Haberler

Türker'den Basın Mensuplarını Sevindirecek Açıklama

DSP Genel Başkanı Masum Türker, basın mensuplarının yıpranma hakkının geri verilmesi gerektiğini söyledi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, basın mensuplarının yıpranma hakkının geri verilmesi gerektiğini söyledi.

Türker, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler kapsamında Kastamonu'yu ziyaret etti. Kastamonu'da Gazeteciler Cemiyetinde açıklamalarda bulunan Masum Türker, mesai kavramı olmayan, gece-gündüz demeden çalışan ve halkın haber alma hakkı görevini yerine getiren basın mensuplarının kaldırılan yıpranma haklarının tekrardan geri verilmesi gerektiğini kaydetti.

Gazeteciliğin önemli bir meslek olduğunu belirten Türker, kendisinin de bir gazeteci olması münasebetiyle yaşanan sıkıntıları en iyi kendisinin bildiğini söyledi. Türkiye'de, Kastamonu'daki yerel basının sorunlarını çözmenin diğer illerden daha öncelikli olduğuna dikkat çeken DSP Genel Başkanı Türker, "Kastamonu Milli Mücadele'nin kazanılmasında köprü görevi görmüş bir şehrimizdir. Milli Mücadele döneminde oluşturulan köprünün temelini kadınlarımız ve kadınlarımıza destek veren Kastamonu yerel medyasına borçludur. Kastamonulu kadınların 10 Aralık tarihinde yapmış oldukları bir miting sonrasında dünyadaki bütün devlet adamlarının eşlerine mektup yazarak çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz demişlerdir. Bu nedenlerden dolayı Kastamonu talimatla devre dışı bırakılmıştır. Devre dışı bırakıldıkça Milli Mücadele döneminde Kastamonu ikmal köprüsü görevi görmüştür. Bu durumu gündemde tutan ve işgalcilerin Kastamonu'ya gelmesini engelleyen Kastamonu yerel basını önemli bir görevi icra etmiştir. Ben 10 Aralık Günü'nü insan hakları olarak kutlarken ben ise Kurtuluş Mücadelesi'nin kazanılmasında Kastamonulu kadınların günü olarak kutlarım" dedi.

"GAZETECİNİN YIPRANMA VE FAZLA EMEĞİNİ ÖLÇEMEZSİNİZ"

Basının sorunlarının iki türlü olduğunu ifade eden Masum Türker, "Birincisi yerel basında çalışanları ilgilendiren sorunlar diğer ise yerel yayınlarla ilgili sorunlardır. Bu konuda yakın zamanda Basın İlan Kurumu'nda medyayı kontrol etmeye yönelik bazı düzenlemeler yapıldı. Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu dönemin Basın İlan Kurumu Genel Müdürü'ne ilettim. Gazeteler üzerinde yapılan baskı bir basın ilan kurumu çalışanının hayatını kaybetmesine bile sebep oldu. bu sorunun çözülmesi için Basın İlan Kurumu'nun mevzuatında yer alan ancak uygulanmayan yardım maddelerinin uygulanması gerekiyor. Eğer Basın İlan Kurumu tezgahlarda 250 yerel gazetenin bulunmasını ön görüyorsa o zaman gazetelerin dağıtım konusunda yaşadığı sıkıntıyı ortadan kaldırması gerekiyor. Gazeteleri en ücra köşede yaşayan vatandaşların ayağına kadar ulaştıracaksın ki gazetelere olan destek artsın. Kastamonu'nun gazetelerini Kastamonulular okur. ya da Basın İlan Kurumu öyle bir örgüt kuracak ki gurbetteki Kastamonulular kendi ilinin gazetesini rahatlıkla okuyabilsin. Basın İlan Kurumu kurulduğu 1961 yılından beri yapması gereken görevi yerine getirmiyor. Basın İlan Kurumu görevlerini yerine getirmeden gazeteleri resmi ilan ile baskı altına almaya yönelik yaklaşım doğru değildir. Asıl buradaki yanlışlık gazetecileri tanzim etmeye yöneliktir. Ama en tehlikelisi ise basın camiasında yabancı sermaye payının artarak devam etmesidir. Ulusal basındaki yabancı sermaye artışını ancak yerel basın sayesinde yıkabiliyoruz. Basın ilan kurumu reklam gelirlerinden bir kısmını yerel basın mensuplarının en azından vergi ve sigorta finansmanında kullanması gerekiyor. Ayrıca gazetecilerin emeklilikteki ek süre ve yıpranma payları daha önceden uygulanıyordu. Ben de bir gazeteci olarak bu şekilde emekli oldum. Ancak bu uygulama kaldırıldı. Yıpranma payının mutlaka geri verilmesi gerekiyor. Gazetenin gecesi, gündüzü mesaisi yok. Gazetecinin yıpranma ve fazla emeğini ölçemezsiniz. Bu bakımdan basına sözle değil uygulama ile destek verilmesi gerekiyor" diye konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Masum Türker Gazeteler Kastamonu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title