Haberler

Türkiye 14 Ülkeden Gelen Gençleri Misafir Edecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Uluslararası Gençlik Kamplarında bu sene 14 ülkeden gelen gençler Samsun ve Trabzon’da misafir edilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Uluslararası Gençlik Kamplarında bu sene 14 ülkeden gelen gençler Samsun ve Trabzon'da misafir edilecek.

Dışişleri Bakanlığı ve büyükelçilikler aracılığı ile 14 ülkeden misafir olarak gelen bayan katılımcı gençler 31 Temmuz-7 Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampında, erkek katılımcı gençler ise 9-16 Ağustos tarihlerinde Trabzon Düzköy Kampında ağırlanacak.

Uluslararası Gençlik Kamplarında misafir edilecek gençler, "Ortak Değerler, Ortak Gelecek ve Genç Liderler" teması çerçevesinde buluşacak. Kamplar sayesinde bir araya gelen ortak medeniyet, tarih ve kültüre sahip gençler birbirleriyle kaynaşma olanağı bularak kardeşlik bağlarını güçlendirebilecek. Dünya ve toplumsal sorunlara duyarlılığı artırmayı amaçlayan kamplar sayesinde gençlere, İslamofobia başta olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı ortak mücadele bilinci kazandırmak ve hoşgörü dolu, topluma her yönüyle katlı sağlayabilen, değerlerine sahip çıkma bilinci de kazandırılması amaçlanıyor.

Ortak değerler altında, Uluslararası Gençlik Kamplarında buluşacak olan 18-25 yaş arasındaki gençler, aralarında Arnavutluk, Bahreyn Krallığı, Bosna Hersek, Tunus Cumhuriyeti ve Fas Krallığı'nın da aralarında bulunduğu 14 ayrı ülkeden Türkiye'ye gelecek. Ayrıca Türkiye'de eğitim gören farklı ülkelerden gençler de programda katılımcı olarak yer alacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Trabzon Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title