Haberler

Turkcell, Gereksiz Enerji Tüketimini M2M İle Bitirecek

Güncelleme:

SELÇUK ALTUN - HABERLER.COM

Turkcell tarafından hayata geçirilen Reaktif Enerji Servisi ile enerji tüketimi anlık olarak izlemek ve rekatif enerji kulanımından kaynaklanan gereksiz enerji kulanımının önüne geçmek mümkün hale geliyor.

Turkcell’in, Bursa Yeşilyayla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi koordinatörlüğünde Bursa Valiliği ve Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliği ve Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi desteğiyle ile geçtiğimiz ay hayata geçirdiği “APİS Enerji Verimliliği Projesi” kurumların enerji tasarrufu sağlamasını amaçlayan bir makineler arası iletişim (M2M) çözümü.

20 OKULDA 39 BİN TL TASARRUF

Projenin pilot bölgesi olarak ise Bursa’daki 20 okul seçildi. Seçilen bu 20 okulda kullanılan M2M çözümü sayesinde bir yıl içerisinde reaktif enerji nedeniyle oluşan cezadan kaynaklanan 39 bin TL’lik enerji tasarrufu sağlandı.

REAKTİF ENERJİ NEDİR?

Reaktif enerji, faydası olmayan elektrik kullanımı olarak tanımlanabilir. Aylık enerji tüketimi yüksek olan iş yerleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında, aktif enerji kullanımının bazı durumlarda reaktife dönüşmesi sonucu gereksiz enerji kullanımı ortaya çıkıyor ve bu durum nedeniyle kurumların faturalarına reaktif enerji bedeli yansıtılıyor.

YÜZDE 30 TASARRUF

Turkcell’in geliştirdiği bu çözüm ise rekatif enerji kullanımını sıfıra düşürerek yüzde 30’lara varan oranlarda enerji tasarrufu sağlıyor. Servis, reaktif enerji tüketimi arttığında ve ceza riski oluştuğunda SMS ya da e-posta ile uyarı mesajı gönderiyor.

SADECE OKULLARA UYGULANSA 100 MİLYON TL TASARRUF SAĞLAYACAK

Bursa’da sadece 20 okulda uygulanan bu M2M çözümü Bursa’da bulunan tüm okullarda uygulanmış olsa elde edilecek tasarruf miktarı yaklaşık 5 milyon TL’ye, Türkiye çapında bütün okullarda uygulandığında ise 100 milyon TL’ye ulaşabilir.

Kamuya ait binaların tamamına yaygınlaştırıldığında elde edilecek tasarruf Bursa’da yılda 27 milyon TL, Türkiye’deki toplam 180 bin kamu binasında ise yılda 675 milyon TL’ye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Yeşilyayla Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title