Haberler

Türkeli'de Kütüphane Açılışı

Güncelleme:

Türkeli'de yapımı tamamlanan Fadıl Demirel İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı.

Hayırsever iş adamı Fadıl Demirel, kamu kurumları ve esnafların katkılarıyla yapımı tamamlanan Fadıl Demirel İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılışına Vali Yavuz Selim Köşger, Kaymakamı Salih Kalkan, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Ergün Sarı, Kardemir AŞ. Genel Müdürü Fadıl Demirel, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından sunulan halk oyunları gösterisinin ardından İlçe Halk Eğitim Merkezi saz kursu öğrencileri konser verdi.

Vali Yavuz Selim Köşger, yaptığı konuşmada, "Türkeli'de katıldığımız her programda beni memnun eden bir husus hakkında konuşmaya başlamak istiyorum. Türkeli halkı bütün toplantılarımızda büyük bir coşkuyla yer aldılar. Kendilerine müteşekkirim, bu çoşku şunu gösteriyor, burada bir dinamizm varsa gelecek vardır. Gelecek de daha güzel olacaktır, bundan eminim" dedi.

Köşger, kütüphanenin yapımında emeği geçen Kardemir AŞ. Genel Müdürü Fadıl Demirel ile ilçe esnafına ve vatandaşlara teşekkür etti.

Kaymakam Salih Kalkan da "Hayırsever Türkelili iş adamımız Fadıl Demirel önderliğinde yapılan kütüphanemiz ilçemize güzellikler kattı, bundan mutluluk duyuyoruz. Hizmet binasında emeği geçen tüm Türkelililere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan da kütüphane binasının yapımında emeği geçenlere ve iç donanımında destekte bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun'a teşekkür etti.

Tosun ise, ilçeye kazandırılan Kütüphane'nin Türkeli'ne hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek, "Yapılan araştırmalar sonucu Sinop ilinde her 6 kişiden biri kitap okuyor. İnşallah bu oranın arttırılması için çalışacağız. Sinop'un en modern ve en güzel Kütüphanesi Türkeli ilçesinde yapılmış oldu. Kütüphanenin ilçe halkına hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerinde bulundu.

Hayırsever iş adamı, Kardemir AŞ. Genel Müdürü Fadıl Demirel ise şunları dile getirdi:

"İlçeye kazandırılan hizmet binası benim için bir onur kaynağı. Biz de bir laf vardır bilirsiniz. Birine kızıldığı zaman "kitapsız" derler. Biz kitapsızlığı sevmeyiz, kitap her şeydir. Biz kitaplı olmayı seviyoruz. Gerçekten de bu eserde ben çok küçük bir kısımdayım, esas eserin ortaya çıkmasında Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım sizlere çok müteşekkirim, kendilerine ve tabi ki buradaki tüm esnaf arkadaşlarımız ve halk katkı sağladılar. Bugün de Sayın Valimiz teşvik ederek aramıza geldiler, inşallah gelişmesinde ve büyümesinde yine himayelerini esirgemeyeceklerdir. Ben de kendilerine çok teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Türkeli Kaymakamlığı tarafından günün anısına Vali Yavuz Selim Köşger ve iş adamı Fadıl Demirel'e hediyeler takdim edildi.

Kütüphanenin açılış kurdelesini, Vali Yavuz Selim Köşger, Kaymakam Salih Kalkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Ergün Sarı ve Kardemir AŞ. Genel Müdürü Fadıl Demirel birlikte kesti.

Açılış sonrası kütüphane ile kütüphane bahçesinde İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda hazırlanan çalışmaların yer aldığı sergi gezildi. - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Hikmet Tosun Türkeli Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title