Haberler

Türkeş'in Vefatının 18. Yılı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'e olan sevgilerinin, vefatının üzerinden geçen 18 yıla rağmen hiçbir zaman azalmadığını belirterek, "Aksine yaşadığımız siyasal gelişmelerin onu hep haklı çıkartmış olması, hayatta iken ortaya koyduğu vizyonun doğruluğuna bizleri daha da inandırmış, gücümüze güç katmıştır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'e olan sevgilerinin, vefatının üzerinden geçen 18 yıla rağmen hiçbir zaman azalmadığını belirterek, "Aksine yaşadığımız siyasal gelişmelerin onu hep haklı çıkartmış olması, hayatta iken ortaya koyduğu vizyonun doğruluğuna bizleri daha da inandırmış, gücümüze güç katmıştır" dedi.

MHP'nin kurucu Genel Başkanı Türkeş, vefatının 18'inci yılında, anıt mezarında düzenlenen törenle anıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma törenine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra Türkeş'in oğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, partinin diğer genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Bahçeli, mezara Türkeş'in doğum yeri olan Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Köşkerli köyünden getirilen toprağı serpti, su döktü ve kırmızı-beyaz karanfiller bıraktı.

Konuşmasına "Mücadeleyle geçen seksen yıllık bir ömürden sonra, 1997 yılının 4 Nisanı'nda ebediyete intikal eden Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i, minnet ve rahmetle anmak üzere yeniden kabri başındayız" diyerek başlayan Bahçeli, aradan geçen 18 yıla rağmen Türkeş'e sevginin hiçbir zaman azalmadığını söyledi.

Bahçeli, "Aksine yaşadığımız siyasal gelişmelerin onu hep haklı çıkartmış olması, hayatta iken ortaya koyduğu vizyonun doğruluğuna bizleri daha da inandırmış, gücümüze güç katmıştır" diye konuştu.

Türkeş'in mücadeleci bir ruha, inanmış bir kalbe, milletine sevdalı bir yüreğe, tarihine sadık bir şuura, zorluklara eğilmeyen bir cesarete, yılmayan ve teslim olmayan bir iradeye sahip olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bu az bulunur özellikleri, onu yaşadığı çağın önemli devlet ve siyaset adamlarından birisi haline yükseltmiştir" ifadesini kullandı.

Onu ve eserlerini anlamanın en emin yolunun, fikirlerini, aksiyonunu ve metodunu, verdiği mücadelenin imkan ve şartlarını dönemine göre yorumlamaktan geçtiğini dile getiren Bahçeli, Türkeş'in, milliyetçiliği dışlayan ve tehlikeli gören düşüncelerin rağbet bulduğu bir dönemde, Türk milliyetçiliğinin bayraktarlığını yapan gönül, fikir ve eylem adamı olduğunu kaydetti.

-"O, engin bir muhakemenin temsilcisi olmuştur"

"Milletimizin şahsında taçlandırdığı Başbuğ unvanı, millet, vatan ve devlet sevgisi ile özdeşleşerek adeta bayraklaşmıştır" diyen Bahçeli, yapılan karşı müdahalelere rağmen Türk milliyetçiliğinin, Anadolu'nun her köşesine Türkeş ile yayıldığını ve Türk gençlerinin vicdanında yer bulmayı başardığını ifade etti.

Türkeş'in "Doğru bir fikri yenecek hiçbir kuvvet yoktur" sözünü anımsatan Bahçeli, onun iki asırdır fikir ve felsefe arayışının sürdüğü Türk düşünce tarihine istikamet verdiğini, milliyetçiliği milletle buluşturacak iman ve aşk dolu hareketin öncülüğünü yaptığını söyledi.

