Haberler

Türkeş: Böyle Bir Şeyi Söylemiş Olmak İçin Delirmiş Olmam Gerek

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Orada bir güvenlik tedbirinin alınmaması zafiyet değildir." sözleri ile ilgili "Böyle bir şeyi söylemiş olmak için delirmiş olmam gerekir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, dün Anadolu Ajansı tarafından geçilen "Orada bir güvenlik tedbirinin alınmaması zafiyet değildir." sözlerine açıklık getirdi. Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Orada" sözcüğü ile miting alanını değil Ankara Garı'nı kastettiğini söyleyen Türkeş, "Aksi halde, böyle bir şeyi söylemiş olmak için delirmiş olmam gerekir." dedi.

"SOKAKTAKİ İNSANLARI POLİS ÇEVİRİP ARASA..."

Saldırının, miting alanında değil Ankara Garı'nın önünde olduğuna dikkat çeken Türkeş, "Orada sadece mitinge gelenler değil, Gar'a gelip giden insanlar da vardı. Sokaktaki insanları polis çevirip üstünü arasa, niye arıyorsun derlerdi." diye konuştu. Ankara'daki saldırıda 97 kişinin öldüğünü, bunun "azımsanacak bir şey olmadığını" vurgulayan Türkeş, "Bu, Türkiye'ye karşı gerçekleştirilmiş topyekün bir terör saldırısıdır." dedi.

"SORUŞTURMA YAPILIYOR. GÜVENLİK ZAFİYETİ VARSA DEVLET ÜZERİNE GİDER"

Olay hakkında soruşturmanın devam ettiğini de hatırlatan Türkeş, "Eğer bir güvenlik zafiyeti varsa, tabi ki devlet bunun üzerine gider. Aksi halde daha bu soruşturmalar tamamlanmadan "kimsenin suçu yoktur." demesi için bir adamın delirmiş olması gerekir." diye konuştu.

AA HABERİ ŞÖYLE GEÇMİŞTİ

Türkeş, dün AA'nın editör masasına konuk olmuş, Ankara saldırısı konusundaki soruları yanıtlamıştı. AA haberinde Türkeş'in açıklamalarının ilgili bölümü şöyle yer almıştı: "Olayda ihmal var mı? Şu anda bu çok yönlü olarak araştırılıyor ama orada bir güvenlik tedbirinin alınmaması bir zafiyet değildir. Bir an için düşünün ki, orada miting yapılacak alandan 2-3 kilometre uzakta, insanlar otobüslerden, trenden, kitle taşıma araçlarından inip oradan meydana doğru hareket ediyorlar. Gardan gelip başka işler için şehre giden insanlar da var. Nasıl bir güvenlik tedbiri alabilirsiniz? Sadece devlet miting alanına giriş ve çıkışları kontrol edebilir. Onun haricindeki yollarda serbest dolaşım her zaman olduğu gibi yapılıyordu. Konuşmalara bakıyorum, 'Orada hiç kimse yoktu güvenlik güçleri' diye altını çizerek bazıları söylüyorlar. Peki güvenlik güçleri olsaydı o zaman da 'Burada bu güvenlik güçlerinin işi ne' diye tepki olacaktı, belki de ondan itiş, kakış olacaktı. Tren garının karşısındaki alan hem serbest trafiğin aktığı hem de miting alanına giriş yapacak grupların toparlanıp, yürüyüşe geçtikleri bir alan. Ama bütün bunlara rağmen tabii ki konu çok yönlü olarak araştırılıyor."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Anadolu Ajansı Tuğrul Türkeş Hürriyet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

ÜLKE HEPİMİZİN:

Her olaydan sonra devleti suçlamak pkk, dhkpc nin ve ışıdin işine yaramaktadır. Sizinde amacınız bu değilse lütfen biraz sağduyulu olalım. Bugün akp iktidarda olabilir ama devlet ve onu sevmeye bilirsin ama devletimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğu bakın ırağa özgürlük istiyenler ne halde, bakın suriyeye esadı sevmeyenler ne halde şimdiki halleri dahamı iyi haklıysanız zaten halkı inandırır seçimde gerekeni yapar oyunuzu kullanır ve devleti siz yönetirseniz ama halk akp diyorsa saygı göstern

35
56
yanıtYanıtla
HAKANMobil-ANDROID:

KATİL HDP!!!

27
1
yanıtYanıtla
nagi:

bu olayın altında ülküçülerin parmağı olmasın sayın tuğrul, senin akp ye gecişin ardından bu olayların olması sedat pekerin oluk oluk kan akacak demesi manidar değilmidir. İnsanın aklına gelmiyor da değil.

12
12
yanıtYanıtla
**ALPEREN***:

KATİL HDPKK

13
1
yanıtYanıtla
Gercek:

Devlet katil degildir. Katil PKk, DHKPc, Katil Pyd dir. Katil Daeş tir. Katil Terordur.

11
1
yanıtYanıtla
Akpkkabd katilMobil-IOS:

Sen sus dönek

4
7
yanıtYanıtla
Ülkücü:

Sen bırak aklı adammısın ki

3
5
yanıtYanıtla
Ttt:

Devlet bonbanin patlamayacigini bilmiyorduysa neden gostericilere mudahale etmedi baska zaman olsa basin aciklamasina bile izin vermezsiniz sanki devletinizi tanimiyoruz katilsiniz iste coluk cocuk kadin yasli unuversiteli doktor avukat dinlemeden kim ki ben bu duzenin degismesini istiyorum dese olduruyorsunuz ama konusmalarinizda da en demokrat en insancil sizsiniz ama unutmayinki dunya kimseye kalmaz ne kadar kan dokerseniz dokun ne kadar insanlari ayristirirsaniz ayristirin ne kadar kufur ederseniz edin siz de gebereceksiniz ve oldugunuz gun kalanlar arkanizdan o bedualari o kufurkeri size iyade edecekler

3
2
yanıtYanıtla
Sikayet eden etsinMobil-ANDROID:

Orada Guvenlik guclerinin olmasindan dolayi sikayetci olurlardi da ne demek? sikayetci olsunlar, itis kakis da olsun! Insanlarin olmesinden daha iyi degilmidir ... Orada olenler insan insan Hayvan degil. Hayvan dahi olsa gunahtir..... Insanlik olmus yaziklar olsun. Tek Kurtulus Chp unutmayin. Huzur ve baris ancak CHP ile mumkundur. CHP Nokta

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title