Haberler

Türkeli'de Santraç Turnuvası Düzenlendi

Türkeli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkeli Belediyesi tarafından, Satranç Turnuvası düzenlendi.

Türkeli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkeli Belediyesi tarafından, Satranç Turnuvası düzenlendi.

Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvada öğrenciler dereceye girebilmek için yarıştı.

Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, satrancın zekayı geliştiren bir spor dalı olduğunu söyledi.

Satrancın ilçelerinde gelişmesine katkı sunmak istediklerini ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

"Satranç tüm hayatı olumlu etkilemesi ile de diğer zeka sporlarından daha üstün bir yere sahiptir. Sabırlı olmayı, geometrik düşünmeyi, çözüm üretme yeteneğini, sorgulamayı, dikkati toplamayı ve odaklanmayı, planlı hareket etmeyi, her unsurun ayrı bir görevi ve sorumluğu olduğunu kavramayı ve her unsurun kabiliyetlerini ayrı ayrı kullanabilmeyi öğretir. Yani satranç hayatı ve geleceği nasıl şekillendireceğimizi öğretir. Biz de Türkeli Belediyesi olarak bu anlamda bu zeka sporunun ilçemizde yaygınlaştırılması için gereken desteği her zaman veriyoruz. Bugün bu turnuvanın sonunda kaybeden olmadı. Bana göre turnuvaya katılan tüm öğrencilerimiz birinci olup, buradan kazançlı çıktığını söylemek istiyor ve kendilerine başarılar diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Halil Dilek Özcan 23 Nisan Türkeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title