Haberler

Türkiye 2. Ahlak Şurası Konya'da Başladı

Güncelleme:

Türkiye Yazarlar Birliği ve Konya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Türkiye 2. Ahlak Şurası, Konya'da başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye 2. Ahlak Şurası, Konya'da başladı.

Bera Otel'de gerçekleştirilen şuranın Akademik Sekreteri Doç.Dr. Musa Kazım Arıcan, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye 2. Ahlak Şurası'nın "Büyük ahlakçı Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hatırasına" başlığıyla yapıldığını söyledi.

Şuranın ilkinin 2009 yılında İstanbul'da düzenlendiğini anımsatan Arıcan, bu yılki şurada 6 ayrı oturumda 27 ilim ve fikir adamının düşüncelerini aktaracağını belirtti.

Arıcan, 2. Türkiye Ahlak Şurası'nın ana temasının, yaşanan küresel sorunlardan dolayı "Siyaset ve Ahlak" olarak belirlendiğine işaret ederek, "Uluslararası ilişkilerin, küresel ekonomilerin ve siyasetin ahlaki açıdan kritik edilmesi, hayatiyet arz etmektedir. Şurada, halihazırdaki ahlak ve siyasetin bugüne evrilmesini sorgulayıp, İslam dünyasının günümüzdeki sorunlarını masaya yatıracağız" dedi.

TYB Onursal Başkanı Mehmet Doğan ise birliğinin 35. yılında düzenlenen bu organizasyondan dolayı büyük mutluluk duyduğunu anlattı.

Ahlak konusunun çok fazla konuşulan bir konu olmadığını, ders müfredatlarında bile artık yer almamaya başladığını dile getiren Doğan, "Bu konudan bir kaçış olduğunu düşünmeden edemiyorum. Ahlak, insanlıkla eşdeğer, insalık tarihi kadar geçmişe sahip bir kavramdır. Akıl insana ahlaklı olmayı telkin ediyor. Kalp insanın ahlaklı olmasını istiyor. Son Peygamber de güzel ahlakı tamamlamak üzere geldi. Böylesine bir meseleyi şura olarak konuşacağız" ifadelerini kullandı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title