözen ve Prof. Dr. Berdal Aral'ın sunumlarını yaptığı oturumda, başta Ortadoğu olmak üzere Suriye ve Mısır'da yaşananlar konuşuldu.

Oturumda ilk  sözü alan Prof. Dr. Muhittin Ataman, Mısır darbesi karşısında ABD ve AB'nin tutumunun aynı olduğunu söyledi.

"Bu da bize batının genellikle realist bir doğrultuda politika ürettiğini gösteriyor. Batıya dışarıdan bakıldığı zaman, iki yüzlü bir politika izlediği söylenir. Aslında batı rasyonel realişt bir politika izlemektedir" diyen Ataman, şunları söyledi:

"Batının ahlak anlayışı, kıt kaynaklar karşısında kendi ihtiyacını maksimize edecek bir düşünce temeline oturtulmuştur. Yani araçsal akla dayanan ahlak anlayışına sahiptirler. Araçsal ahlak anlayışında, toplumcu ahlak anlayışı yoktur. Ahlak anlayışı çıkarlara göre değişebilir. Bireysellik ve pragmatizme dayanır. Batının bu ahlak anlayışı, sahip oldukları Hristiyan dini ile ilgilidir. Barış ve savaş ülkeleri düşüncesi bu ahlak anlayışının temelini oluşturur. Araçsal ahlak bir Pazar ahlakıdır. Pazarlıklar sonucu uygulamaya konulur."

Prof. Dr. Birol Akgün ise Ataman'ın konuşmasına ilişkin, bugünkü uluslararası kurumların, Batı hakimiyeti altında olduğunu belirterek, bu kurumlarda Batılı ahlak anlayışının hakim olduğunu ifade etti.

Soğuk savaşın bitmesinden sonra küreselleşen dünyaya batılı normların hakim olduğunu savunan Prof. Akgün, bu normlara uyum sağlayamayan her türlü hareketin dışlandığını belirtti.

Oturum, katılımcıların soru cevap bölümüyle tamamlandı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Muhittin Ataman Birol Akgün Türkiye Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title