Haberler

Turkcell, "Yüzde 100" Uyumla Pcı Dss Sertifikasını Aldı

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Kuruöz: "Turkcell olarak bu noktadan hareketle müşterilerimizin güvenliğini en iyi şekilde sağladığımızı bir kez daha vurgulamak adına bu belgeyi aldık"

Turkcell, kartlı ödeme sistemlerinde müşterinin güvenliğini ve mahremiyetini sağlamaya yönelik oluşturulan "Veri Güvenliği Standardı" (PCI DSS) ile "yüzde 100" uyum gösterdi.

Turkcell açıklamasına göre, Turkcell, kartlı ödeme sistemlerinde dünyanın en önemli veri güvenliği standardı belgesi olan "PCI DSS" sertifikasını aldı. Böylece Turkcell'in tüm online satış kanallarında, PCI DSS uyumluluk sertifikasıyla kredi kartı bilgilerinin güvenliğini yüzde 100 sağladığı tescil edilmiş oldu.

PCI DSS belgesi, kartlı ödeme sistemlerinde veri güvenliğini sağlamak amacıyla uluslararası kabul görmüş ödeme markaları American Express, Discover Financial Services, Mastercard, JCB ve Visa kurumları tarafından oluşturulan PCI Güvenlik Komitesi tarafından veriliyor.

Turkcell'in aldığı PCI DSS sertifikasıyla ilgili olarak Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, müşterilerinin kendilerine emanet ettiği hassas bilgileri güvenli şekilde saklamanın ve işlemenin asli görevleri olduğunu belirtti.

Bilgi güvenliğinin, özellikle kartlı ödeme sistemlerinde son derece titizlikle ele alınması gereken bir konu olduğunu vurgulayan Kuruöz, "Turkcell olarak bu noktadan hareketle müşterilerimizin güvenliğini en iyi şekilde sağladığımızı bir kez daha vurgulamak adına bu belgeyi aldık. PCI DSS sayesinde zaten yüksek güvenlik sistemleriyle korunan bu bilgileri artık dünya genelinde kabul görmüş bir standartla koruduğumuzu da söyleyebiliriz. Bu konuda uluslararası kabul gören standartlara gösterdiğimiz 'yüzde 100' uyum ise büyük başarı" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title