Haberler

Türkez TRT'de Buz Pateni'ndeki Başarıları Anlattı

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, TRT Erzurum Radyosunda katıldığı programda buz pateni başarılarını ve 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, TRT Erzurum Radyosunda katıldığı programda buz pateni başarılarını ve 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

TRT Erzurum Radyosu'nda yapımcılığını Feridun Fazıl Özsoy, sunuculuğunu Gülden Gül Batıbey Şahin'in yaptığı "Yöremizden" programına konuk olan Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Türkez, buz pateninde elde edilen başarıları, 2017 EYOF hazırlıkları, Artistik Buz Pateni, Curling, Senkronize Buz Pateni gibi birçok alanda bilgi verdi.

BUZ DANSINDA ALPER VE ALİSA EN İYİ 8 BUZ ÇİFTİNDEN BİRİ OLDU

En yoğun faaliyet alanının artistik buz pateni olduğunu ifade eden Türkez, "Çok yoğun olarak faaliyet gösterdiğimiz bir dalımız. Sezon başından bu yana katıldığımız 6 uluslararası yarışmadan 20' ye yakın madalya aldık. Bununla birlikte, sporcularımızın yarışma dereceleri de oldukça ilerledi. Şu anda Genç ve 17 yaş altı milli takımlarımız Uluslararası Celje Turnuvası için Slovenya' dalar. Buradaki sporcularımız EYOF 2017 aday kadromuzu oluşturuyor. Buz dansı dalında Alisa - Alper çiftimiz tarih yazıyor. Ard arda 2 uluslararası turnuvada altın madalya kazandılar. Önümüzdeki hafta sonu spor tarihimizde bir ilk olacak ve Fransa' da Grand Prix yarışmasında yer alacaklar. Buraya dünyanın en iyi 8 buz dansı çifti katılıyor. Yarışmayı Eurosport canlı olarak yayınlayacak.

Çiftler dalında ise yeni bir çift ile olimpiyat kotası arıyoruz. Genç milli takımlarda buz dansı alanında ülkemizi temsil eden Çağla Demirsal - Berk Akalın çiftimiz; artık ülkemizi çiftler dalında temsil edecekler. Şu anda 3 haftalık önemli bir kamp için Moskova' da bulunuyorlar" dedi.

HEDEF 2018 PYEONGCHANG KIŞ OLİMPİYAT OYUNLARI

Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nın 5-13 Mart 2016 tarihleri arasında Erzurum' da düzenleneceğini belirten Ayhan Türkez, "Organizasyonun ana destekçisi Erzurum Büyükşehir Belediyesi. Bu amaçla Curling arenada hazırlık tadilatı yapılıyor. Zeminde yer yer kot farkları var. Bunu gidermek için Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Dairesi Başkanlığı tarafından çalışmalar yapılıyor. Geçici olarak Buz hokeyi salonunun yanındaki beşyüzlük buz pistine curling halkaları il müdürlüğü tarafından çizildi. Burada antrenmanlar yapılıyor. EYOF 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları 2017 yılı Şubat ayında Erzurum' da yapılacak. 50 Avrupa ülkesi 17 yaş altı sporcularla katılacak. Curling dalında burada yarışacak sporcularımızı şimdiden sıkı bir çalışma programı dahilinde destekliyoruz. Büyük Bay - Bayan Milli takımlarımız 21-28 Kasım 2015 tarihleri arasında Danimarka' da düzenlenecek Avrupa Curling Şampiyonası B grubu yarışmaları için hazırlıklarını Kocaeli' de sürdürüyor. Bu yarışmada üst sıralarda yer almamız durumunda A grubuna yükselip dünya şampiyonasına katılma hakkı elde edeceğiz. Bu da olimpiyat için puan toplamak demek. Hedefimiz 2018'de Güney Kore'de yapılacak olan PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları" diye konuştu.

Curling genç milli takımının Norveç'teki Gençlik Kış Olimpiyatlarına katılma hakkı elde ettiğini söyleyen Türkez, "Bu başarı spor tarihinde bir ilk. Bu olimpiyatlar için çalışmalar devam ediyor. Curling genç milli takımlarımız bu hafta sonu olimpiyat hazırlık turnuvasına katılmak üzere Çek Cumhuriyetine gidiyor. Bu yarışma için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi finansal destek sağlıyor" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKLER MİLLİ TAKIMIMIZ DÜNYA'NIN EN GENÇ SÜRAT PATENİ EKİBİ

Büyükler Sürat Pateni (Short Track) milli takımının dünyanın en genç milli takımı olduğunu kaydeden Türkez, "Takımımız Dünya Kupası serisi yarışmalara katılarak tecrübe arttırıyor. Şu anda dünyanın en genç büyük milli takımı ile yarışmalara katılıyoruz. Milli takımlarımız olimpik hazırlıklarını Erzurum' da sürdürüyorlar. 17 yaş altı milli takımlarımız EYOWF 2017 hazırlıkları kapsamında Danubia Serisi yarışmalarına katılıyorlar. Bu yaş grubunda kalabalık bir sporcu kadrosu ile çalışıyoruz. Amaç,Erzurum' da madalya almak. 17 yaş altı milli takımlarımız 19-21 Kasım tarihleri arasında Danubia Serisi yarışmalarının 3. Ayağı için Sofya' da olacaklar. Milli takımımızı 3 kadın antrenör çalıştırıyor" dedi.

Senkronize buz pateninde ilke imza attıklarını vurgulayan Türkez, "Buz üzerinde 18 kişili takımların performans sergilediği bu dalda tarihimizde ilk kez gençler ve büyükler dalında Dünya Şampiyonası' na katıldık. Branş olimpik olabilir. Bu nedenle bu dala önem veriyoruz. 2016 yılında da yarışmalara katılmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE LOBİSİ GÜÇLENDİ

Uluslararası alanda Türkiye lobisinin güçlendiğini aktaran Türkez, "2016 yılında uluslararası Paten Birliği' nde seçimler olacak. Tüm adaylar bizi Türkiye' de ziyaret edip destek istiyorlar. Ancak, bunu her ülke için yapmıyorlar. Dünyada bu şekilde ziyaret edilen 8-9 ülkeden birisiyiz. Uluslararası lobimizi çok güçlendirdik. İl temsilcimiz Vedat bey (Refahiyeli) çok başarılı çalışmalar yapıyor. Bunun dışında da Palandöken Belediyesi sürat pateni dalında alt yapı yatırımı yapma kararı aldı. Erzurum Telekom Spor Kulübü benzer şekilde branşlarımızda faal olma kararı aldı" diyerek sözlerini tamamladı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title