Liderlik özelliği nedeniyle Türkeş'in etki alanının Türkiye dışına da taştığını, Türk dünyasına ve ortak kültür dairesindeki bütün mazlum milletlere umut olacak yeni bir diriliş ateşi yaktığını belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O, bir siyasal hareketin mimarı olmasının yanı sıra hayat çizgisi içinde sarsılmaz inancın ve ufuk ötesini gören engin bir muhakemenin de temsilcisi olmuştur. Yürekten inandığı ve gönülden bağlandığı Türklük sevgisi uğruna her türlü meşakkati göze alabilmiştir. Örnek bir inanç timsali olarak Türkiye'nin 'aç hürler ve tok esirler' ülkesi olmasını tümüyle reddetmiştir. Soğukkanlı ve sağduyulu analiz kabiliyeti, Türk milletinin değerleri ve çıkarları konusundaki derin hassasiyeti herkes tarafından kabul görmüştür."

-"Mutlu ve müreffeh dolu günlere ulaşmak öncelikli hedefimiz"

Bahçeli, Türkeş'in uzlaşmacı, barışçı, yapıcı siyasetinin Türkiye'yi birçok kez krizden kurtardığını, herkesin düştüğü yerde ve zamanda onun kalkıp dosdoğru ve tek başına yürümeyi başarabildiğini ifade etti.

MHP'nin Türkeş ile başlayan süreçte öze dönüşün, ilkeli tutumun, dürüstlüğün, tarihi ve kültürel ihtişamın simgesi olduğunu dile getiren Bahçeli, "Merhum Türkeş Bey'in diktiği fidan bugün çınarlaşmış, milletimizin takdir ve teveccühünü üst seviyede kazanmıştır" diye konuştu.

Türk tarihinin yüklediği sorumluluğun omuzlarında olduğunu belirten Bahçeli, "Aziz ecdadımızın emanetleri elbette namusumuza zimmetlidir. Türk milletinin beklediği ve hasretle yolunu gözlediği mutlu ve müreffeh dolu günlere kazasız belasız ulaşmak da en öncelikli hedefimizdir. Türk milliyetçileri, büyük ülkülere ancak yüksek moral ve inançlarla ulaşılacağını herkesten daha iyi bilmektedir" ifadelerini kullandı.

MHP'nin milletin sinesinden doğduğunu ve ona hizmeti nimet, görev ve borç bildiğini kaydeden Bahçeli,  "MHP varsa Türkiye payidar kalacaktır. MHP ayaktaysa Türk milleti sonsuzluğa emin ve sağlam adımlarla koşacaktır. Üzerimizde projelendirilen oyunlar dün işe yaramadı, bugün de yaramayacaktır. Varlığımızı hedef alan saldırılar dün başaramadı, bugün de aynısı olacaktır" diye konuştu.

Bahçeli, anıtmezarda Türkeş'in sevenlerinin buluştuğunu belirterek, "Milliyetçi-ülkücü hareket burada, dimdik ve inançla ayaktadır. Gelemeyen milyonların ise kalpleri bizlerle beraber atmaktadır. Demokrasinin tüm imkanlarını kullanarak Türkiye'yi istila eden siyasi menfaat çetesini silmek ve tasfiye etmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Yorulmayacağız, dinlenmeyeceğiz, uyumayacağız, durmayacağız, sıkılmayacağız, bunalmayacağız ve doğruları, ilke ve ülkülerimizi anlatacağız" şeklinde konuştu.

-"Türkeş'in bıraktığı mücadele disiplinini mutlaka iktidara taşıyacağız"

Türkeş'in "Ülkücüler, insanlık alemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır" sözünü anımsatarak, Türkeş'in bıraktığı mücadele disiplinini iktidara taşıyacaklarını söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Kötülenen Türklük, istismar edilen yüce dinimiz İslamiyet bizimle beraber kuşatmayı yaracak. 7 Haziran, 92 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nin doğruluşunda milat olacaktır. Bu vesile ile gönlümüzdeki yeri hiç değişmeyecek olan Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i, dava ve ülkü şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla yad ediyorum. Bu mukaddes borcu ifa ederken, merhum liderimizin kabrinin nur, mekanının cennet olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Onun Türk milleti için manevi vasiyeti, ülkücülerin milletle kenetlendiği ve tam bir kucaklaşma yaşadığı gün gerçekleşecektir. Ve o güne çok az bir süre kalmıştır. Ruhu şad olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Alparslan Türkeş Devlet Bahçeli Kayseri Politika Güncel Haberler

title