Haberler

Turkcell Sponsor Oldu Böyle Oldu...

Faik GÜRSES, İstanbul-DHA

Turkcell'in 14 Milyon destekle kalıcı başarı elde etmek için sponsor olması, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu rakamı 28 TL'ye yükseltip projeye destek verip Dünya'nın bu spordaki en ünlü ismi olan Michael Phelps'in antrenörü Bob Bowman'ı Türkiye'ye getirmesiyle birlikte yüzme sporundaki çıta gözle görülür bir ivme kazandı. Federasyon Başkanı Ahmet Bozdoğan, kalkınma hamlesini şu sözlerle tarif etti: "60 yıldır yarı-final yüzememiştik. Şimdi 2015 Avrupa Şampiyonası'nı görelim, ben size Dünya ve Olimpiyat Şampiyonalarındaki madalyanın rengini söyleyeceğim" dedi. Bozdoğan şunları söyledi:

NERDEYDİK NEREYE GELİYORUZ

"Elbette bu işin mimarı Turkcell'dir. Onlar destek vermesiydi, ne üst düzey sporcuları ortaya çıkartabilirdik. Ne de onlara eğitim verecek Bob Bowman'ı Türkiye'ye getirebilirdik. Şu anda erkeklerde 5 sporcumuz Baltimor'da hem eğitim alıyorlar, hem de spor yapıp yüzmede en üst seviyeye gelebilmek için ter döküyor. Bu rakamı 2020'ye kadar artıracağız.

İKİ SÜPER KIZ

Ama kızlarda 14 yaş grubunda iki süper isme sahibiz. Beste Samancı çok yakın zamanda başarısının ne olacağını kamuoyuyla paylaşacak. Ancak Ailesi bu sporcumuzu ABD'ye göndermemekte ısrar ediyor. Biz çocukları ile birlikte kendilerini de götürmeyi teklif ettik onu da kabul etmediler. bir diğer isim TSYD bünyesi altında yüzen kızımız Defne Kurt. Mükemmel bir gelecek onları bekliyor. Nereden nereye geldiğimizi şimdi daha iyi anlatabiliyoruz bu örneklerle".

FATİH TERİM'DEN DESTEK

Fatih Terim gibi aynı zamanda Adanalı olan Ahmet Bozdoğan doğup büyüdüğü kentin yüzme sporunda geçmişteki yerini alacağına dikkat çekerek, " Türkiye'nin yüz akı olan hocamız Fatih Terim'de yüzme sporundaki bu projeyi destekliyor. Kendisi Beden eğitimi dersinin okullarda yetersiz olduğu görüşünde ve bu eğitimin haftada 2-3 saate kadar çıkarılmasını arzu ediyor. Neticede Milli Eğitim Bakanlığı'nın da bu konudaki gerekli desteğin sağlanmasını rica ediyor." dedi.

BOB BOWMAN, "ANTRENÖR SAYISI YETERSİZ"

Projenin mimarlarından Bob Bowman'ın da gün geçtikçe ilk etapta beş ilden gelen taramaların sonucu elit sporcuları bulup gerekli çalışmaları başladıklarını belirterek, "Antrenör Fernando Canales'te Türkiye'ye geldi ve ekibimize katıldı. Hem sporcuları, hem de antrenörlerin gerekli eğitimlerinin üst düzeye çıkarılması için çalışıyor. 2014 yılında Avrupa'daki tek uluslararası antrenör semineri Eylül ayında Türkiye'de yapılacak. Fakat maalesef antrenör sayının azlığı ve yetersizliği üst düzey eğitim almaları konusunda bizi zorluyor. Bu konuyu da ileriki günlerde sporcu rakamına ulaştıracağımızı ümit ediyorum. Ayrıca ebeveynleri de eğitim almaları konusunda bir projemiz var. Onları da devreye sokup yaza doğru tüm halkamızı tamamlayacağız.

ÖZTÜRKLER YATIRIMA DEVAM

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürk'ler yaptıkları yatırımın karşılığını almak üzere olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Hedefimiz yüzmede nesillere yayılan sürdürülebilir başarıya ulaşmaktır" dedi. Öztürkler, " İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri ve Trabzon'da bulunan tesislerde çalışmalar büyük bir titizlikle sürüyor. Aylık aldığımız raporlar olumlu. Bu merkezlerimiz de yabancı ve Türk hocalar eğitim vermeye devam ediyor. Sporcularımız ulusal yarışlarla da yer almaya başladı. Kayseri'den Bora Yağan, Türkiye kısa kulvar şampiyonasında Kayseri'ye ilk madalyalarını kazandırdı. Ayrıca İtalya'da yapılan yarışlarda OPM'de eğitim gören Fatma Sude Yıldız 100 m kelebek ve 100 m sırtüstü ve 100 m kurbağalamada altın madalya kazandı. Milli Takım sporcularımız ile Colorado'da bir kamp düzenlendi. Ediz Yıldırımer, Nida Elif Üstündağ, Doruk tekin, Kemal Arda Gürdal, Yalım Acımış performansları ile umutlu bir gelecek vaat etti. Baltimor'da eğitim alacak 10 antrenör belirlendi. Galatasaray Spor kulübünden Memduha Lale Denizer ve Avrasya Kulübünden Savaş Taftaf da programda yerini aldı.." şeklinde konuştu.

fg (ud)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Michael Phelps İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda doğurganlığı mı etkiliyor? Beypazarı ne içeriyor? İsviçre Beypazarı sodayı neden yasakladı? Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title