Haberler

Türkeş: AK Parti'den Aday Değilim, MHP'liyim ve Beni Atamazlar

Güncelleme:

Bakanlık görevini kabul ederek MHP'de adeta depreme neden olan Tuğrul Türkeş, AK Parti adaylığı ve ihraç sorularına çok çarpıcı cevaplar verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bakanlık teklifini kabul eden ve partisi MHP'yi adeta ters köşeye yatıran Tuğrul Türkeş AK Parti'den aday olacağını yönündeki iddialara yanıt verdi.

Deneyimli siyasetçi Türkeş, "AK Parti'den aday olmayacağım. Ben MHP'liyim. Beni MHP'den atamazlar. Ben anayasal bir görevi yerine getiriyorum." dedi.

İHRAÇ EDİLECEK

Geçici seçim hükümetinde bakanlık görevini kabul etmesiyle birlikte partisinin disiplin kuruluna sevk edilen Tuğrul Türkeş, belli ki kısa süre içinde MHP'den ihraç edilecek.

"AK PARTİ'YE ŞAŞIRMAMAK GEREKİYOR"

"Bu durumda, Türkeş'in 1 Kasım 2015 erken genel seçiminde Ak Parti'den aday olmasına da şaşırmamak gerekiyor." diyen Vatan Yazarı Murat Çelik, bu soruyu Türkeş'e yöneltti ve aldığı cevabı köşesinde şu sözlerle kaleme aldı...

"BEN MHP'LİYİM..."

Verdiği yanıt yine dikkat çekici ve tartışma yaratacak türden oldu. Tuğrul Türkeş, partisinden gelen istifa çağrıları, istifa etmezse ihraç edileceği yönündeki açıklamalar ve MHP'den ayrılması halinde siyasi yaşamına AK Parti'de devam etme ihtimali konusunda aynen şöyle dedi:

"Hayır. Ben MHP'deyim. İstifa etmedim. Etmem. Anayasal bir görev üstleneceğim. Onlar da beni atamaz."

KARAR İÇİN İKİ AY

Türkeş, 'tedbirli olarak kesin çıkarma cezasıyla cezalandırılması' için Merkez Disiplin Kurulu'na (MDK) sevk edilmişti. MHP tüzüğüne göre MDK, en geç 15 gün içinde takibat başlatacak ve en geç iki ay içinde görüşerek karara bağlayacak. Aksi halde konu, Türkeş'in lehinde kesinleşmiş sayılacak.

MDK, partiden kesin çıkarma kararları için üye tam sayısının çoğunluğu ile karar almak zorunda. Türkeş, 15 gün içinde MDK'da yazılı ya da sözlü savunma yapacak. Türkeş, MDK kararına 10 gün içinde itiraz edebilecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Tuğrul Türkeş Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (211)

s özkan:

sayın bahcelıye hukmetı kur kumam bakan ol olmam destek ver vermem sıçıme gıt gıtmempekı derdın ne

68
28
yanıtYanıtla
asdasdaasd:

onun derdi mhepenin yaşnı 2009 la toplayıp arasıra kağıttan okuyup bagırmak ve buskevıt

yanıt4
yanıt4
kayserili:

bahceli 4 sart kostu. bunlari akape kabul etmedi. hal böyle olunca, vatan hainleriyle koalisyonami gidili?1. anayasanin ilk 4 maddesi degistirilemez2. terörle müzakere yerine mücadele3. 17-25 aralaki yolsuzluk olaylari incelenecek ve suclular cezalandirlilacak4. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın yetki sınırlarına çekilmesisimdi söyle, hangi türk bu 4 sarti kabul etmez.

yanıt2
yanıt0
akilli:

İste bütün bunlari sizin gibi kafasi calismayan mhpli vardir diye söylüyorlar. Yok canim biz almayalim. Ayaklar altina alin kandan beslendigimizi soyleyin sonra gel canım. Simdi kim kandan beslenmeye çalışıyor bi düşünün...

yanıt0
yanıt0
ACABA:

NE İŞE YARAR BU MHP?

yanıt14
yanıt4
kılıç ali:

anlama kapasiten bu ise boşa uğraşma derdi makam mevkii değil de sadece vatan olan insanları sen ve senin gibiler anyamazsınız.

yanıt0
yanıt0
Devrim:

illa akp nin dediginin tersini yapacak. Akp hükümete mhp girmeyecek dese mhp zorla hükümete girmeye calisiyor. Ama akp ye ZIT bir hareket. ZITTI HAREKET partisi

yanıt0
yanıt0
Uslanmaz:

Dis gücler Türkiyeyi zayiflatmmaya ugrasiyor bahcelide onlar ne derse onu yapiyor bakin yabanci sermaye kaciyor Akpli degilim ama oyumu Akpye verecegim cünkü tek parti sistemi finansal garantör

yanıt4
yanıt4
huso:

HADI LAN ORDAN... SARTLAR ORTADA MAGDEM SIZ COK VATANSEVERSINIZ NIYE KABUL ETMIYOR SARTLARI ????????!!!!! Cünküüüü bütün pislikletiniz ortaya cikacak. SIZ BOKA BASTINIZ MHPYI DE CEKMEYE CALISIYORSUNUZ

yanıt4
yanıt0
sakaryalı:

bakanlıklar pkk''lılara kalmasın diye bakanlık görevini kabul eden milliyetçiliği anlayamazlar, türk milliyetçiliğini öldürdün sn devlet bahçeli

80
13
yanıtYanıtla
Tüm 211 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title