Haberler

Türkeş: AKP'nin Türk Bayrağı ile İşi Olmaz

Güncelleme:

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yasaklanan AK Parti'nin reklamı için, "Milletin birliğine, bütünlüğüne bu kadar saygısızlık yapan bir siyasi partinin o bayrakla hiçbir işi yok" dedi.

Tuğrul Türkeş, seçim gezileri için geldiği Antalya'da partisinin belediye başkan adayları ile birlikte MHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Türkeş, Türkiye'nin enteresan bir süreçten geçtiğini belirtti. Tuğrul Türkeş, şöyle konuştu:

"17 Aralık'ta başlayan ve Bakan çocuklarını da kapsayan yolsuzluk soruşturması sebebiyle Türkiye'nin gündemi kısmen değişti, kısmen de AKP ve sayın Başbakan tarafından değiştirilmek isteniyor. Dün de bunun acı bir numunesini TBMM çatısı altında yaşadık. Bir utanç vesilesidir, bir utanç vesikasıdır TBMM'de yaşananlar. Yapılanlar bir aklanma vesilesidir. Özetle, AKP'nin tüm milletvekilleri 19 Mart itibariyle ortak olmuşlardır. Suçu örtmeye kalkmışlardır, ayıplarını saklamaya kalkmışlardır ve bu milletten ayıplarını kaçırmaya kalkmışlardır. Bu hırsızlıklar, bu yolsuzluklar, bu İran ajanı ile yüz göz olan devletin bakanlarının suçları gizlenemez artık, saklanamaz."

'HARAM PARAYLA CAMİ OLMAZ, ÇOCUK OKUTULMAZ'

TBMM'de yaşananların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 aydır yürüttüğü kampanyanın neticesi olduğunu vurgulayan Tuğrul Türkeş, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bütün bunlara rağmen biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak 30 Mart'ın öncelikli olarak yerel yönetim seçimi olduğu gerçeğinden uzaklaşmadık, uzaklaşmayacağız. Bir taraftan da yaşananları anlatmaya devam edeceğiz. Yani 'Efendim biz o parayı aldık ama rüşvet değildi. Niye, Necmettin Bilal devlet memuru değil çünkü. Biz aldık ama yurt yaptıracaktık.' Haram parayla imam hatip olmaz. Haram parayla cami olmaz. Haram parayla çocuk okutulmaz. Haram parayla yapabileceğin tek şey, öbür tarafta hesabını vereceğini düşünüyorsan kendi çoluğuna, çocuğuna yedirirsin, onun da vebali senin olur."

DİĞER PARTİLER BİZİM ESKİLERİ ADAY YAPIYOR

Kendilerinin millet odaklı siyaset yürüttüklerini aktaran Türkeş, "Diğer partiler zaman zaman hangisinin fikri bize yaklaşsa, öbürü biz sanki oraya gitmişiz gibi anlatıyor. Aslında biz hiçbir yere gitmiyoruz. Biz hep aynı doğru çizgi üzerindeyiz. Şimdi birçok yerde kendileri aday bulamadıkları yerde bizim eskileri alıp aday yapıyorlar. Ama bizim yeniler eskilerden daha iyi" diye konuştu.

"ÖCALAN KONUSUNDA HÜKÜMETİ KURTARAN BİZİZ"

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili aldığı karara Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yorum yaptığını da hatırlatan Tuğrul Türkeş, şunları söyledi:

"Bekir Bozdağ diyor ki bu terörist başına uygulanamaz. Ama niye uygulanamayacağını söyleyemiyor. 57'nci dönemde MHP iktidardayken idam cezasından müebbete dönen suçlarda, cezalarda daha hafifletici sebep ve tahliye şart uygulanamaz diye, MHP'nin ısrarı ile geçici madde konmuştu. Bugün hükümeti kurtaran da o. Bekir Bozdağ'ın kamuoyu tepkisiyle söylemeye kalktığı da o. Ama işin aslı MHP'de, itiraf eden yok."

"ÇOK ÇİRKİN" YAKIŞTIRMASI

Eski bakan Egemen Bağış ile bir gazeteci arasında geçtiği öne sürülen konuşmayla ilgili görüşleri sorulan Tuğrul Türkeş, "Çok çirkin. O çirkinlik üzerine yorum yapılmayacak kadar açık. Onun üzerine söylenecek bir şey yok. Siyasetçi ve ahlak bağlamında yaşananları çöp sepetine koymak gerekir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her sıkıştığında Alparslan Türkeş'in kitaplarını karıştırdığını aktaran Türkeş, "O kitapların arasından 2 satır bulur, 'Bak Türkeş şunu dediydi, bunu dediydi' diye. Her seferinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'tümünü oku' diye öneriyorum. Aslanım o cümle doğru ama kitabın tümü doğru. Okuyacaksan 500 sayfalık genişletilmiş baskısı var, hepsini oku. Bunların hepsi olumlu şeylerdir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bozkurt selamını da memnuniyetle karşılıyorum. Bizim iddiamız da zaten bu. Türkiye'de bir gün herkes MHP'li olacak. O da inşallah çok yakında. 2015'te Milliyetçi Hareket Partisi inşallah iktidar olacak" diye konuştu.

EŞKİYAYI BU KADAR ŞIMARTIRSAN BİR GÜNDE KAN AKAR

AK Parti reklamında Türk bayrağı kullanılması nedeniyle YSK'nın bu reklamı yasakladığının hatırlatılması üzerine Türkeş, şöyle konuştu:

"Suistimal etmedikleri bir Türk bayrağı kalmıştı. Onu da suistimal etmek için ellerinden geleni yapıyorlar ama bu millet de biliyor. Habur girişini AKP yapmadı mı? Recep Tayyip Erdoğan yapmadı mı? Peşmergeleri o kılıklarla kahraman edası ile Recep Tayyip Erdoğan kabul etmedi mi? Açılım saçmalığını Recep Tayyip Erdoğan getirmedi mi? 'Analar ağlamıyor kan akmıyor' diyor. O bir yıl akmıyor dediği kan, bu eşkiyayı bu kadar şımartırsan bir günde akıverir Allah korusun. Temenni etmiyorum ama çok dikkatli olmak lazım. Milletin birliğine, bütünlüğüne bu kadar saygısızlık yapan bir siyasi partinin o bayrakla hiçbir işi yok yani. Takdir yüce milletin. O reklamın kime yakışır kime yakışmaz bilirler yani. Hırsızlarla kurtuluş mücadelesi olmaz." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan Tuğrul Türkeş Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title