Haberler

Turkcell Superonline Genel Müdür Yardımcısı Özata Açıklaması

"Turkcell Grup, önümüzdeki 5 yılda 120 150 milyon dolar seviyesinde yatırım yapacak.

Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, "Turkcell Grup, önümüzdeki 5 yılda 120-150 milyon dolar seviyesinde yatırım yapacak. Gebze ilçesinde 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, 22 bin metrekare alanda veri merkezi inşa edeceğiz" dedi.

İzmit ilçesindeki otelde düzenlediği basın toplantısında, şirketin geleceği, fiber internet, TV platformu, ve Turkcell TV Plus hakkında bilgi veren Özata, 2008'de ülkeyi geleceğin teknolojisiyle donatmak üzere fiber optik yatırımına başladıklarını, ışık hızında interneti 2 milyon ev ve iş yerinin kapısına kadar getirdiklerini söyledi.

Özata, geçen yıl üçüncü çeyrek sonuçlarına göre, 686 bini fiber altyapı kullanıcısı olmak üzere müşterilerinin 1,1 milyona ulaştığını, ses müşterilerinin de 500 bini geçtiğini aktardı.

Fiber altyapının yarattığı farkla en yüksek teknolojiye sahip ürün ve hizmetleri müşterilerinin ayağına götürmek için çalıştıklarına dikkati çeken Özata, fiber internet, ses, kamera, internet güvenliği, eğitim, oyun ve yeni Turkcell TV Plus ürünüyle evlerde iletişim ve eğlence platformu alanında hizmet verdiklerini dile getirdi.

Zaman ve mekandan bağımsız televizyon keyfi

Dünyada televizyon izleme alışkanlıklarının değiştiğini, 2006'da izleyicilerin yüzde 69'unun yayın akışını takip ettiğini, bu oranın 2013'te ise yüzde 32'ye gerilediğini ifade eden Özata, geriye kalan yüzde 68'in ise "seç-izle" seçeneğiyle kontrolü ele aldığını vurguladı.

Özata, kısa süre önce tanıttıkları Turkcell TV Plus kutusunun 63 bin evde yerini aldığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Turkcell sinerjisiyle geliştirdiğimiz kişisel televizyon platformu Turkcell TV Plus'ın en önemli özelliği üstün teknolojisiyle geleceğin televizyon izleme deneyimini bugüne taşıması. Turkcell, güçlü 3G ve Turkcell Superonline'ın fiber altyapısı üzerinden hizmet veren platform sayesinde akıllı telefon, tablet ve bilgisayarların yanı sıra TV Plus kutusu ile evlerdeki yerini alıyor. Herhangi bir kanalı 12 saat geriye alma olanağı sunan TV Plus, ayrıca istenilen programı buluta kayıt etme özelliğiyle fark yaratıyor ve gerçek çoklu ekran deneyimi ile televizyon keyfi zaman ve mekana bağımlı olmaktan kurtuluyor. Örneğin, evde izlemeye başladığınız filmi, kaldığınız yerden akıllı telefonunuzdan izlemeye devam edebiliyorsunuz."

"Kocaeli sanayisi, fiber farkıyla dünyayla yarışıyor"

Bugüne kadar, 60 milyon lirası Kocaeli'nde olmak üzere ülke genelinde 2,5 milyar lira yatırım yaptıklarını aktaran Özata, telekomünikasyon sektöründeki yatırımların, diğer sektörlerin büyümesi için itici güç haline geldiğini söyledi.

Türkiye'nin sanayi başkenti Kocaeli'nde dünya ile aynı dönemde fiber yatırımlara başlayarak, ülkenin rekabet gücüne önemli katkıda bulunduklarını, bunların artarak devam edeceğini kaydeden Özata, Kocaeli'nde "1000 mbps" hızında interneti 50 bine yakın ev ve iş yerinin kapısına kadar ulaştırdıklarını, şehri 455 kilometre fiber ağla donattıkları bilgisini verdi.

Özata, hem Kocaeli'nde hem de Türkiye'de kurumsal müşterilerine telekom çözümleri sunduklarını anımsatarak, "Türkcell Grup, önümüzdeki 5 yılda 120-150 milyon dolar seviyesinde yatırım yapacak. Bu kapsamda yeni bir yatırımı Kocaeli'nde hayata geçireceğiz. Gebze ilçesinde 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, 22 bin metrekare alanda veri merkezi inşa edeceğiz. Tier-4'e hazır altyapı ile 3 noktadan yedekli fiber altyapıya, ileri deprem güvenliğine ve LEED sertifikasına sahip çevreci tesisle kurumlara en üst kalitede ve güvenilirlikte hizmet vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Superonline Gebze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title